Vodafone Stories

Τρίτη και φαρμακερή

Ο Δημήτρης Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για την τρίτη παρουσία της Εθνικής σε Μουντιάλ.

Αυτό που λέει και ξαναλέει ο Σάντος για την τωρινή τρίτη συμμετοχή της Εθνικής σε Μουντιάλ είναι ότι ελπίζει να είναι και η... φαρμακερή, καθώς τις άλλες δύο δεν μπορέσαμε να περάσουμε τον όμιλο και τώρα υπάρχει η φιλοδοξία για την πρόκριση. Αντίπαλοί μας η Κολομβία, η Ιαπωνία και η Ακτή Ελεφαντοστού, ομάδες που διαθέτουν γαλαξία αστέρων στο ρόστερ τους (ειδικά η πρώτη και η τρίτη), αλλά δεν είναι τα μεγαθήρια που θα πρέπει να φοβηθούμε.

Ολοι οι διεθνείς κάνουν λόγο για ένα ισορροπημένο γκρουπ, στο οποίο η κάθε ομάδα μπορεί να τερματίσει από πρώτη μέχρι τέταρτη. Υπάρχουν πάντως στο ρόστερ κάμποσοι παίκτες που έχουν το «know how» για το πώς νικάς σε Παγκόσμιο Κύπελλο από την συμμετοχή τους στο ιστορικό ματς με την Νιγηρία στο προηγούμενο Μουντιάλ.

Τόπος διαμονής της ομάδας στη Βραζιλία είναι το Αρακαζού, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό κομμάτι της χώρας και επελέγη γιατί ουσιαστικά είναι κάτι σαν ενδιάμεσος σταθμός (χιλιομετρικά) ανάμεσα στις τρεις πόλεις που παίζουμε. Πρόκειται για το Μπέλο Οριζόντε, το Νατάλ και την Φορταλέζα.

Η πρεμιέρα είναι στις 14 Ιουνίου κόντρα στην Κολομβία στο Μπέλο Οριζόντε, που σημαίνει «ωραίος ορίζοντας». Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι δύο λέξεις θα αποτελέσουν για την Εθνική ομάδα... οδηγό για την επιτυχημένη πορεία στη διοργάνωση. Να θυμίσουμε ότι στη Βραζιλία η γλώσσα τους είναι τα πορτογαλικά, δηλαδή η μητρική γλώσσα του ομοσπονδιακού μας προπονητή, Φερνάντο Σάντος...

Δημήτρης Ευαγγελάτος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x