Stoiximan Super League

«Πρώτα ο Ατρόμητος, μετά οι… αλλαγές»

Έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία που του παρουσιάζεται, από τα μαλλιά είναι ο νέος προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Στάικος Βεργέτης, ο οποίος μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και το επίσημο ντεμπούτο του, ως πρώτου προπονητή (και όχι υπηρεσιακού) είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος του Στάικου Βεργέτη. Ο νεαρός τεχνικός, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Τρίπολης, μετά το «διαζύγιο» με τον Σάκη Τσιώλη, μίλησε στον μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για τα πρώτα του σχέδια, για τα όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια στην Τρίπολη αλλά και για το ταβάνι της ομάδας…

Αναλυτικά τα όσα είπα στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Βασίλη Σαμπράκο:

«Σε έναν σύλλογο που σου δίνει την ευκαιρία να δουλέψεις, πρέπει να προσπαθήσεις για το καλύτερο δυνατό και να δικαιώσεις αυτές τις επιλογές. Είναι μια ομάδα που έχει ανέβει επίπεδο, έχει αλλάξει προς τα πάνω και έχει στόχους. Αυτό κάνει την πρόκληση μεγάλη. Αυτό που έκανα από τότε μέχρι σήμερα προσπαθώ να εξελίσσομαι και να βελτιώνομαι προς όφελος της ομάδας αλλά και δικό μου», τόνισε αρχικά.

Για τα πρώτα του πλάνα, σχολίασε: «Ο άμεσος στόχος είναι πως θα μεγιστοποιήσει την απόδοση του κάθε παίκτη. Μέσα από αυτό θα γίνει και η ομάδα καλύτερη. Βρίσκεις ένα στυλ αγωνιστικό που πιστεύεις ότι ταιριάζει, για να αποφέρει καρπούς στα παιχνίδια.

Αυτή την στιγμή δεν έχουμε πολύ χρόνο να περάσουμε κάτι καινούργιο. Αυτή την στιγμή πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Να δεις πως θα τον αντιμετωπίσεις και πως θα επιτεθείς. Μετά από αυτό το ματς είναι η διακοπή και οτιδήποτε καινούργιο θες θα το περάσεις στην ομάδα».

Ο Βεργέτης βρίσκεται στην ομάδα του Αστέρα, πολλά χρόνια, και έχει συνεργαστεί με έντεκα, τόνισε: «Αυτό το πέρασμα των προπονητών το ονομάζω ποδοσφαιρική προίκα. Από κάθε έναν πήρα και έχω κρατήσει κάποια πράγματα και προσπαθώ να τα έχω στην φιλοσοφία μου. Φροντίζω να φτιάξω ένα προφίλ δανειζόμενος στοιχεία από όλους. Είναι ένα σεμινάριο ανώτατο όλων. Βλέπεις κάτι, σκέφτεσαι αν είναι ή όχι σωστό και μετά βλέπεις τον χρόνο να σε δικαιώνει. Είδα πολλές προπονητικές μεθόδους, να δω πως βγήκαν στο παιχνίδι της ομάδας, βλέπεις πως πρέπει να λειτουργεί ο προπονητής και έχεις μια ποδοσφαιρική προίκα. Αν ήταν εύκολο να είναι και οι έντεκα προπονητές να με δουν».

Ερωτηθείς για το που είναι το ταβάνι του Αστέρα, σχολίασε: «Εγώ έπαιζα αντίπαλος του Αστέρα, κατάγομαι από την Τρίπολη και αυτό που βλέπω είναι θεαματικό. Είναι εντυπωσιακή η αλλαγή του. Από το γήπεδο μέχρι τις εγκαταστάσεις. Το ταβάνι του δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Υπάρχει μεράκι από τους ιδιοκτήτες, αφιερώνουν πολύ χρόνο στην ομάδα. Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα και βλέπουν σταδιακά η ομάδα να ανεβαίνει σκαλί σκαλί».

Για τους προσωπικούς του, στόχους, είπε: «Οι φιλοδοξίες και οι στόχοι δεν πρέπει να σταματούν πουθενά για τον Αστέρα. Για έναν επαγγελματία δεν μπορείς να πας πουθενά αν δεν έχεις φιλοδοξίες. Μακάρι να υπάρχουν ομάδες σαν τον Αστέρα να βοηθούν να εξελίσσονται οι επαγγελματίες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x