MOTO GP

Πρωτιά για Ντοβιτσιόζο και Λορένθο στις δοκιμές

Πρωτιά για Ντοβιτσιόζο στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, ενώ ο Λορένθο κέρδισε τις δεύτερες.

Στην τελευταία του προσπάθεια ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο με Ducati, άρπαξε την μπουκιά από το στόμα του Μάρκ Μαρκέθ με Honda και πρώτευσε στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα του Μοτέγκι στην Ιαπωνία με χρόνο 1.45.786, αφήνοντας πίσω στη δεύτερη θέση τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας.

Τρίτος τερμάτισε ο Χόρχε Λορένθο με Yamaha, ο οποίος έχει καλή παράδοση στη συγκεκριμένη πίστα, καθώς έχει κερδίσει το 2014 και ήταν και στην pole position το 2013. O Βαλεντίνο Ρόσι επίσης με Yamaha τερμάτισε τέταρτος, με τον πιο επιτυχημένο οδηγό εν ενεργεία στην πίστα Ντάνι Πεντρόσα με Honda να τερματίζει πέμπτος.

Στην δεύτερη περίοδο τερμάτισε πρώτος ο Λορένθο πετυχαίνοντας τον πιο γρήγορο γύρο της ημέρας με δεύτερο τον Ντοβιτσιόζο και τρίτο τον Μάβερικ Βινάλες με Suzuki.

Όμως η συγκεκριμένη περίοδος ελεύθερων δοκιμών είχε και αρκετά απρόοπτα, καθώς ο Μάρκεθ είχε μια πτώση στην στροφή 10, ενώ ο ομόσταβλός του στην Honda, Ντάνι Πεντρόσα είχε μια άσχημη στιγμή στην στροφή 11 της πίστας, καθώς είχε ένα highside και προσγειώθηκε ανώμαλα στην πίστα με αποτέλεσμα όπως έδειξαν οι εξετάσεις του να σπάσει την δεξιά του κλείδα.

Επίσης στην συνέχεια της διαδικασίας άσχημη πτώση είχε και ο Λάβερτι, καθώς συγκρούστηκε με τον Τζακ Μίλερ στην στροφή 6, όμως δεν είχε πάθει τίποτα σοβαρό όπως ο Πεντρόσα.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μανδρέκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x