Stoiximan Super League

Τρισδιάστατη ΑΕΚ!

Μια ΑΕΚ που έμοιαζε με εικονική πραγματικότητα απόλαυσε ο κόσμος της! Κόντρα στην κούραση και με δαιμονισμένο τον Μπαρμπόσα, η «Ένωση» επικράτησε 3-1 του ΠΑΟ κι έμεινε ζωντανή για το «σεντόνι».

Απαντήσεις σε όσους βιάστηκαν να την ξεγράψουν έδωσε η ΑΕΚ!

Απτόητη από την κούραση, η «Ένωση» βρήκε τον τρόπο -όχι μόνο να λυγίσει τον Παναθηναϊκό, αλλά και να του ανταποδώσει την τριάρα της Λεωφόρου (3-1).

Με τον Γιόχανσον να στρώνει τον δρόμο (5’) και τον ασυγκράτητο Μπαρμπόσα να κάνει όργια (δυο γκολ) οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν μέσα σε αποθέωση στη νίκη, που τους φέρνει πάνω από τον σημερινό τους αντίπαλο και τους κρατά ολοζώντανους στη μάχη για την πρωτιά στα πλέι οφ.

Κατώτεροι των περιστάσεων οι παίκτες του Στραματσόνι, έχουν ως ελαφρυντικό το ότι έπαιζαν με δέκα παίκτες από τις καθυστερήσεις του ημιχρόνου λόγω της υπερβολικής αποβολής του Βιγιαφάνιες αλλά δεν κατάφεραν τίποτα παραπάνω από το να μειώσουν προσωρινά το σκορ με τον Λέτο (54’).

Η βαθμολογία των πλέι οφ

ΠΑΟΚ 10 (7-2)
ΑΕΚ 8 (5-6)
Παναθηναϊκός 7 (6-5)
Πανιώνιος 1 (1-6)

Η επόμενη αγωνιστική

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος

Πώς έπαιξαν

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις (πέραν της απουσίας του κουρασμένου Λέτο) ήταν οι ενδεκάδες των δυο ομάδων. Ο Αντρέα Στραματσόνι χρησιμοποίησε τους ίδιους με το ματς της Λεωφόρου, βάζοντας τον Μπουμάλ στη θέση του Αργεντινού. Ο Νίκος Παναγιωτάρας, από την άλλη, ξεκίνησε βασικό τον Μπαρμπόσα (που επέστρεψε από τιμωρία), ενώ το ίδιο έκανε και με τον Γκάλο (που ξεκουράστηκε) και τον Λαμπρόπουλο (που αντικατέστησε τον Άρθο).

Έτσι, το 4-3-3 της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής: Τερματοφύλακας ο Ανέστης και στην άμυνα -από δεξιά προς τα αριστερά- οι Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος και Ντίντακ. Καθαρό αμυντικό χαφ ήταν ο Σιμόες, ως εσωτερικοί μέσοι ξεκίνησαν οι Γιόχανσον-Μάνταλος και στην τριάδα της επίθεσης βρέθηκαν οι Αραβίδης (δεξιά), Μπαρμπόσα (αριστερά) και Τζεμπούρ (κορυφή).

Όσο για το 4-2-3-1 του Παναθηναϊκού, παρατάχθηκε ως εξής: Στο τέρμα ο Στιλ και στην άμυνα -από δεξιά προς τα αριστερά- οι Μέστο, Ταυλαρίδης, Μολέδο και Νάνο. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κουτρουμπής-Ζέκα, στην τριάδα μπροστά τους οι Μπουμάλ (δεξιά), Βιγιαφάνιες (επιτελικός), Λουντ (αριστερά) και προωθημένος ήταν ο Μπεργκ.

Το ματς

Τέταρτο παιχνίδι σε 10 μέρες. Πτώμα από την κούραση. Με το βαρύ 3-0 της Λεωφόρου στην πλάτη. Όλα έμοιαζαν εναντίον της ΑΕΚ. Όπως συμβαίνει συχνά όμως σε τέτοιες περιπτώσεις, η «Ένωση» βρήκε τρόπο να διαψεύσει τα προγνωστικά. Πριν καν ιδρώσει η πρώτη φανέλα στο ΟΑΚΑ, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ήδη βρει το στήριγμα που χρειάζονταν: Χάρη σε μια μαεστρική εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και μια κεφαλιά σέντερ-φορ του Γιόχανσον.

