Stoiximan Super League

Χάβος: «Πλησιάσαμε περισσότερο στο γκολ»

Την άποψη ότι ο Αστέρας Τρίπολης πλησίασε περισσότερο τη νίκη απ’ όσο η ΑΕΚ εξέφρασε ο Μάκης Χάβος. Ο προπονητής των Αρκάδων δήλωσε ευχαριστημένος από την προσπάθεια της ομάδας και περιμένει βελτίωση.

Ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την παρουσία της ομάδας του απέναντι στην ΑΕΚ -αν ληφθεί υπόψη ότι ήταν και το πρώτο παιχνίδι υπό τις οδηγίες του- εμφανίστηκε ο Μάκης Χάβος.

Ο τεχνικός των Αρκάδων σημείωσε ότι στο δεύτερο παιχνίδι εκείνοι ήταν καλύτεροι και πλησίασαν περισσότερο το γκολ.

Χαρακτήρισε, δε, ως βασικό πρόβλημα της ομάδας το ψυχολογικό κομμάτι και παρουσιάστηκε βέβαιος πως όταν αρχίσει να παίζει όπως θέλει ο ίδιος, μπορεί να μπει στα πλέι-οφ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χάβος

Για το παιχνίδι: «Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και οι δυο πρόσεχαν κυρίως την άμυνα. Ήμασταν πολύ καλοί στα 2/3 του γηπέδου, αλλά όχι στο τρανζίσιον. Προσπαθούσαμε να κλέψουμε την μπάλα στο κέντρο, αλλά η ΑΕΚ ήταν δυνατή εκεί με τρία χαφ. Έπρεπε να παίξουμε περισσότερο από τα πλάγια.

Υπήρχε μια νευρικότητα, ίσως και λογω της δικής μου παρουσίας για πρώτη φορά. Μίλησα με τα παιδιά στο ημίχρονο και το διορθώσαμε. Κλέψαμε μπάλες, γίναμε πιο απειλητικοί και πλησιάσαμε πιο πολύ το γκολ. Παίξαμε με μια ομάδα που είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα, που δεν χάνει καθόλου εύκολα και κανένας δεν της έχει κάνει τόσες φάσεις. Συγχαρητήρια στα παιδιά, κρατάμε την εμφάνιση και περιμένω να τα πάμε ακόμα καλύτερα για να μπούμε στα πλέι-οφ».

Για το διάταξη του Αστέρα με δυο χαφ: «Ο Αστέρας έχει καλό υλικό και δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή να κάνει αλλαγές. Οι σχηματισμοί είναι απλοί στο ποδόσφαιρο, αλλά επειδή το πρόβλημα μας ήταν κυρίως ψυχολογικό, γι’ αυτό επέλεξα να παίξουμε με δυο χαφ στο κέντρο».

Για την επιθετική δυστοκία της ομάδας: «Είναι το πέμπτο παιχνίδι που δεν σκοράρει η ομάδα. Είδατε και σήμερα ότι κάναμε φάσεις. Τις περισσότερες από κλεψίματα της μπάλας, αλλά έτσι γίνεται στο σύγχρονο ποδόσσφαιρο. Πιστεύω ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Υπάρχει ποιότητα από τη μέση και μπροστά, αλλά εξαρτάται και από τον αντίπαλο. Όταν παίζεις με τη δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος που χάνει σπάνια, δεν είναι το ίδιο εύκολο».

Για το πού εστιάζει τις προσπάθειες βελτίωσης του Αστέρα: «Όταν μια ομάδα δεν παίρνει αποτελέσματα, το πρώτο που κοιτάς είναι να τονώσεις το ηθικό τους. Πρέπει να μην υπάρχει φόβος. Διέκρινα ότι υπάρχει ένα άγχος, γιατί τα παιδιά θέλουν να μπουν στα πλέι-οφ. Έκανα ατομικές συζητήσεις με τα παιδιά και πιστεύω ότι θα το βελτιώσουμε».

Για τον λόγο που δεν ρίσκαρε πριν το 60’: «Είναι συγκεκριμένα τα κριτήρια για να επιλέξεις 11 παίκτες. Πάντα εξαρτάται από τον αντίπαλο και το τι θέλεις να κάνεις. Δεν μπορεί ένας παίκτης εύκολα να βρει ρυθμό. Μίλησα με τον Τσάβες και πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει. Έπρεπε να διασφαλίσουμε το μηδέν. Για εμένα τα παιχνίδια δεν κερδίζονται στο 20’, αλλά μετά το 60’. Θα είμαστε καλύτεροι όταν αρχίσουμε να παίζουμε όπως θέλω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x