Αγγλία

Τσεχ: «Στο παρελθόν ο τρόπος παιχνιδιού μας ήταν σημαντικότερος από το αποτέλεσμα»

Στις αλλαγές που έχουν γίνει στην Άρσεναλ μετά την αποχώρηση του Βενγκέρ και την άφιξη του Ουνάι Έμερι αναφέρθηκε ο Πετρ Τσεχ.

Για τα διαφορετικά στοιχεία που έχει προσθέσει ο Ουνάι Έμερι στην Άρσεναλ από τη μέρα που ήρθε στο Λονδίνο για να αντικαταστήσει τον Αρσέν Βενγκέρ, μίλησε ο Πετρ Τσεχ, τονίζοντας παράλληλα πως πλέον οι «κανονιέρηδες» μπορούν να νικούν ακόμα και όταν δεν παίζουν καλά.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στο παρελθόν μπορώ να πω πως το να παίζουμε με τον τρόπο που ήθελε ο προπονητής ήταν σημαντικότερο από το να παίρνουμε τους βαθμούς. Μερικές φορές όμως αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος αν θες να κερδίσεις το πρωτάθλημα. Μερικές φορές πρέπει να κερδίζεις και παιχνίδια στα οποία παίζεις άσχημα, να νικάς 1-0 χωρίς να έχει σημασία η απόδοση. Νομίζω πως αυτό μας έλειπε από τότε που ήρθα στην Άρσεναλ, περισσότερα από τρία χρόνια πριν. Όμως κόντρα στην Έβερτον καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε σε δύσκολες στιγμές και τελικά κερδίσαμε το παιχνίδι, διατηρώντας ανέπαφη την εστία μας. Αυτό είναι πολύ θετικό», τόνισε ο 36χρονος τερματοφύλακας.

Από την άλλη, μόνο καλά λόγια είχε να πει για τη δουλειά του Ουνάι Έμερι και τον τρόπο με τον οποίο προετοιμάζει την ομάδα.
«Ο νέος προπονητής είναι πολύ απαιτητικός και έτσι βοηθάει την ομάδα να βελτιωθεί, μέσα από την προετοιμασία, την καθημερινή δουλειά και τον τρόπο που θέλει να παίζουμε το ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως ο σύλλογος έχει γίνει πιο απαιτητικός σε κάθε τομέα και αυτό είναι υπέροχο, διότι έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Ο προπονητής ζητάει ακρίβεια και σκληρή δουλειά σε καθημερινή βάση και αυτό σε κάνει να αναρωτιέσαι, “δουλεύω αρκετά για να αξίζω να είμαι βασικός;”. Υπάρχει υγειής ανταγωνισμός στην ομάδα και νιώθουμε το όφελος που υπάρχει σαν αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x