Γ' Εθνική

«Όποιος δεν καταλάβει, δεν έχει θέση στην ΑΕΚ»

Όσοι παίζουν στην ΑΕΚ πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι επί 90 λεπτά. Απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Και όποιοι δεν το καταλάβουν -όπως τόνισε ο Τραϊανός Δέλλας- δεν θα έχουν θέση στην ομάδα.

Στην αστάθεια των παικτών του -που οδήγησε σε τραγικά λάθη και μια ακόμα αγχωτική εμφάνιση- στάθηκε μετά το παιχνίδι με τον Ηρόδοτο (2-1) ο Τραϊανός Δέλλας.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ τόνισε ότι περισσότερο από τα χαμένα πέναλτι (που τα χαρακτήρισε θέμα ψυχολογίας) τον προβληματίζει ότι πολλοί ποδοσφαιριστές του ήταν σε κακή μέρα.

Παρόλο λοιπόν που χαρακτήρισε «ακραίες» τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τον κόσμο, ξεκαθάρισε ότι «όποιος δεν καταλάβει ότι πρέπει να είναι συγκεντρωμένος 90 λεπτά, δεν έχει θέση στην ομάδα».


Αναλυτικά όσα είπε ο Δέλλας

«Ήταν άλλο ένα παιχνίδι που πάλι αγχωθήκαμε, που πάλι δείξαμε κάποια σημάδια όχι καλής συγκέντρωσης ειδικά μετά το πρώτο γκολ, με αποτέλεσμα να δεχθούμε την ισοφάριση και να μας αγχώσει ακόμα περισσότερο. Σημείο-κλειδί ήταν και το χαμένο πέναλτι. Φόρτωσε με άγχος κι άλλο τους παίκτες μου.

Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε κάποια πράγματα, να παίξουμε πιο επιθετικά, να πάρουμε πλάτος στο γήπεδο. Οι παίκτες μου δεν έκαναν αυτό που έπρεπε: Να παίξουν από τα πλάγια όπως είπαμε, αλλά έπαιζαν από τον άξονα, η μπάλα δεν περνούσε και αυτό τους εκνεύριζε περισσότερο. Κι εκείνους και τον κόσμο.

Σίγουρα δεν είμαι ευχαριστημένος απ' αυτά που είδαμε στο γήπεδο. Αρκετοί παίκτες ήταν σε κακή μέρα και αυτό με προβληματίζει. Όπως με προβληματίζει ότι χάνουμε ευκαιρίες για γκολ και δεν μιλάω μόνο για το πέναλτι. Αυτό είναι καθαρά ψυχολογικό κομμάτι και πρέπει να το λύσουμε μεταξύ μας και μέσα από ομιλία που πρέπει να κάνουμε.

Για μας είναι άλλοι τρεις βαθμοί αυτό το ματς. Έστω και αγχωτικά ήρθαν. Πρέπει όμως να τελειώνουμε γρήγορα τα παιχνίδια και να καταλάβουμε ότι ο αντίπαλος θα παίρνει θάρρος και όταν του δίνουμε εμείς την ευκαιρία με γελοία λάθη, θα βάζει και γκολ. Κάθε γκολ που έχουμε δεχθεί είναι από δικά μας λάθη. Τα θυμάμαι από το καλοκαίρι. Κανείς αντίπαλος δεν μας έχει βάλει στα καρέ μας να μας πιέσει και να σκοράρει. Όλα ήταν από δικά μας λάθη»
.

Είναι δικαιολογημένες οι αποδοκιμασίες του κόσμου; Και για τα πέναλτι, μήπως πρέπει να εκτελούνται και στις προπονήσεις;

«Σίγουρα μέσα από τη δουλειά γίνονται. Θεωρώ ότι και το πέναλτι είναι θέμα ψυχολογίας αυτό που του χτυπάει. Τα πέντε πέναλτι, πριν το σημερινό ματς, που έχουμε χάσει, βάραιναν τους παίκτες ψυχολογικά. Το πιο βασικό, βέβαια, για μένα δεν είναι να εκτελούμε πέναλτι ή να κερδίζουμε συνεχώς πέναλτι. Σκοπός είναι να διασπάμε την αντίπαλη άμυνα με τη μπάλα κάτω. Και αυτό με προβληματίζει, γιατί δεν το είδα στο δεύτερο ημίχρονο.

Για τις αποδοκιμασίες σίγουρα ο κόσμος αν δεν βλέπει αυτό που θέλει να βλέπει -και έχει αποδείξει η ομάδα πως ξέρει να παίζει- αντιδρά. Οι αποδοκιμασίες είναι κάτι το ακραίο. Αλλά φταίμε εμείς. Το θέμα της συγκέντρωσης δεν… προπονείται. Υπάρχουν τέτοια θέματα πολλά. Είχα ενημερώσει τους παίκτες μου όταν βάλαμε το γκολ, γιατί είχα δει στην άμυνα πρόβλημα συνοχής, να προσέξουν. Στην επόμενη φάση όμως δεχθήκαμε το γκολ από λάθος.

Αν οι παίκτες δεν καταλάβουν ότι πρέπει να είσαι και τα 90 λεπτά συγκεντρωμένος, θα έχουμε αυτά τα φαινόμενα. Όποιος δεν το καταλάβει, δεν θα έχει θέση στην ομάδα…»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x