Επικαιρότητα

Πρόσφυγες προσπάθησαν να στήσουν σκηνές στη Βουλή

Πρόσφυγες επιχείρησαν να κατασκηνώσουν έξω από τη Βουλή. Συνοδεία των ΜΑΤ επέστρεψαν πίσω στον Πειραιά με το Μετρό. Σοβαρά επεισόδια στη Χίο.

Μετά τις δραματικές εικόνες που εκτυλίχθηκαν στον Πειραιά με τον Αφγανό πρόσφυγα να απειλεί να πετάξει το μωρό του κατά λιμενικού, ομάδα προσφύγων και μεταναστών αργά το βράδυ της Τετάρτης μάζεψαν τα πράγματά τους και μετέβησαν στο Σύνταγμα, δηλώνοντας αποφασισμένοι να στήσουν τις σκηνές τους έξω από τη Βουλή. σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

inner

Οι περίπου 40 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας γύρω στις 22.30. Εκεί βρισκόταν δύναμη των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί τους είπαν ότι δεν γίνεται να στήσουν σκηνές στο Σύνταγμα.

inner

Στη συνέχεια άνδρες των ΜΑΤ τους οδήγησαν στο σταθμό του μετρό και χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο, μπήκαν στον συρμό για να επιστρέψουν στο λιμάνι του Πειραιά.


Σοβαρά επεισόδια στη Χίο

Σαβαρά επεισόδια στη Χιο στην πλατεία Βουνακίου, μεταξύ κατοίκων και αλληλέγγυων.

Οπως μεταδίδιει ο Πολίτης της Χίου, από νωρίς το σκηνικό μύριζε μπαρούτι όταν στον ίδιο χώρο βρέθηκαν αφενώς κάτοικοι από τα Καμπόχωρα που αντιδρούν στην παρουσία της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή τους και αφετέτου, μέλη αλληλέγγυων ομάδων που ζητούν να επικρατήσει ηρεμία στο θέμα και να ληφθούν αποφάσεις για μόνιμες λύσεις που δεν θα οξύνουν το πρόβλημα.

Ανάμεσα σε αυτά τα στοιχεία του πληθυσμού παρείσφρυσαν και ακραίες φωνές που προκάλεσαν προπηλακισμούς και τραυματισμούς (τουλάχιστον ένας εικονολήπτης ξένου μέσου και ένας Χιώτης μέλος αλληλέγγυας ομάδας)

inner

inner

inner

Ενταση και γιαούρτια στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την ίδια ώρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλιύο στην οποία μετέχουν οι δύο βουλευτές (Ανδρ. Μιχαηλίδης - ΣΥΡΙΖΑ και Νότης Μηταρτάκης- Ν.Δ.) διακόπηκε αρκετές φορές από φραστικές επιθέσεις, γιαούρτια και ύβρεις μεταξύ διαμαρτυρόμενων για την κατάσταση στο νησί

inner

Μόλις ολοκληρώθηκε η εισήγηση του δημάρχου Χίου κ. Μανώλη Βουρνού, διεκόπη για λίγη ώρα η συνεδρίαση. Με την επανάληψή της ο κ. Βουρνούς διατύπωσε τα αιτήματα προς την κυβέρνηση, ουσιαστικά έτσι όπως τίθενται στο εξώδικα που απέστειλε στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα.

Ακολούθησε η παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος δέχθηκε φραστικές επιθέσεις, διέκοψε την παρέμβασή του και άρχισε εκ νέου, καταθέτοντας τις κυβερνητικές απόψεις και τις ενέργειες που γίνονται, ενώ έκανε γνωστό ότι καταβάλλεται προσπάθεια ένας αριθμός προσφύγων και μεταναστών να μεταφερθεί με το Tera Jet στο hot spot της Λέρου.

Στην παρέμβασή του ο βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης επεσήμανε τις αδυναμίες και την έλλειψη του κρατικού μηχανισμού και ζήτησε να ληφθούν μέτρα προστασίας των πολιτών της Χίου.

Πηγή: Thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x