Euro 2024

Ζάετς στον ΣΠΟΡ FM: «Την Ελλάδα πρέπει να την σέβεσαι και να την υπολογίζεις»

Μπορεί οι Κροάτες να παίζουν mind games και να υποτιμούν την Εθνική μας, αλλά ένας παλιός γνώριμος, ο Βέλιμιρ Ζάετς, τόνισε στον ΣΠΟΡ FM ότι την Ελλάδα πρέπει να την σέβεσαι και να την υπολογίζεις.

Την άποψη του, πριν από το ματς της Εθνικής με την Κροατία στο «Μάξιμιρ», εξέφρασε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, ο Βέλιμιρ Ζάετς.

Ο Κροάτης, πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, που είναι γνώστης του ελληνικού ποδοσφαίρου, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μια υπολογίσιμη δύναμη που αξίζει σεβασμό. Βέβαια έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στην Κροατία για την πρόκριση, αλλά στάθηκε στα δυνατά στοιχεία της Ελλάδας, όπως το πάθος και η άμυνα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βέλιμιρ Ζάετς στον ΣΠΟΡ FM

Για το αν είναι φαβορί η Κροατία: «Στα χαρτιά είναι, αλλά στο ποδόσφαιρο αυτά δεν υπάρχουν. Σίγουρα θα γίνει ένα καλό ματς, γιατί η Ελλάδα είναι μια καλή ομάδα με καλή άμυνα. Δυστυχώς για την Ελλάδα θα λείπουν κάποιοι παίκτες και αυτό δεν είναι καλό. Είναι σημαντικό το αν θα πέσει ο Σωκράτης, είναι βαρόμετρο και τον εκτιμώ πάρα πολύ. Αρκετοί Έλληνες δεν παίζουν βασικοί στις ομάδες του, αλλά την Ελλάδα πρέπει να την σέβεσαι και να την υπολογίζεις, αφού δεν μπορείς να την κερδίσεις εύκολα. Το έδειξε και με το Βέλγιο και τη Βοσνία.

Για τα δυνατά στοιχεία της Κροατίας: «Η Κροατία έχει καλό κέντρο και καλή επίθεση με τον Μόντριτς, τον Μάτζουκιτς και τον Ράκιτιτς. Έχουν ποιότητα, έχουν θέληση να παίζουν για την εθνική και εκεί θα έλεγα ότι η Κροατία έχει αβαντάζ. Αλλά είπαμε, κανείς δεν κερδίζει στα χαρτιά»

Για την απουσία του Πάντελ: «Η Κροατία έχει λύσεις για αυτή τη θέση. Ίσως αλλάξει και λίγο το σύστημα, μπορεί δηλαδή να παίξει ο Κράμαριτς πίσω από τους επιθετικούς μαζί με τους Μόντριτς και Ράκιτιτς δίπλα του. Είναι ένας καλός παίκτης, αλλά θα καλύψουν οι άλλοι στο κέντρο την απουσία του. Ο Μάντζουκιτς από την άλλη, είναι παίκτης που πάντα θέλει να παίζει. Πάντα τα δίνει όλα, δεν υπολογίζει τίποτα και είμαι σίγουρος ότι αν δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, τότε θα παίξει σίγουρα. Είναι παίκτης που κάνει τα πάντα για 90 λεπτά. Μαρκάρει, τρέχει και δίνει τα πάντα στην ομάδα του».

Για τα επικοινωνιακά παιχνίδια των Κροατών: «Είναι μία τακτική, αλλά κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει σε αυτό το παιχνίδι. Όλα γίνονται... Είναι λίγο καλύτερη η Κροατία λόγω Μόντριτς που είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο»

Για το κλίμα που θα βρει η Εθνική στο Μάξιμιρ: «Σε αυτά τα παιχνίδια ο κόσμος θα είναι εκεί και θα βοηθήσει την Κροατία, παρά τις κακές σχέσεις της Ομοσπονδίας με τους φιλάθλους. Σίγουρα θα υπάρχει μια ωραία και δυνατή ατμόσφαιρα. Τα προβλήματα φιλάθλων και Ομοσπονδίας θα μείνουν στην άκρη θεωρώ. Θα είναι μια ωραία ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x