Ελλάδα

Τσιάρτας: «Βλέπω τον εαυτό μου στον Μέσι, δεν έχουν ιδέα όσοι λένε ότι δεν έτρεχα»

Ο Βασίλης Τσιάρτας μίλησε για… όλα στην «Confidencial».

Συνέντευξη σε ισπανικό Μέσο παραχώρησε ο Βασίλης Τσιάρτας, ξεστομίζοντας ατάκες που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο «El Mago» μίλησε για το σύγχρονο ποδόσφαιρο, την προσπάθεια πρόκρισης της Ελλάδας στο Euro 2024 και άλλα πολλά θέματα.

Όταν του ζητήθηκε από τον δημοσιογράφο της «Confidencial» να σχολιάσει το γεγονός ότι κάποιοι σχολίαζαν αρνητικά το γεγονός ότι δεν έτρεχε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είπε: «Έτρεχα λίγο για όσους δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο. Έτρεχα στην επίθεση και σκεφτόμουν πιθανούς τρόπους για να δώσω την τελική πάσα και να διασπάσω την άμυνα. Κάποιοι πιστεύουν ότι το να εκτελέσεις φάουλ ή κόρνερ δεν είναι κουραστικό. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαραθώνιος. Το έχει πει ο Κρόιφ: “Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής πιο γρήγορος από την μπάλα”. Υπάρχουν λίγοι παίκτες όπως ο Μέσι, ο Ρικέλμε, εγώ. Έλεγαν ότι δεν έτρεχα, αλλά έβαζα 15 ή 20 γκολ και έδινα ασίστ. Για ποιο λόγο τότε δεν απαιτούν και από τους κεντρικούς αμυντικούς να τρέχουν στην επίθεση;»

Ερωτήθηκε από τον Ισπανό δημοσιογράφο ποιον παίκτη «βλέπει» στον εαυτό του και απάντησε: «Αν αφήσεις εκτός τις ατομικές ενέργειες, στις οποίες ντριμπλάρει, και την ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια, θα έλεγα τον Μέσι. Για τον τρόπο που σκέφτεται, πασάρει, σουτάρει, την φαντασία που έχει στο παιχνίδι. Δεν έχω λόγο να μη συγκρίνω τον εαυτό μου με αυτόν. Υπάρχουν πράγματα που μόνο αυτός μπορεί να κάνει, διότι αν δεν ήταν έτσι θα υπήρχαν πολλοί όπως αυτός».

Για την προσπάθεια πρόκρισης της Ελλάδας στα τελικά του Euro 2024: «Από τη Βραζιλία και μετά καταστράφηκαν όλα. Δεν μπορούν όλοι να διαχειριστούν καταστάσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο. Καθένας θέλει να εμπλακεί με τον τρόπο του. Το ποδόσφαιρο αρέσει σε πολύ κόσμο, αλλά και σε εμένα αρέσει η μουσική και δεν μπορώ να παίξω πιάνο ή κιθάρα. Γι αυτό και δεν μπορώ να πω ότι είμαι μουσικός».

Για το ενδεχόμενο πρόκρισης της Ελλάδας στα τελικά μέσω των playoffs: «Υπάρχουν ελπίδες. Το σημαντικό είναι σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η ομάδα τον Μάρτιο και να μην υποτιμήσει το Καζακστάν. Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Μακάρι να είμαστε στο EURO της Γερμανίας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x