Ισπανία

Τσάβι: «Έχω τη φιλοδοξία να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα, αλλά δεν θα είναι εύκολο»

Ο πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα μίλησε για την πιθανότητα επιστροφής του στην ομάδα, σε περίπτωση αποχώρησης του Βαλβέρδε.

Με την Μπαρτσελόνα να μην έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν, έχουν κάνει την εμφάνισή τους σενάρια αποχώρησης του Ερνέστο Βαλβέρδε από τον πάγκο των «μπλαουγκράνα». Ένα από αυτά θέλει τον πρώην εμβληματικό αρχηγό των Καταλανών, Τσάβι Ερνάντεθ, να είναι ο αντικαταστάτης του. Ο σπουδαίος Ισπανός έχει οδηγήσει την Αλ Σαντ του Κατάρ στα ημιτελικά του Champions League Ασίας, στην πρώτη του χρονιά ως προπονητής.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «ARA» αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιστροφής του στη Βαρκελώνη: «Από τη μία πλευρά μου αρέσει να το βλέπω σαν πιθανότητα, αλλά από την άλλη μου φαίνεται και λίγο σαν πλάκα. Θα είναι δύσκολο να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψω. Ήταν πολύ δύσκολο να αποχωρήσω από τη Μπαρτσελόνα, αλλά δεν θα είναι εύκολο και να επιστρέψω. Έχω όμως τη φιλοδοξία να το κάνω».

Ο 39χρονος ρωτήθηκε και για το πώς βλέπει το έργο του Ερνέστο Βαλβέρδε στον καταλανικό πάγκο: «Όταν έφυγε ο Νεϊμάρ, ήξερε πώς να προσαρμόσει την ομάδα έτσι ώστε να συνεχίσει να κυριαρχεί στα παιχνίδια, αλλά με διαφορετικό τρόπο απ΄ ότι πριν. Οι παίκτες έχουν δηλώσει δημόσια ότι αισθάνονται άνετα και δουλεύουν καλά μαζί του. Μπορεί να χάνει ή να κερδίζει, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι παίκτες είναι μαζί του».

Ο παλαίμαχος μέσος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο επιστροφής των Πουγιόλ - Ινιέστα στις τάξεις των «μπλαουγκράνα»: «Ο Πουγιόλ πρέπει να παίρνει αποφάσεις για θέματα της Μπαρτσελόνα, όπως κι ο Ινιέστα. Αργά ή γρήγορα ο Πουγιόλ θα επιστρέψει, αλλά όταν αυτός κρίνει ότι είναι η κατάλληλη ώρα».

Τέλος, ο Τσάβι μίλησε για τον Νεϊμάρ και τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του, η οποία εντέλει δεν συνέβη: «Η Μπάρτσα χρειάζεται παίκτες που παίζουν στις γραμμές, αλλά και με ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Ο Νεϊμάρ είναι ο καλύτερος. Σε άλλες πτυχές δεν μπαίνω, αλλά στο αθλητικό κομμάτι θα είχαμε κάνει πολύ σωστά».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x