Stoiximan Super League

Τρεις «γάμοι» και μια… κηδεία!

Τα ραδιόφωνα… γύρισαν όλη την Ελλάδα. Τα τηλέφωνα πήραν «φωτιά» από γήπεδο σε γήπεδο. Εν τέλει, ο Λεβαδειακός υποβιβάστηκε κι άλλοι τρεις σώθηκαν (στην τετραπλή ισοβαθμία). Πώς ξεκινούν τα πλέι οφ.

Τελευταία αγωνιστική ήταν. Περιμέναμε πως θα προκύψει θρίλερ σε αρκετά γήπεδα, περιμέναμε πως θα βγουν τα ραδιοφωνάκια για το σκορ του «αντιπάλου», πως θα υπήρχε άγχος σε κάθε «γιόμα», σε κάθε κόρνερ, σε κάθε φάουλ κοντά στην εστία.

Εν τέλει απ’ τα 16 σενάρια πριν την αποψινή σέντρα, απ’ την πιθανότητα εξαπλής ισοβαθμίας(!), «επικράτησε» το ένα της τετραπλής στους 43 βαθμούς. Εκεί βρέθηκαν, λοιπόν, Λεβαδειακός, Βέροια, Πανιώνιος και Πανθρακικός, με τον πρώτο να κουνάει μαντήλι ύστερα από τέσσερις σεζόν στη Σούπερ Λίγκα και απ’ του χρόνου να δοκιμάζει τις τύχες του στη Football League. Όπως δηλαδή είχαν κάνει καιρό τώρα Νίκη Βόλου, ΟΦΗ και Εργοτέλης...

Η αγωνία πρώτα απ’ όλα υπήρχε σε Κομοτηνή και Παγκρήτιο. Στο πρώτο, βέβαια, ο Πανθρακικός δεν επέτρεψε καμία αμφιβολία για το αν θα έπαιρνε τη νίκη κόντρα στην Ξάνθη, καθώς νωρίς-νωρίς το καθάρισε και πλέον το άγχος μεταφερόταν αλλού.

Πού; Στην Κρήτη. Όσο ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε να πάρει προβάδισμα κόντρα στον Εργοτέλη, όλο και περισσότερο έσφιγγε ο κλοιός του υποβιβασμού γύρω του. Μέσα σε δύο λεπτά, οι Βοιωτοί σημείωσαν δύο τέρματα, ξεμπέρδεψαν με το τρίποντο που εξ’ αρχής ήθελαν και μετά άρχισαν τις «συνδέσεις» με τα άλλα γήπεδα για να δουν τι και πως.

Διότι ακόμα και με νίκη –όπως συνέβη δηλαδή- δεν όριζαν την τύχη τους και ήθελαν να τους «καθίσουν» τα άλλα αποτελέσματα. Τι περίμεναν ουσιαστικά; Να μην πάρει βαθμό ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη με τον ΠΑΟΚ, απ’ τη στιγμή που Καλλονή και Πλατανιάς ήταν… άνετοι (με βαθμούς από ισοπαλίες παραμονής), ενώ η ήττα της Βέροιας (απ' τον Παναιτωλικό) μπορεί να την άφηνε «κολλημένη» στους 43, όμως δεν της δημιούργησε κανένα κίνδυνο... ύπαρξης.

Παρά τις μπάλες που έπεφταν μέσα, παρά το ότι το παιχνίδι των Νεοσμυρνιωτών ήταν το τελευταίο χρονικά που ολοκληρώθηκε, δεν υπήρξε φινάλε που θα έμενε στην ιστορία. Οι κυανέρυθροι πήραν την χρυσή ισοπαλία (0-0), ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και παράλληλα την ίδια ώρα στα αποδυτήρια του Παγκρήτιου υπήρχε το ακριβές αντίθετο συναίσθημα.

Η κατήφεια και η απογοήτευση του υποβιβασμού για τους παίκτες του Λεβαδειακού…

Η μάχη των πλέι οφ

Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος είναι οι τέσσερις ομάδες που θα παλέψουν στα πλέι οφ για το… σεντόνι του Champions League, αλλά και τις καλύτερες θέσεις στο Europa. Οι δύο πρώτοι θα μπουν με δύο βαθμούς, οι Αρκάδες με έναν και οι Περιστεριώτες με μηδέν.

Τι είναι όμως αυτό που άλλαξε στα τελευταία λεπτά της αποψινής αγωνιστικής; Το ότι το τριφύλλι θα μπορούσε να μπει με τρεις πόντους στο «μίνι πρωτάθλημα», όμως έχασε τον έναν λόγω του ότι ο Ατρόμητος απέσπασε στο 83’ την ισοπαλία απ’ την Καλλονή και προκάλεσε ένα ελαφρύ… πλήγμα στους πράσινους

Η βαθμολογία:

1. Παναθηναϊκός 2 (66 βαθμούς στην κανονική διάρκεια)
2. ΠΑΟΚ 2 (65 βαθμούς στην κανονική διάρκεια)
3. Αστέρας Τρίπολης 1 (59 βαθμούς στην κανονική διάρκεια)
4. Ατρόμητος 0 (54 βαθμούς στην κανονική διάρκεια)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x