Stoiximan Super League

Τσουκαλάς: «Άδικο για τον Πανιώνιο, αλλά μας το χρωστούσε η μοίρα»

Για την σκληρή δουλειά που έφερε τον ΠΑΣ στις επιτυχίες, αλλά και την απόφαση που αφήνει εκτός τον Πανιώνιο μίλησε στον ΣΠΟΡ FM o Σταύρος Τσουκαλάς. «Ο ΠΑΣ Είναι ομάδα προπονητή», είπε για τον Πετράκη

Στον Γιάννη Πετράκη και το τεχνικό του τιμ απέδωσε την φετινή επιτυχία του ΠΑΣ Γιάννινα ο Σταύρος Τσουκαλάς, ο οποίος μίλησε για τις αλλαγές που έφερε ο τεχνικός στον σύλλογο.

Ο αμυντικός μέσος των Γιαννιωτών αναφέρθηκε στο πλάνο που ακολούθησε ο σύλλογος, αλλά και στην δικαίωση που νιώθουν για την ενδεχόμενη έξοδο στην Ευρώπη, σε περίπτωση που μείνει εκτός ο Πανιώνιος λόγω αδειοδότησης.

Αναλυτικά, όσα είπε στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για το γκολ που πέτυχε και σφράγισε την είσοδο στα πλέι οφ: «Εκείνη τη στιγμή, με τόσους σφυγμούς δεν σκεφτόμουν πολλά. Είχα τη δύναμη να είμαι πολύ ψύχραιμος και η κατάληξη ήταν αυτή που περίμενα. Παρότι είμαι αμυντικό χαφ, δουλεύω πολύ στα τελειώματα. Όλα αυτά είναι θέμα δουλειάς».

Για την πιθανή έξοδο του ΠΑΣ Ευρώπη: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν παίξαμε καλά χθες, αλλά, εδώ που φτάσαμε, σε πολλά ματς μετράει το αποτέλεσμα. Κάναμε ένα πολύ δυνατό τελείωμα στο πρωτάθλημα, με πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες,. Βγήκε μέσα από δουλειά, αφού η προετοιμασία που είχε γίνει είχε στόχο να κάνουμε μια τέτοια πορεία. Η επιτυχία οφείλεται κυρίως στον Γιάννη Πετράκη και το τεχνικό τιμ του και κατά δεύτερους στους ποδοσφαιριστές. Οι παίκτες είναι τα εργαλεία του προπονητή για να κάνει αυτό που πρέπει».

Για την διαφορά που έκανε ο Γιάννης Πετράκης: «Έχουμε αλλάξει αρκετούς προπονητές. Πολλοί έχουν αφήσει το στίγμα τους, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Αυτό που φαίνεται με τον κ. Πετράκη είναι πως η ομάδα αποτελεί σύνολο του ίδιου. Ο ένας παίζει για τον άλλο, θα τα δώσουμε όλα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Υπάρχει πίστη και αποφασιστικότητα. Η τακτική και το πλάνο ακολουθούνται. Ο ΠΑΣ είναι ομάδα προπονητή».

Για τον σχεδιασμό: «Οι προσθήκες που έχουν γίνει είναι από νεαρά παιδιά, λόγω αδειοδότησης, αλλά υπάρχουν και πιο έμπειροι βασικοί παίκτες στην ομάδα. Δεν έπαιξαν ρόλο οι αποχωρήσεις, ασχέτως αν επηρέασαν στιγμιαία όταν έγιναν. Ο κορμός αποτελείται από κάποιους παίκτες παλιούς και κάποιους νέους, που απέκτησαν εμπειρία μέσα από τον ΠΑΣ».

Για την αναμονή που υπάρχει για την αδειοδότηση του Πανιωνίου: «Το κλίμα είναι απίστευτα χαρούμενο. Στο μυαλό όλων είναι να βγάλουμε τη χαρά της επιτυχίας, αλλά κρατάμε μια επιφύλαξη για το αν θα πάει κάτι στραβά. Την Τετάρτη είναι η τελική απόφαση, περιμένουμε ότι θα είναι θετική για μας. Ξέρουμε ότι είναι άδικο για τον Πανιώνιο, να μην ανταμειφθεί για αυτά που έκανε στον αγωνιστικό χώρο. Τα τελευταία χρόνια περιμένουμε εξωαγωνιστικές αποφάσεις για να δούμε τι θα συμβεί. Μας το χρωστάει μοίρα, αλλά θα πρέπει να μείνει εκτός μια ομάδα που δούλεψε σκληρά και τα πήγε πολύ καλά. Θα πρέπει να δικαιωθεί κι αυτός κάποια στιγμή».

Για το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ: «Στο μυαλό μου η τύχη δεν έχει σημασία. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Στον ΠΑΟΚ δεν ήμουν έτοιμος, έπαιξα κάποια παιχνίδια και έδειξα ότι μπορώ να σταθώ, αλλά το καλοκαίρι που έφυγα άλλαξαν πολλά πρόσωπα, προπονητές, διοικήσεις και αρκετοί παίκτες. Νομίζω ότι αυτό που μου έτυχε ήταν για καλό. Τα τελευταία χρόνια παίζω χωρίς τραυματισμούς, αυτό είναι το πιο σημαντικό για έναν παίκτη. Με τον ΠΑΣ κάναμε αξιοπρεπή πορεία, η ομάδα έχει κερδίσει νοοτροπία και πρεστίζ».

Για το αν έχει στο μυαλό του την κλήση στην Εθνική: «Έχω μάθει ότι κατά καιρούς είμαι σε παρακολούθηση. Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει, κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να το σκέφτεται, για να φτάσει ψηλά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x