Επικαιρότητα

Πορνό – όργανο προπαγάνδας τζιχαντιστών

Σε νέες επιλογές, εκτός από τις αιματηρές, όπως οι αποκεφαλισμοί, καταφεύγουν οι «εγκέφαλοι» του Ισλαμικού Κράτους για να προπαγανδίσουν τις θέσεις τους.

Στο τελευταίο κόλπο του για να κερδίσει στήριξη, το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει σκηνές από ταινία … πορνό, ουγγρικής παραγωγής, για να απεικονίσει παραπλανητικά την μεταχείριση των σουνιτών μουσουλμάνων γυναικών.

Σε λογαριασμούς διαφόρων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συνεργατών της εξτρεμιστικής οργάνωσης ISIS, εμφανίζεται μία προπαγανδιστική αφίσα.

Σε αυτήν διακηρύσσεται ότι «το Ισλαμικό Κράτος είναι ο μόνος σωτήρας εκατομμυρίων σουνιτών μουσουλμάνων εναντίον των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας και του Ιράκ…».

Μία φωτογραφία που εμφανίζεται στην αφίσα δείχνει άνδρες με στρατιωτικές στολές να κακοποιούν σεξουαλικά μία γυναίκα που υποτίθεται πως είναι σουνίτισσα.

Η εικόνα συνοδεύεται από λεζάντα που γράφει : «όχι άλλο να βλέπουμε τους αδελφούς μας, πλέον, να πεθαίνουν. Όχι άλλο να παρακολουθούμε αδελφές μας να κλαίνε…».

Λογαριασμός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που «τρέχει» στο Twitter υποστηρίζει ότι η επίμαχη φωτογραφία προέρχεται από ουγγρική ταινία πορνό, για να … ξεγελάσει τους μουσουλμάνους χρήστες.

Σκοπός των προπαγανδιστών του Ισλαμικού Κράτους είναι να αυξήσουν τον αριθμό των επίδοξων τζιχαντιστών στα πεδία μάχης που έχουν δημιουργηθεί στα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x