sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ποιος είναι αυτός που... ξηλώθηκε η Γιουνάιτεντ;

Μα, ποιος είναι αυτός ο Αντονί Μαρσιάλ, που μπορεί να κοστίσει μέχρι και 80 εκατ. ευρώ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Το sport-fm.gr συστήνει τον 19χρονο φορ για χάρη του οποίου «ξηλώθηκε» ο Φαν Χάαλ!

Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξε πως έχει ένα «θεματάκι» στην επίθεση.

Ο Φαν Χάαλ και οι συνεργάτες του, λοιπόν, αποφάσισαν να βγουν στην αγορά για… ψώνια. Και με τι γύρισαν;

Με τον -άσημο στους περισσότερους- 19χρονο φορ Αντονί Μαρσιάλ, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Μονακό και μάλιστα για να το κάνουν δικό τους έπρεπε να… κοκκινίσουν την πιστωτική τους κάρτα, αφού ενδέχεται το deal να φτάσει τα 80 εκατ. ευρώ συνολικά (μαζί τα μπόνους)!

Είσαι οπαδός των «κόκκινων διαβόλων» και όπως ο Γουέιν Ρούνεϊ έχεις το εύλογο ερώτημα: «Who is Martial?». Με μία πρώτη ανάγνωση του βιογραφικού του δεν μπορεί κάποιος να εντυπωσιαστεί από τη διετή παρουσία (2013-15) που είχε ο 19χρονος φορ στην ομάδα του Πριγκιπάτου, αφού σε 70 συμμετοχές, μέτρησε μόλις 15 τέρματα.

Όμως, για κάποιο λόγο στη Γαλλία πίνουν νερό στο… όνομά του, καθώς «φαινόμενο» τον ανεβάζουν, «φαινόμενο» τον κατεβάζουν. Μάλιστα, ο προπονητής του στην Ελπίδων της Γαλλίας, Βίλι Σανιόλ, τον είχε χαρακτηρίσει παλιότερα «νέο Φαλκάο», λέγοντας πως είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης που τα έχει όλα και μπορεί να κάνει τα πάντα.

Το scouting report του κάνει λόγο για έναν γρήγορο, δυνατό και τεχνίτη επιθετικό, ο οποίος είναι ιδιαίτερα εξελίξιμος και αυτό τον βοηθά πολύ και το νεαρό της ηλικίας του.

Ο Αντονί Μαρσιάλ γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1995 και είναι μέλος… ποδοσφαιρικής οικογένειας, αφού το άθλημα υπηρετούν τόσο τα δύο αδέρφια του, όσο και ο πατέρας, Φλοράν, παλιότερα. Το ξεκίνημα της καριέρας του θύμισε λίγο… Τιερί Ανρί. Κι αυτό γιατί, όπως ο «Τιτί» έτσι και εκείνος, έκανε τα πρώτα του βήματα στην CO Les Ulis το 2001. Εκεί, έμεινε μέχρι το 2009, όταν και τον ανακάλυψαν οι σκάουτερ της Λιόν και τον ενέταξαν στις ακαδημίες του συλλόγου.

Στους «λιονέ» και συγκεκριμένα στην U17 άρχιζε να «χτίζει» το όνομά του ο Μαρσιάλ. Το «ξεπέταγμά» του το έκανε στο δεύτερό του χρόνο, καθώς κατάφερε να σημειώσει 32 γκολ σε μόλις 21 παιχνίδια! Τη σεζόν 2012/13 πήρε «προαγωγή» για την πρώτη ομάδα της Λιόν, όπου μέτρησε μόλις τρεις συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις, χωρίς ωστόσο να βρει δίχτυα.

Μάλιστα, την επόμενη αγωνιστική περίοδο η ομάδα του τον υπολόγιζε για την αρχική της ενδεκάδα. Ωστόσο, αφενός η δεινή οικονομική κατάσταση του συλλόγου εκείνη την εποχή, αφετέρου η πρόταση ύψους 5 εκατ. ευρώ της Μονακό για ένα παιδί 17 ετών, δεν άφησαν πολλά περιθώρια στον Ζαν-Μισέλ Ολάς. Συνεπώς, ο πρόεδρος των «λιονέ» συναίνεσε και έτσι το καλοκαίρι του 2013 ο Μαρσιάλ μετακόμισε στο Πριγκιπάτο, όπου αγωνίστηκε για τα επόμενα δύο χρόνια πριν έρθει η Γιουνάιτεντ και τον «χρυσοπληρώσει»…

Παναγιώτης Κεφαλάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x