Αγγλία

Τζέραρντ: «Με τον Μπαλοτέλι πάντα παλεύεις μια χαμένη μάχη»

Δεν είναι και ο μεγαλύτερος θαυμαστής του Μπαλοτέλι ο Στίβεν Τζέραρντ.

Στίβεν Τζέραρντ και Μάριο Μπαλοτέλι υπήρξαν συμπαίκτες για μία σεζόν στη Λίβερπουλ, με τον ηγέτη των «κόκκινων» να θυμάται την πρώτη του αντίδραση όταν έμαθε από τον τότε προπονητή του, Μπρένταν Ρόντζερς, πως η ομάδα του θα κινηθεί για την απόκτηση του Ιταλού επιθετικού.

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Μπαλότελι δεν θα γίνει ποτέ ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης, λόγω της λανθασμένης νοοτροπίας του.

«Κατά τη διάρκεια της τελευταίας μου σεζόν στη Λίβερπουλ, κάπου στα μέσα Αυγούστου, με πλησίασε ο Μπρένταν Ρόντζερς και μου μίλησε στο “Μέλγουντ” κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Μου είπε: “Γνωρίζεις πως δεν καταφέραμε να κλείσουμε μερικές μεταγραφές που θέλαμε, και τώρα η μόνη επιλογή είναι να ρισκάρω. Αυτό το ρίσκο είναι ο Μπαλοτέλι”. Η πρώτη μου αντίδραση δεν ήταν θετική», ανέφερε αρχικά ο Τζέραρντ και συμπλήρωσε:

«Δεν είχα συναντηθεί ποτέ με τον Μπαλοτέλι, αλλά είχα ακούσει τις ιστορίες για τα πυροτεχνήματα σε κλειστό χώρο και τα όσα είχε πει ο Μουρίνιο για εκείνον, ο οποίος τον περιέγραφε σαν ένα ποδοσφαιριστή μη διαχειρίσιμο. Όταν είχε καλή διάθεση, ήταν έναν ποιοτικός ποδοσφαιριστής, αλλά στην περισσότερη διάρκεια της καριέρας του σπαταλούσε το ταλέντο του. Αυτή ήταν η γνώμη μου για τον Μπαλοτέλι», αναφέρει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του με τίτλο «My Story».

«Δεν υπήρξε οποιαδήποτε τριβή μεταξύ μας. Τα πηγαίναμε μια χαρά. Προσπαθούσα να τον βοηθάω και να τον επαινώ κάθε φορά που μου δινόταν η δυνατότητα. Αλλά πιστεύω πως ο Μουρίνιο είχε δίκιο σε αυτό που είχε πει πως δεν είναι διαχειρίσιμος. Είναι πολύ ταλαντούχος, έχει τις προοπτικές να γίνει ένας ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης, αλλά ποτέ δεν θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο εξαιτίας της νοοτροπίας του. Πάντα ήταν αργοπορημένος, ήθελε να στρέφεται πάντα πάνω του η προσοχή και λέει τα λάθος πράγματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για εμένα, δεν δουλεύει αρκετά σε καθημερινή βάση. Με τον Μπαλοτέλι, πάντα παλεύεις μια χαμένη μάχη. Κάνει πάρα πολλά πράγματα λάθος», τίνισε ο θρυλικός αρχηγός της Λίβερπουλ για τον Ιταλό επιθετικό.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x