Europa League

Χιμένεθ: «Στην Ελλάδα δεν… τρώνε κανέναν, ακόμα κι όταν βγαίνουν πιστόλια»

Για το δύσκολο έργο που θα έχει η Μπέτις απέναντι στον Ολυμπιακό και την καυτή ατμόσφαιρα που υπάρχει στα ελληνικά γήπεδα μίλησε στην πατρίδα του ο Μανόλο Χιμένεθ.

Την άποψή του για τα παιχνίδια της Μπέτις με τον Ολυμπιακό, αλλά και την εμπειρία του από την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα, κατέθεσε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Σε συνέντευξή του στην «Estadio Deportivo», ο Ανδαλουσιανός τόνισε ότι το κλίμα στη χώρα μας είναι θερμό και οι οπαδοί παθιασμένοι με την ομάδα τους, τονίζοντας ωστόσο χαρακτηριστικά ότι «δεν τρώνε κανέναν, ακόμα κι όταν βγαίνουν πιστόλια».

Παράλληλα, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους «ερυθρόλευκους» και προειδοποίησε την Μπέτις ότι δεν θα ήταν καλό για την ίδια να κλειστεί στο «Καραϊσκάκη».

Όσα είπε, μεταξύ άλλων, ο Χιμένεθ

Για την κατάσταση του Ολυμπιακού: «Μετά τη φανταστική σεζόν μας με την ΑΕΚ, που τελείωσε την κυριαρχία του για μια δεκαετία, ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια μεγάλη αναδόμηση. Λίγοι από την εξαιρετική ομάδα που είχε, παρέμειναν».

Για την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα: «Ο Έλληνας είναι οπαδός 100% αφοσιωμένος στην ομάδα του. Θυμώνει όταν χάνει και χαίρεται ξανά όταν νικάει, αλλά είναι πάντα με την ομάδα του.

Θα συναντήσει (σ.σ. η Μπέτις) έναν οπαδό που ονειρεύεται να νικήσει εκείνη και το ισπανικό ποδόσφαιρο, το οποίο το σέβονται πολύ εκεί. Δεν… τρώνε κανέναν, ακόμα και όταν τραβάνε πιστόλια.

Είναι πολύ επιθετικοί στο παιχνίδι, δεν δίνουν χώρους. Υπάρχουν 3-4 ομάδες οι οποίες θα μπορούσαν να παίξουν στην Primera Division και μια απ’ αυτές είναι ο Ολυμπιακός».


Για το πώς πρέπει να παίξει η Μπέτις: «Τεχνικά και από άποψη κατοχής η Μπέτις είναι ανώτερη. Όμως αν αφήσουν τον Ολυμπιακό να αναπτυχθεί θα είναι δύσκολο. Το να κερδίσεις στην Ελλάδα είναι δύσκολο. Η κατοχή είναι ο καλύτερος τρόπος άμυνας. Βέβαια υπάρχει διαφορά που έχεις την κατοχή.

Αν την έχεις με τους κεντρικούς σου αμυντικούς και τον τερματοφύλακα ή στην αντίπαλη περιοχή. Η Μπέτις χρειάζεται να παίξει σαν ομάδα και να βγει για να κερδίσει. Αν κάτσουν πίσω, ο ενθουσιασμός των οπαδών και των ποδοσφαιριστών θα τους βάλει δύσκολα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x