Γενικά

«Τουλάχιστον ένας μήνας άδεια στους παίκτες»

Η FIFPro επιπλήττει τις ομάδες γιατί χρησιμοποίησαν ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο Μουντιάλ χωρίς να έχουν πάρει άδεια ένα διάστημα ικανό για να ξεκουραστούν.

Απέναντι στις ομάδες που έχουν χρησιμοποιήσει σε φιλικά παιχνίδια ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο Μουντιάλ μη έχοντας πάρει αρκετές ημέρες άδεια για να ξεκουραστούν τάχθηκε η FIFPro.

Όπως αναφέρει τουλάχιστον 15 παίκτες... έτυχαν της συμπεριφοράς αυτής, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο θέτει σε ρίσκο την υγεία τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η FIFPro είναι ενήμερη για το γεγονός ότι τουλάχιστον 15 ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν σε διοργανώσεις της UEFA, δύο με τέσσερις εβδομάδες έπειτα από τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, χωρίς να έχουν επαρκείς διακοπές.

Ενώ η FIFPro αντιλαμβάνεται τα οικονομικά κίνητρα του Champions League και του Europa League για τις ομάδες, η υγεία αυτών των παικτών τίθεται σε ρίσκο εξαιτίας του βεβαρημένου προγράμματος. Οι παίκτες έρχονται από τόση πολλή πίεση και βρίσκονται ανάμεσα στις ανάγκες των ομάδων τους και της δική τους προσωπική ευτυχία.

Ως μέρος των επερχόμενων συζητήσεων με τη FIFA για το καλεντάρι, η FIFPro ζητά την επείγουσα θέσπιση περιόδου ξεκούρασης για όλους τους ποδοσφαιριστές, διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων από το τέλος μιας σεζόν, μέχρι την έναρξη της επόμενης", αναφέρεται στην ανακοίνωση της FIFPro.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x