Stoiximan Super League

Τρίτη και… φαρμακερή!

Είχε δύο καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, αλλά κανέναν βαθμό. Τελικά, ο Λεβαδειακός έσπασε το… ρόδι (0-1) μέσα στο Καυτανζόγλειο επί του Ηρακλή, κατακτώντας την πρώτη του νίκη στη σεζόν.

Είχε να λέει ότι κόντρα σε Ατρόμητο και Ολυμπιακό είχε κάνει δύο καλές εμφανίσεις, αλλά η βαθμολογική του συγκομιδή ήταν στο μηδέν. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου χωρίς να φτάσει τα στάνταρ των προηγούμενων αγώνων κατάφερε να αποδράσει με το «διπλό» από το Καυτανζόγλειο κόντρα στον Ηρακλή χάρη σε γκολ του Μάντζιου στο 51’.

Ο Ηρακλής ήταν σαφώς πιο επιθετικός και δημιουργικός από τον Λεβαδειακό και ειδικά στο τελευταίο εικοσάλεπτο πίεσε πάρα πολύ για να φτάσει στην ισοφάριση. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου, όμως, με «όπλο» και πάλι την καλή της αμυντική της λειτουργία όπως και στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος κατάφερε να σταθεί όρθια και να αντέξει την πίεση του «Γηραιού».

Ο Λεβαδειακός με αυτή τη μεγάλη νίκη έφτασε στην πρώτη νίκη του στη σεζόν, τη στιγμή που ο Ηρακλής έχει χάσει πολύ έδαφος, καθώς ήταν η δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα μετά απ’ αυτή κόντρα στον Πανιώνιο.

Ο αγώνας

Στον… ύπνο θέλησε να πιάσει ο Λεβαδειακός τον Ηρακλή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, καθώς με συνεχόμενα κλεψίματα στο χώρο του κέντρου προσπαθούσε να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για αντεπιθέσεις, αλλά Τσίμο Ναβάρο και Γιακουμάκης δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις κινήσεις του Βαγγέλη Μάντζιου.

Αφού, λοιπόν, στο πρώτο τέταρτο δεν μπόρεσαν οι Βοιωτοί να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στον Χουάντερσον, ο Ηρακλής προσαρμόστηκε στις συνθήκες του ματς και άρχισε να μετουσιώνει την κατοχή του σε φάσεις, προκαλώντας ρήγματα από τα άκρα με Πασά (αριστερά) και Κυριακίδη (δεξιά). Ωστόσο, όσες επικίνδυνες σέντρες και να έβγαλαν, οι επιθετικοί του «Γηραιού» δεν βρέθηκαν σε καίριες θέσεις για να σκοράρουν.

Σαν επανάληψη του α’ μέρους, ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και αφού ο Μάντζιος έριξε μια προειδοποιητική βολή στο 48’, ο ίδιος παίκτης στο 51’ έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από κάθετη πάσα του Γιακουμάκη και παρά το γεγονός ότι ήταν σε αρκετά πλάγια θέση και από αριστερά μέσα στην περιοχή, με άψογο πλασέ με το αριστερό δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Χουάντερσον, σημειώνοντας το 0-1.

Λόγω της ψυχρολουσίας που προκάλεσε αυτή η εξέλιξη, οι παίκτες του Ηρακλή άργησαν να συνέλθουν και να συγκεντρωθούν εκ νέου στις συνθήκες του αγώνα, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκαν 15 λεπτά για τη δημιουργία μιας τελικής φάσης. Δράστης ήταν ο Κυριακίδης που έκανε το σουτ από τα δεξιά με το αριστερό, αλλά η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού και κατέληξε άουτ ενώ ακολούθησαν και τα σουτ των Βέλλιου και Περόνε με το ίδιο αποτέλεσμα.

Μέχρι το τέλος του ματς οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου συνέχιζαν να ανεβάζουν την πίεσή τους, αλλά η μοναδική ευκαιρία που έχασαν ήταν στο 86', όταν ένα σουτ του Πασά πήρε περίεργη τροχιά και με υπερένταση ο Τσιντώτας απέκρουσε σε κόρνερ.

Μάλιστα, στις καθυστερήσεις ο Στάθης που είχε μπει ως αλλαγή έχασε ευκαιρία για το 0-2, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ, με το 0-1 να παραμένει ως τελικό αποτέλεσμα.



Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον – Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Καρλίτος (74’ Τσιλιανίδης) – Πασάς, Λάζαρ, Στάμου (68’ Ρομάνο), Κυριακίδης – Μπουλούτ (59’ Βέλλιος), Περόνε


Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας – Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Ουόν, Μιλιάζες – Νικολάου (62’ Γιάχιτς), Ρομέου – Ναβάρο (82' Στάθης), Φαβάλι (50’ Μαχαίρας), Γιακουμάκης – Μάντζιος


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x