Διονύσης Δεσύλλας

Πράσινο κασκόλ και αλληλεγγύη

Ο Διονύσης Δεσύλλας αφήνει για λίγο τα περί Μπριζ και ασχολείται με τη βοήθεια των φίλων του Παναθηναϊκού στους 400 μετανάστες στο Πεδίον του Αρεως.

Αφήνουμε για μια μέρα το παιχνίδι με την Κλαμπ Μπριζ, για το οποίο γράψαμε χθες και φυσικά θα αναλύσουμε και αύριο. Κάνουμε μια παρένθεση και ασχολούμαστε με κάτι διαφορετικό. Κάτι που δείχνει ότι οι οπαδοί των ομάδων δεν είναι ούτε ζώα, ούτε δολοφόνοι, ούτε τίποτε… μυστήριοι εξωγήινοι, όπως πιστεύουν αρκετοί, τσουβαλιάζοντας τα πάντα. Στην Ελλάδα της γενικότητας ζούμε, άλλωστε…
Είναι συγκινητικό και φυσικά άξιο αναφοράς αυτό που έκαναν οι φίλοι του Παναθηναϊκού χθες στο Πεδίον του Αρεως. Τι έκαναν;

Συγκέντρωσαν ρούχα, πετσέτες και παιχνίδια και τα μοίρασαν σε 400 μετανάστες, οι οποίοι ζουν στο μέρος υπό άθλιες συνθήκες. Δεν έμειναν, όμως, μόνο εκεί, καθώς προχώρησαν και στην οικονομική ενίσχυση αυτών των ανθρώπων, δίνοντας ένα συμβολικό ποσό στο Στέκι Μεταναστών.

Αυτοί οι άνθρωποι αποδεικνύουν ότι όταν θέλουμε, μπορούμε. Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν πράξη το σύνθημα «Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών». Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι πλούσιοι, δεν τους περισσεύουν χρήματα και ρούχα. Στην πλειοψηφία τους είναι χαμηλόμισθοι και άνεργοι. Είναι, όμως, και άνθρωποι με ιδανικά, αξίες και ανησυχίες. Είναι άνθρωποι, που εκτός από την αγάπη τους για την ομάδα, αποτελούν τον ορισμό του ενεργού και συνειδητοποιημένου πολίτη. Είναι άνθρωποι, που με τις συγκεκριμένες πράξεις τους αποτελούν το παράδειγμα.

Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που κάνουν δράσεις αλληλεγγύης. Αν περάσετε τα μεσημέρια της Κυριακής από τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, θα τους δείτε μαζί με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Ανθρωπος» να μαγειρεύουν για άστεγους και φτωχούς και να τρώνε όλοι μαζί. Ανθρωπιά, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια… RESPECT.

Η ανακοίνωση των οπαδών του Παναθηναϊκού

«Σήμερα Δευτέρα 03/08 σαν πρωτοβουλία αντιφασιστών οπαδών του Παναθηναϊκού οργανώσαμε μια δράση υποστήριξης των 400 μεταναστών που βρίσκονται στο πεδίο του Άρεως. Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι και αδρανείς στα όσα έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια τα αδέλφια μας οι μετανάστες κολασμένοι της γης για αυτό παρευρεθήκαμε σήμερα στο πεδίο και μοιράσαμε πετσέτες, ρούχα και παιγνίδια και είδαμε από κοντά τις συνθήκες που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι.

Δε μείναμε όμως μόνο εκεί και προχωρήσαμε και στην οικονομική ενίσχυση του αγώνα για τους μετανάστες και παραδώσαμε ένα συμβολικό ποσό στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια αγνοώντας το ότι είμαστε κομμάτια του λαού και πληγμένοι της συστηματικής κρίσης όντας άνεργοι η εργαζόμενοι με χαμηλούς μισθούς. Είμαστε άνθρωποι με ανησυχίες και ιδανικά και βλέπουμε την εκμετάλλευση των μεταναστευτικών ροών από τους από πάνω δημιουργώντας ορδές εξαθλιωμένων ανθρώπων που φεύγουν από την χώρα τους για να ζήσουν από τις πολεμικές συρράξεις του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού για τις πλουτοπαραγωγικές χώρες και έτσι γεννάτε ένα απελπισμένο φθηνό εργατικό δυναμικό που γίνεται εύκολη λεία στις ορέξεις των εγχωρίων συστημάτων.

Θέλουνε μια Ευρώπη φρούριο και μια Ελλάδα τάφος ψυχών με την FRONTEX σε ρόλο μπαμπούλα. Ρίχνουν στον κιμαδοκόφτη τους λαούς και αναστέλλουν κάθε εργατική κατάκτηση προς όφελος της “ανάπτυξης”. Προτάσσουμε ένα τρόπο ζωής ενάντια στην κυριαρχία και αντίστασης στο αδηφάγο καπιταλιστικό σύστημα. Είμαστε οπαδοί με κρίση και συνείδηση. Αγαπάμε τον Παναθηναϊκό αλλά και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αλληλεγγύη στους μετανάστες….

Παναθηναϊκοί Αντιφασίστες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x