Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Πρέπει να μάθει τώρα να κάνει εύκολα τα... εύκολα!

Σε ένα ηλιόλουστο μεσημέρι στο Μερσεισάιντ η Λίβερπουλ όχι μόνο κέρδισε στο 104ο ντέρμπι που έγινε στην έδρα της αλλά επιβεβαίωσε απέναντι στην Εβερτον την ωριμότητα της σε παιχνίδια υψηλής έντασης!

Σε ένα ηλιόλουστο μεσημέρι στο Μερσεισάιντ η Λίβερπουλ όχι μόνο κέρδισε στο 104ο ντέρμπι που έγινε στην έδρα της αλλά επιβεβαίωσε απέναντι στην Εβερτον την ωριμότητα της σε παιχνίδια υψηλής έντασης!

Μόνο που, όπως γράφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος, τα πρωταθλήματα έχουν αυτή την... ενοχλητική διαφορά να κρίνονται στα ματς με όλες τις ομάδες και όχι μόνο στα λεγόμενα μεγάλα παιχνίδια!

Για τους φίλους της Λίβερπουλ, ήταν ακόμα μία όμορφη εικόνα και ένα πολύ ωραίο μεσημέρι! Το πιο καλό κατευόδιο για τον Ρόνι Μοράν, τον αγαπημένο Bugsy, που «έφυγε» πρόσφατα και πρόσφερε επί 46 χρόνια στην ομάδα από όλα τα πόστα και ο οποίος κάθισε στον πάγκο ως πρώτος προπονητής και για μερικά ματς με πρώτο κατά σύμπτωση σε ένα ντέρμπι στο κύπελλο με την Έβερτον το 1991, όταν παραιτήθηκε ο Κένι Νταλγκλίς!

Αυτό που κάποιος κρατά ξανά από μία ακόμα νίκη της Λίβερπουλ εναντίον ομάδας της πρώτης οκτάδας στην βαθμολογία ήταν η αποφασιστικότητα με την οποία μπήκε στο γήπεδο! Και δεν είναι τυχαίο πως οι ήττες της που συμπτωματικά ή όχι έχουν έρθει κόντρα σε ομάδες από την 10η θέση και κάτω, ήρθαν ως απόρροια παιχνιδιών στα οποία ξεκίνησε νωχελικά και νωθρά!

Μάλιστα, μεταξύ σοβαρού και αστείου, αφού τελείωσαν όλα τα παιχνίδια της για τη φετινή σεζόν εναντίον οποιουδήποτε αντιπάλου στην πρώτη οκτάδα, κάποιος μπορεί να πει πως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα! Και πολύ λογικά, ο μέσος οπαδός της σκέφτεται πως αν η συμπεριφορά της στα παιχνίδια εναντίον της Χαλ, της Σουόνσι, της Μπέρνλι, της Λέστερ ήταν ανάλογη της σοβαρότητας που έδειξε εναντίον της Τσέλσι της Σίτι, της Γιουνάιτεντ, της Άρσεναλ και της Τότεναμ ίσως τώρα να διεκδικούσε (στα ίσια) ακόμα και τον τίτλο!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x