Ιταλία

Τζουζέπε Ρόσι: Ίσως ο πιο άτυχος Ιταλός γίνεται 31 ετών

Τα 31 του κλείνει σήμερα ο Τζουζέπε Ρόσι. Ο «κρυστάλλινος» μέσος, που είχε όλες τις προοπτικές για μία λαμπρή καριέρα, αλλά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών δεν άφησαν το ταλέντο του να εξελιχθεί.

Τζουζέπε Ρόσι: Ο παίκτης που έχει συνδέσει το όνομα του με την ατυχία, κλείνει σήμερα τα 31 του χρόνια.

Ο Ιταλός με αμερικάνικες ρίζες, που διαθέτει εξαιρετική τεχνική και εκπληκτική αίσθηση του γκολ, υπέστη αρκετούς τραυματισμούς στην καριέρα του, που τον ανάγκασαν να μείνει εκτός ρυθμού για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Χαρακτηριστικό είναι το πέρασμά του από τη Βιγιαρεάλ, όπου πέτυχε 82 γκολ σε 192 εμφανίσεις. Δυστυχώς, όπως είπε και ο ίδιος, η κακή τύχη έχει μάθει καλά τη διεύθυνσή του: Δύο τραυματισμοί στο γόνατο τον αφήνουν εκτός και τότε -όχι τυχαία- το «κίτρινο υποβρύχιο» υποβιβάστηκε στη Segunda Division.

Στη συνέχεια, η εμπειρία στη Φιορεντίνα, όπου οι φίλαθλοι των «βιόλα» τον θυμούνται ακόμα με αγάπη: Τον «Πεπίτο» και την ομάδα τους να κερδίζει τη Γιουβέντους (4-2) στις 20 Οκτωβρίου 2013 και να φορά το καπέλο της ομάδας μετά τη λήξη του ματς.

Η καριέρα του πήρε τη κατιούσα και η μοίρα τον έφερε στην Ισπανία και στις Λεβάντε και Θέλτα. Ο ίδιος δηλώνει πως θέλει να επιστρέψει στην Ιταλία κάποια στιγμή και αρκετές ομάδες, με πρώτη την Τζένοα, να ενδιαφέρονται για την περίπτωσή του και, παράλληλα, είναι πρόθυμη να του δώσει ίσως την τελευταία ελπίδα για να ξαναγίνει ο Ιταλός «μικρός μάγος».

Επιμέλεια: Γιάννης Βάρσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x