Stoiximan Super League

Τρελαίνει και τους «γιατρούς»!

Τον έλεγαν ετοιμοθάνατο! Ο Εργοτέλης όμως θα παλέψει μέχρι τέλους για την… ανάστασή του αφού με το μεγάλο «διπλό» στα Πηγάδια (1-0 την Ξάνθη με πέναλτι του Τζίλας) διατήρησε τις ελπίδες για παραμονή.

Δεν καταθέτει τα όπλα με τίποτα ο Εργοτέλης! Με κρητικό «τσαγανό» οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη πέρασαν από την Ξάνθη, 1-0, και διατήρησαν τις λιγοστές ελπίδες τους για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα.

Έχοντας ως σαφή προτεραιότητα την διαφύλαξη του «μηδέν», οι φιλοξενούμενοι μπλόκαραν τους Ακρίτες στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο έκαναν τη «ζημιά». Ο Παπάζογλου έκανε το λάθος στο 66’, ο Σιδηρόπουλος έδειξε –σωστά- την «άσπρη βούλα» και δεύτερη κίτρινη, με τον Τζίλας να μην χαρίζεται στον Κυριακίδη και να δίνει στην ομάδα του την δεύτερη σερί της νίκη.

Το ματς:



Ελαφρώς καλύτερο ξεκίνημα για την Ξάνθη στο παιχνίδι. Οι Ακρίτες είχαν την μπάλα στα πόδια τους, όμως δεν μπορούσαν να πλησιάσουν με ευκολία την εστία του Σαράνοφ, καθώς τους έλειψε η τελική πάσα. Ο Εργοτέλης από την μεριά του, μπορεί να έκλεισε σωστά τους χώρους όμως ήταν παντελώς ακίνδυνος επιθετικά και το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς φάσεις στα Πηγάδια.

inner

Αυτή η εικόνα συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην επίθεση, με την διαφορά ότι κατάφεραν να βγάλουν κάποιες τελικές, οι οποίες προήλθαν από στημένες φάσεις. Μπορεί η ομάδα του Λουτσέσκου να έδειχνε πως ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, όμως οι παίκτες του Ταουσιάνη ήταν αυτή που είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Καλέ να μην προλαβαίνει να πλασάρει μπροστά από τον Κυριακίδη στο 40’. Το ημίχρονο έληξε με τους Κρητικούς να έχουν παγώσει τον ρυθμό και να κρατούν την Ξάνθη σε ρηχά νερά.

Σαφώς βελτιωμένος παρουσιάστηκε ο Εργοτέλης στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την είσοδο του Κλέιτον αντί του Παπαστεριανού (έκανε πιο ευάλωτη την Ξάνθη ανασταλτικά) και ήταν πιο επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Η ανεβασμένη απόδοση των Κρητικών βρήκε αντίκρισμα έπειτα από μια απερίσκεπτη ενέργεια του Παπάζογλου που τράβηξε μέσα στην περιοχή τον Γκορκς και ο Σιδηρόπουλος έδειξε σωστά την «άσπρη βούλα» και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της ακριτικής ομάδας. Ο Τζίλας δεν πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία και άλλαξε στο 66’ τα δεδομένα στο ματς.

inner

Το σκηνικό στο ματς άλλαξε άρδην μετά το γκολ. Ο Εργοτέλης κράτησε –πανέξυπνα- ψηλά τις γραμμές του, μη επιτρέποντας στους γηπεδούχους να πλησιάσουν την εστία του Σαράνοφ. Η είσοδος του Γκέντσογλου στον χώρο του κέντρου βοήθησε σημαντικά την ομάδα του Ταουσιάνη, που «ροκάνισε» τον χρόνο, που πλέον κυλούσε υπέρ της. Η Ξάνθη έχασε την συνοχή της και την ηρεμία στο παιχνίδι της, με αποτέλεσμα να μην απειλήσει καθόλου επιθετικά, δείχνοντας συμβιβασμένη με την ήττα.






Οι συνθέσεις:



Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Λουσέρο, Παπάζογλου, Βάλτερ (71’ Ομπόντο), Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (46’ Κλέιτον), Φλίσκας, Καπετάνος (46’ Ράνος), Καρυπίδης

Στον πάγκο: Γκαραβέλης, Γκομσί, Τριάδης, Γούτας,

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Μπόε-Καν, Καζναφέρης, Τζανακάκης, Καλέ (89’ Χαντί), Μπρούνο, Πίτσος, Γκορκς, Λουβιόν, Τζίλας (76’ Γκέντσογλου), Ολαϊτάν (61’ Ουλά)

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Λυκογιάννης, Λεονάρντο, Κοζορώνης

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Γήπεδο: Πηγάδια

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x