Επικαιρότητα

Πρόστιμα από αύριο στα βενζινάδικα Αθήνας - Θεσσαλονίκης χωρίς σύστημα εισροών - εκροών

Μέχρι τις 23 Αυγούστου 1.124 πρατήρια από τα περίπου 1.250 των Αθηνών - Θεσσαλονίκης, είχαν εγκαταστήσει το σύστημα. Πρόστιμα σε όσα δεν έχουν από αύριο.

Στη χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Αθ. Σκορδά με εκπροσώπους των βενζινοπωλών και των εταιριών εμπορίας καυσίμων, δεν δόθηκε παράταση στην εφαρμογή του μέτρου.
Αντιθέτως, αποτιμήθηκε η πορεία υλοποίησης της εγκατάστασης και παρατέθηκαν στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι μέχρι την Παρασκευή, 23 Αυγούστου, είχαν εγκαταστήσει συστήματα εισροών- εκροών τα 1.124 από τα περίπου 1.250 πρατήρια υγρών καυσίμων, ποσοστό που αγγίζει το 90%.

Από τα ίδια στοιχεία προέκυψε ότι το σύνολο, σχεδόν, των πρατηριούχων (1.100) έχει υποβάλλει τεχνικό δελτίο στην «Κοινωνία της Πληροφορίας», προκειμένου να επιδοτηθεί για το κόστος εγκατάστασης του συστήματος (περίπου 5.000 ευρώ).

«Με την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών- εκροών, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας καυσίμων. Αύριο ολοκληρώνεται η πρώτη φάση, με την εγκατάσταση των συστημάτων στα πρατήρια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια δύσκολη προσπάθεια, που ολοκληρώνεται χάρη στη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στην αγορά των καυσίμων, πρατηριούχων και εταιρειών. Είναι απολύτως σαφές ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση. Όσοι δεν πήραν στα σοβαρά την αποφασιστικότητα της Πολιτείας, θα βρεθούν από την Τετάρτη ενώπιον των συνεπειών του νόμου», δήλωσε ο υφυπουργός.

Επισημαίνεται ότι από την αύριο Τετάρτη 28 Αυγούστου ξεκινούν οι σχετικοί έλεγχοι σε πρατήρια και ότι η προβλεπόμενη κύρωση για τους παραβάτες είναι η αφαίρεση της αδείας λειτουργίας.


Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x