Πόλο

«Ψυχάρα» η Εθνική πόλο γυναικών

Χάρη στα ψυχικά της αποθέματα, η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών ξεπέρασε τις απουσίες και επικράτησε 10-7 της Ισπανίας στο Κολυμβητήριο του Πειραιά για την τρίτη αγωνιστική του World League.

Η Εθνική πόλο γυναικών επικράτησε 10-7 της Ισπανίας στο Εθνικό Κολυμβητήριο του Πειραιά, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του World League πόλο των γυναικών και σημείωσε τη δεύτερη νίκη της στα προκριματικά της διοργάνωσης, δείχνοντας χαρακτήρα στα δύσκολα και ελπίζοντας βάσιμα πως θα βρεθεί στην επόμενη φάση.

Με μια καταπληκτική εμφάνιση στην άμυνα και στον παίκτη λιγότερο και, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει με 5-4 στις αρχές του τρίτου οκτάλεπτου από την παγκόσμια πρωταθλήτρια, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με τις Ξενάκη και Ασημάκη και, εκμεταλλευόμενη την παίκτρια παραπάνω (4/6), έκανε ένα σερί 5-0 και προηγήθηκε με 9-5, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι.

Εκτός 13άδας βρέθηκε την τελευταία στιγμή, λόγω του τραυματισμού της στο αριστερό χέρι, η Αντιγόνη Ρουμπέση η οποία θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία την Τετάρτη για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής της.

Εκτός έμεινε και η τερματοφύλακας Χρυσή Διαμαντοπούλου, εξαιτίας του τραυματισμού της στο δάχτυλο. Με ένεση αγωνίστηκε η Αλεξάνδρα Ασημάκη, αφού ταλαιπωρείται από χτύπημα στα πλευρά.

Η Ελλάδα είχε 4/6 π.π., 2 φουνταριστό, 2/2 πέναλτι, 2 περιφέρεια και η Ισπανία 1/7 π.π., 6 περιφέρεια.


Οκτάλεπτα: 1-0, 3-4, 3-1, 3-2

ΕΛΛΑΔΑ: Τσουκαλά 2, Διαμαντοπούλου Β. 1, Πλευρίτου Μ. 1, Αβραμίδου 3, Ασημάκη 1, Μανωλιουδάκη 1, Ξενάκη 1

ΙΣΠΑΝΙΑ: Μπαχ 1, Εσπάρ 2, Ορτίθ Ρέγιεθ 1, Μπλας 1, Γκαρσία 1, Λόπεθ 1


Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης, τόνισε πως: «Είναι μια σημαντική νίκη για εμάς, μετρά πολύ για την αυτοπεποίθησή μας. Η νίκη ξεκίνησε από την πολύ καλή άμυνα που είχαμε, περιορίσαμε σημαντικά τα μεγάλα ατού της Ισπανίας. Βέβαια, η Ισπανία είχε δύο σημαντικές αλλαγές, έλειπε η Παρέχο και η Τάραγκο, δύο από τις καλύτερές τους παίκτριες, αλλά και σε εμάς έλειπε η Αντιγόνη Ρουμπέση, οπότε οι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες. Ήμασταν "διαβασμένοι" στην άμυνα, ακολουθήσαμε το πλάνο μας και στην επίθεση καταφέραμε και ελέγξαμε το ρυθμό και φανήκαμε ιδιαίτερα έξυπνοι εκεί που θέλαμε, αν και στο τέλος βιαστήκαμε λίγο. Τα πράγματα πήγαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει.

Η ομάδα δίκαια συγκαταλέγεται στις καλύτερες ομάδες του κόσμου, οπότε μια τέτοια νίκη είναι πολύ θετική, είτε πρόκειται για World League, είτε πρόκειται για μεγαλύτερης εμβέλειας διοργάνωση, όπως το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είμαστε σε καλό δρόμο, πρέπει το καλοκαίρι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι, να βρούμε χώρο να προπονηθούμε και να μην έχουμε τραυματισμούς. Εμείς παίζουμε για την πρόκριση σε αυτή τη διοργάνωση, θέλουμε δυνατά παιχνίδια, εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα πολλές φορές να κάνουμε προπόνηση, λόγω των οικονομικών συνθηκών. Το World League είναι πάντα στόχος και τα πάντα θα κριθούν στα δύο επόμενα πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια για εμάς».

Η Αλεξάνδρα Ασηημάκη συμπλήρωσε πως: «Όλες οι κοπέλες είμαστε ταλαιπωρημένες. Η Αντιγόνη Ρουμπέση είχε πρόβλημα στο χέρι, λόγω του φόρτου των υποχρεώσεων και δεν έπαιξε καθόλου, εγώ είχα ένα πρόβλημα με τη μέση, δεν κάναμε καθόλου προπονήσεις μαζί, προερχόμασταν από ευρωπαϊκά παιχνίδια με τους συλλόγους μας, αλλά νομίζω ότι η ομάδα είχε μία "φρεσκάδα". Σαφέστατα, οι Ισπανίδες είχαν απώλειες, η απουσία της Παρέχα τους κοστίζει, όπως και της Τάραγκο. Εμείς κρατάμε την όρεξη που είχαμε ως θετικό στοιχείο, ήμασταν πολύ καλές και στην άμυνα και συνεχίζουμε. Εξάλλου, εμείς, πέρα από τη Ρουμπέση, είχαμε ένα πλήγμα και με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου.

Είμαστε στο παιχνίδι της πρόκρισης, μετράμε μία ήττα από την Ολλανδία, σε ένα παιχνίδι που δεν ήμασταν καλές και θα μπορούσαμε να το έχουμε κερδίσει. Προχωράμε, θέλουμε νίκη στα επόμενα παιχνίδια, κάτι το οποίο είναι δύσκολο, όσον αφορά το λίγο χρόνο προετοιμασίας μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x