Stoiximan Super League

Τούμπαρε την ΑΕΛ με εκτελεστή Φοσέ η Ξάνθη!

Σε ένα ματς που όλα κρίθηκαν μέσα σε ένα πεντάλεπτο, η Ξάνθη με σκόρερ τον Φοσέ (67’, 69’) ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση από το γκολ του Μιλοσάβλιεβιτς (64’) και επέστρεψε στην εξάδα!

Όλο το ματς, ένα πεντάλεπτο στα Πηγάδια, με την Ξάνθη να παίρνει μια σπουδαία νίκη επί της ΑΕΛ με 2-1, η οποία την επανέφερε εντός εξάδας!

Έπειτα από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι για μία ώρα, η αναμέτρηση πήρε… φωτιά στο 64’. Σε εκείνο το λεπτό ο Ουάρντα έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κασάδο γλίστρησε και ο Μιλοσάβλιεβιτς με προβολή κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ωστόσο, η αντίδραση της Ξάνθης ήταν υποδειγματική!

Αρχικά, στο 67’ από μακρινή σέντρα από τα αριστερά, ο Φοσέ εκμεταλλεύθηκε τη λανθασμένη εκτίμηση του Στάνκοβιτς και με προβολή άλλαξε την πορεία της μπάλας όσο χρειαζόταν, ενώ δύο λεπτά αργότερα, από εκπληκτική κεφαλιά-πάσα του Στάρτζεον και πάλι ο Φοσέ με άψογο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό όπως αποδείχθηκε το 2-1.

Με αυτή τη νίκη, η Ξάνθη έφτασε στους 23 βαθμούς και έβαλε από κάτω Ατρόμητο, ΑΕΛ και Βόλο ενώ η ΑΕΛ έμεινε στους 22 και εκτός εξάδας.

Το ματς

Στην… ιστορία ως ένα από τα αδιάφορα ημίχρονα θα περάσει το πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ξάνθη και την ΑΕΛ στα Πηγάδια και σε αυτό έπαιξε ρόλο τόσο το γεγονός ότι οι δύο ομάδες ήταν σε κακή κατάσταση μετά τη διακοπή, αλλά και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, αφού υπήρχε έντονος άνεμος που σε καμία περίπτωση δεν βοηθούσε τους ποδοσφαιριστές.

Αν μπορούσε κάποιος να καταγράψει μία καλή στιγμή μπροστά από τις δύο εστίες αυτή ήταν για την Ξάνθη, καθώς ο Κασάδο στο 13’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κρίστινσον, με τον Ισλανδό όμως να έχει μία καίρια παρέμβαση, παραχωρώντας το κόρνερ.

Από τη δική της πλευρά, η ΑΕΛ είχε εναντίον της τον αέρα και απολύτως φυσιολογικά δεν μπορούσε να επιτεθεί με ιδιαίτερες αξιώσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο αποτέλεσε μία διαφορετική ιστορία, καθώς από τα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για γκολ. Αρχικά, στο 51’ ο Τζουρίτσκοβιτς επιχείρησε πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κρίστινσον απέκρουσε σε κόρνερ, με την απάντηση να έρχεται στο 54’ όταν ο Ουάρντα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Άμπαντ με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

Το παιχνίδι πήρε… φωτιά στο 64’, κάτι που οφείλεται σε ατομικό λάθος του Κασάδο. Ο Ουάρντα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο αμυντικός των Ακριτών γλίστρησε στην περιοχή της ομάδας του και ο Μιλοσάβλιεβιτς με προβολή κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Παρ’ όλα αυτά, η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση και υποδειγματική. Συγκεκριμένα, στο 67’, ο Φοσέ κινήθηκε στην πλάτη του Στάνκοβιτς που έκανε λανθασμένη εκτίμηση και με προβολή έπειτα από μακρινή σέντρα έφερε το ματς πολύ γρήγορα σε ισορροπία. Μάλιστα, η ΑΕΛ σοκαρισμένη από την άμεση ισοφάριση που υπέστη, δέχθηκε και δεύτερο γκολ στο 69’, με τον Στάρτζεον να πασάρει με κεφαλιά στον Φοσέ και ο τελευταίος με εκπληκτικό τρόπο έγραψε το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ, αφού στη συνέχεια, η Ξάνθη δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει τους φιλοξενούμενους μακριά από την περιοχή της.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Στάρτζεον, Εντουάρντο (62' Μπαριέντος) Κοβάτσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς (70' Σόσα), Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Καμαρά, Φοσέ (90+2' Φασίδης)

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντάουντα, Μόρας, Καρανίκας, Κάτσε (72' Νούνιτς), Μπουστός, Φατιόν (59' Σεσέροβιτς), Στάνκοβιτς (80' Μπάλλας)

Δείτε το live της αναμέτρησης όπως το κατέγραψε το sportfm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x