Κύπελλο Ελλάδας

Χιμένεθ: «Είμαστε κλέφτες… ονείρων! Όλοι την Κυριακή να φωνάξουμε ΑΕΚάρα»

Σε όσους αμφισβητούν την ΑΕΚ απάντησε ο Χιμένεθ μετά την πρόκριση-θρίλερ απέναντι στη Λάρισα. Κάλεσμα του τεχνικού της Ένωσης για φιέστα κόντρα στον Λεβαδειακό.

Το ότι η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και το ότι «κλέβει» τα όνειρα των αντιπάλων της απάντησε ο Μανόλο Χιμένεθ σε όσους αμφισβητούν την ομάδα του. Ο Ισπανός τεχνικός, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του που για ακόμη ένα ματς πάλεψαν μέχρι τέλους κι έκλεισε ραντεβού με τον κόσμο για φιέστα πρωταθλήματος την Κυριακή απέναντι στον Λεβαδειακό.

Το ματς του Μίτσελ ή το σημερινό ήταν πιο συγκλονιστικό; «Η αλήθεια είναι πως και τα δύο γκολ ήταν πολύ σημαντικά αλλά θα πω ότι είμαι πολύ περήφανος για την προσπάθεια των παικτών μου άσχετα από το αν έπαιρναν την πρόκριση. Μπορεί να υπάρξουν κριτικές για το πώς παίξαμε αλλά η συμπεριφορά των παικτών ήταν άξια συγχαρητηρίων. Δείξαμε για ακόμη μια φορά πως δεν παρατάμε κανένα ματς. Θα ήθελα να πω πως η Λάρισα έτσι όπως στήθηκε σήμερα ήταν μια ομάδα που άξιζε να βρίσκεται εδώ. Το σύστημα του αντίπαλου προπονητή μας δημιούργησε πολλά προβλήματα και πρέπει να τη συγχαρώ για την πορεία της».

Για τον τελικό με τον ΠΑΟΚ: «θα πρέπει να αφήσουμε τον τελικό. Μπροστά μας έχουμε πολλά παιχνίδια, την Κυριακή η ομάδα έχει την ευκαιρία με νίκη ή ισοπαλία να κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια. Περιμένω τον κόσμο να βρεθεί στο ΟΑΚΑ και φωνάζοντας «ΑΕΚαρα» θα μας βοηθήσει να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς. Παίζουμε κόντρα στον Λεβαδειακό που είναι καλή ομάδα και δεν θα μας χαριστεί και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να γίνουμε πρωταθλητές».

Για όσους λένε ότι η ΑΕΚ «κλέβει» τον τίτλο: «Νομίζω ότι είμαστε κλέφτες ονείρων γιατί παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Κάναμε περήφανη την Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη. Όλους τους βαθμούς που έχουμε, τους πήραμε στο γήπεδο».

Για το αν νιώθει πνευματικά ξεκούραστος με την μέχρι τώρα πορεία της σεζόν και τη συνέχειά της: «Γι αυτό με πληρώνουν και είναι υποχρέωσή μου. Είναι ξεκάθαρο πως δεν θα επιτρέψω στους παίκτες να αποπροσανατολιστούν αλλά αυτό το ρόστερ έχει δώσει μια τεράστια μάχη για να είναι ανάμεσα στους πολύ δυνατούς σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Μην ξεχνάμε ότι χάσαμε σημαντικούς παίκτες, που ήταν σημαντικά κομμάτια του παζλ. Μια ομάδα χωρίς τον Μάνταλο, τον Τσόσιτς τον Γιόχανσον και τον Τσιγκρίνσκι είναι πολύ σημαντικό αυτό που έχει καταφέρει».

Για το εάν έχασε την πίστη του: «Σε καμία περίπτωση δεν έχασα την όρεξή μου για πρόκριση. Αν η ΑΕΚ δεν δημιούργησε τόσες φάσεις, οφείλεται στην καλή άμυνα της Λάρισας. Σε κάθε αλλαγή ρίσκαρα περισσότερο και είχα την πίστη ότι θα κερδίζαμε. Τελείωσε το ματς και είχαμε τέσσερις καθαρούς επιθετικούς και τον Μασούντ επιτελικό. Ο Σιμόες ήταν.. νεκρός μετά από τόσο τρέξιμο, ενώ ο Μπακάκης και ο Χουλτ ήταν επίσης σημαντικοί. Αυτό δείχνει πως ούτε εμείς αλλά ούτε και η ομάδα παράτησε το παιχνίδι».

Για τα γκολ στα τελευταία λεπτά «Σε όλη τη ζωή όσο περισσότερο δουλεύεις άλλη τόση τύχη έχεις»


Για το ότι αντιμετώπισε την Λάρισα με τέσσερις διαφορετικούς ποδοσφαιριστές: «Σέβομαι τους 4 συναδέλφους, κάθε ματς είναι διαφορετικό. Το ματς της Λάρισας με τον Παναιτωλικό και το σημερινό στο ΟΑΚΑ ήταν πάρα πάρα πολύ καλά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x