Stoiximan Super League

«Τρίποντο» (μετά από καιρό) με… γκολάρα

Ο Λεβαδειακός είχε και… θέαμα και ουσία. Με ένα εντυπωσιακό γκολ του Ντομοβτσίσκι επιβλήθηκε (1-0) της Ξάνθης, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από καιρό. Δύο δοκάρια για τους γηπεδούχους.

Νίκη μετά από καιρό για τον Λεβαδειακό που χάρη στο πανέμορφο τέρμα (γυριστό σουτ) του Ντομοβτσίσκι στο 33ο λεπτό επικράτησε 1-0 της Ξάνθης στο γήπεδο του στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League, ενώ είχε δύο δοκάρια. Ένα με τον Μάντζιο στο 25’ και την άλλη σαράντα λεπτά μετά, με τον Κώστα Μανωλά (γιο του Στέλιου που ήταν στο γήπεδο).

Παράλληλα, μπήκε τέλος στο αήττητο σερί (πέντε ματς) των φιλοξενούμενων.

Το ματς


Αισθητά καλύτερος ο Λεβαδειακός στο πρώτο μέρος, αισθητά καλύτερη η Ξάνθη στο δεύτερο.
Ο Λεβαδειακός μπήκε με μεγαλύτερη δίψα και συγκέντρωση, καθώς είχε μεγαλύτερη ανάγκη για βαθμούς, καθώς ήταν στην 13η θέση του βαθμολογικού ύστερα από τις πέντε αναμετρήσεις χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (τρεις ισοπαλίες, δύο ήττες). Το τελευταίο… τρίποντο το «έβαλε» στις 3 Οκτωβρίου, στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι κόντρα σε μια Ξάνθη, που είχε κακή απόδοση και με τον προπονητή της να βγάζει εκνευρισμό, κυρίως από τα μέσα του πρώτου μέρους και μετά. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν αρκετά πιο απειλητική και είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια και σχεδόν όλες τις τελικές (όλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο). Αφού αρχικά, δεν τα κατάφερε σε τρεις περιπτώσεις ο πιο επικίνδυνος παίκτης της, ο Βαγγέλης Μάντζιος, καθώς τη μια έκανε τσαφ» (12’), την άλλη (14’) έστειλε την μπάλα λίγο έξω με κεφαλιά και την Τρίτη στο δοκάρι με σουτ.

inner

Ο Ντομοβτσίσκι δεν χαρίστηκε στην πρώτη ευκαιρία που του ‘κατσε και με γυριστό σουτ, πέτυχε στο 32’ ένα εντυπωσιακό γκολ που δεν αποκλείεται να είναι το καλύτερο της αγωνιστικής.

Η εικόνα του β’ ημιχρόνου ήταν εντελώς διαφορετική με τους παίκτες του Λεβαδειακού να μην παίρνουν πολλές πρωτοβουλίες στην αναμέτρηση και να αποκτούν παθητικό ρόλο, με την Ξάνθη να ελέγχει την κατάσταση κόντρα σε μια ομάδα που οπισθοχώρησε αρκετά, έχοντας κύριο μέλημα να αμυνθεί. Από την άλλη η Ξάνθη «ξύπνησε» και είχε τις περισσότερες ευκαιρίες στο β’ μέρος, την καλύτερη την είχε και πάλι ο Λεβαδειακός που με τον Κώστα Μανωλά είχε και δεύτερο δοκάρι στην αναμέτρηση (ύστερα από σουτ έξω από την περιοχή) στο 65ο λεπτό.

inner

Οι δύο στιγμές της Ακριτικής ομάδας, από τις οποίες λίγο έλειψε να έρθει η ισοφάριση, ήταν στο 72’ όταν ο Σολτάνι βρήκε τον Ερέα, που ήταν σε εξαιρετική θέση, αλλά δεν τελείωσε καλά τη φάση με το κεφάλι και λίγο μετά με το σουτ του Λισγάρα (78’) με τη μια μέσα από την περιοχή και λίγο πλάγια. Η πρώτη πάντως ήταν η πιο σημαντική.

Το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον μέχρι τέλους (με την Ξάνθη να πιέζει και τον Λεβαδειακό να περιμένει), αλλά όχι ιδιαίτερο θέαμα (πλην του γκολ του Ντομοβτσίσκι) και αφού ο Έλτον έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι του Τσιντώτα με εκτέλεση φάουλ, το 1-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

inner




Η εξέλιξη όπως την παρακολουθήσατε σε real-time μέσω του sport-fm.gr



Λεβαδειακός (Μάντζιος): Βερέμκο (32' λ.τ. Τσιντώντας), Στάθης, Νικολάου, Μανωλάς, Μαχαίρας, Εντουίν, Γιακουμάκης, Τριποτσέρης, Φαβάλι (49' λ.τ. Μίνγκας), Μάντζιος, Ντομοβτσίσκι (77' Ναβάρο).

Στον πάγκο των Βοιωτών: Μουλόπουλος, Καψάσκης, Θέος, Μάγκας.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Ντα Σίλβα, Λουσέρο, Χερέα, Φάρκας, Λισγάρας, Ζαραδούκας (46' Παπαστεριανός), Ντιμιτροφ (67' Τριάδης), Ράνος (46' Καπετάνος).

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων: Γκαραβέλης, Τόμιτς, Γκόμες, Καρυπίδης.

Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης. Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς, Στυλιανός Τσολάκης 4ος Διαιτητής: Μιχαήλ Βοσκάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x