Τι σημασία είχε λοιπόν που ο Παναθηναϊκός πήρε αμέσως τον έλεγχο; Πού την έκλεισε στα καρέ της; Το γκολ είχε δώσει φτερά στο πόδια των παικτών της ΑΕΚ. Και τα έκανε να μοιάζουν λιγότερο βαριά. Βέβαια, οι «πράσινοι» πίεσαν. Πλησίασαν το γκολ με τον Μπεργκ (όταν ο Κουκουλάκης του έδωσε κίτρινη για χέρι και τον εξόργισε σε τέτοιο βαθμό που να ζητήσει αλλαγή). Το άγγιξαν με τον Λουντ (όταν ο Ανέστης απέκρουσε σωτήρια στο τετ-α-τετ).

Αντί όμως να φέρουν το ματς στα ίσια, είδαν την ΑΕΚ να τους τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια. Να βγάζει μια αντεπίθεση που θα ‘πρεπε να διδάσκεται σε σεμινάρια. Και να βάζει φωτιά στο ΟΑΚΑ με την άψογη εκτέλεση του Μπαρμπόσα (από εξίσου ιδανική πάσα του Σιμόες). Πού να ‘ξερε όμως ο Παναθηναϊκός ότι τα πράγματα μπορούσαν να γίνουν και χειρότερα… Γιατί το δοκάρι τον γλίτωσε από τρίτο γκολ (σε κεφαλιά του Γιόχανσον). Ο Βιγιαφάνιες όμως είδε υπερβολική κόκκινη κάρτα, όταν βρήκε εκτός φάσης τον Μάνταλο.

inner

Κάπως έτσι, οι «πράσινοι» βρέθηκαν στα σχοινιά. Ο Στραματσόνι έβαλε αμέσως τον Λέτο (και στο ημίχρονο τον Αμπέντ). Και πριν περάσουν λίγα λεπτά μετά την ανάπαυλα, ο Αργεντινός έδωσε το φιλί της ζωής: Εκτελώντας υποδειγματικά με το κεφάλι έπειτα από σέντρα του Νάνο. Θα έδινε, δε, ακόμα πιο δυνατό χτύπημα στην ΑΕΚ, αλλά το δεύτερο γκολ που πέτυχε -αμέσως μετά- ήταν από θέση οφσάιντ. Βλέποντας λοιπόν την ομάδα του να πιέζεται, ο Παναγιωτάρας επιχείρησε να την ανανεώσει. Περνώντας τα φρέσκα πόδια του Μπακάκη αντ’ αυτών του σκασμένου Αραβίδη.

Και αμέσως η «Ένωση» άρχισε να ξαναβρίσκει τα πατήματά της. Να ξανασφίγγει την άμυνά της. Και κυρίως να απειλεί στην επίθεση. Προειδοποίησε λοιπόν για τρίτο γκολ με τετ-α-τετ του Τζεμπούρ (που απέκρουσε ο Στιλ). Με προβολή του Αλγερινού (που δεν πρόλαβε για λίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα). Και τελικά έκανε πράξη την απειλή, όταν ο Μπαρμπόσα δεν το σκέφτηκε καθόλου -από εκτέλεση κόρνερ- πριν «ζωγραφίσει» τον Στιλ.

Κάπου εκεί τελείωσε πρόωρα το ματς. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να παραδίδει τα όπλα. Και ο κόσμος της ΑΕΚ να στήνει γλέντι στην εξέδρα. Για μια νίκη που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη (αν ο Μπακάκης ήταν πιο εύστοχος στις δυο μεγάλες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν) αλλά ακόμα κι έτσι κρατά ολοζώντανη την ελπίδα να δει την ομάδα του στα προκριματικά του Champions League.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, (90' Τζανετόπουλος), Αραβίδης (59’ Μπακάκης), Μπαρμπόσα, Τζεμπούρ (79’ Πέκχαρτ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαρόχα, Σοϊλέδης, Πλατέλλας, Μπουονανότε

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Μολέδο, Ταυλαρίδης, Νάνο, Κουτρουμπής (41’ Λέτο), Ζέκα, Λουντ (88’ Κλωναρίδης), Μπουμάλ (46’ Αμπέντ), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ

Στον πάγκο έμειναν οι: Κοτσόλης, Πέτριτς, Π. Bλαχοδήμος, Eβαντζελίστα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x