Χρήστος Ρομπόλης

Copy στο Μιλάνο, paste στην Πόλη. Άντε και στο Καζάν!

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει κάτι σαν Undo στην ήττα του από την Ούνιξ Καζάν. Με μία εμφάνιση Copy-Paste εκείνης στο Μιλάνο...

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει κάτι σαν Undo στην ήττα του από την Ούνιξ Καζάν. Με μία εμφάνιση Copy-Paste εκείνης στο Μιλάνο, αλλά με πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και πολλή περισσότερη πίεση και άγχος για το αποτέλεσμα, συνέτριψε τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Πόλη και πέραν του ότι σχεδόν αγκάλιασε την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, έθεσε γερές βάσεις για τη διεκδίκηση και της πρώτης θέσης. Αυτή που μετά τα θεωρητικά εύκολα ματς στο ΟΑΚΑ με Ιταλούς και Τούρκους, θα διεκδικήσει στο παγωμένο Καζάν.

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Η αντίδραση στο σοκ της ήττας από την Ούνιξ την περασμένη εβδομάδα ήταν υποδειγματική. Ο Παναθηναϊκός διδάχτηκε από τα λάθη του κι επέδειξε για πολλοστή φορά χαρακτήρα πρωταθλητή παίζοντας ουσιαστικά με την πλάτη στον τοίχο. Γιατί ένας τέτοιος δεν φαίνεται μόνο όταν κερδίζει, αλλά κι όταν καταφέρνει να σηκώνεται πιο δυνατός μετά από ένα γερό χτύπημα.

Οι «πράσινοι» ήταν πολύ καλά διαβασμένοι, είχαν τις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις της «Φενέρ» και η υπεροχή τους δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Με αφετηρία την άμυνα, όπως υποχρεούται να κάνει κάθε ομάδα με φιλοδοξίες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, και ως επί το πλείστον ώριμες επιλογές στην επίθεση, αλλά και χάρη σε κάποια «μεγάλα» σουτ όποτε ήταν αναγκαίο, ο Παναθηναϊκός έφτασε άνετα στη νίκη.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι συνεργάτες του είχαν διαβάσει άριστα το παιχνίδι των Τούρκων, «χτύπησαν» στις αδυναμίες τους μέσα στη ρακέτα, αντιπαρέταξαν ένα πιο ψηλό σχήμα για να αντιμετωπίσει τους ψηλούς γκαρντ των αντιπάλων και διαχειρίστηκαν άψογα το μεγάλο προβάδισμα από την αρχή του αγώνα. Αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ο περιορισμός του rotation του Παναθηναϊκού. Σάτο, Διαμαντίδης και Μπατίστ αγωνίστηκαν για 30+ λεπτά, ο Καϊμακόγλου σχεδόν άλλα τόσα, ενώ όσοι ήρθαν από τον πάγκο πρόσφεραν τα μέγιστα για όσο τους χρειάστηκε ο προπονητής.

Ο Παναθηναϊκός του Μιλάνου και της Πόλης είναι αδύνατο να χάσει από τις ίδιες ομάδες που συνέτριψε εκτός έδρας μέσα στο σπίτι του. Και θα έχει πολύ μεγάλη τύχη να κερδίσει στο Καζάν, ακόμη και με 6+ πόντους εφόσον χρειαστεί, για να πάρει την πρωτιά. Αυτή που είναι απαραίτητη, αφού η φετινή Μπαρτσελόνα, βελτιωμένη και πιο υποψιασμένη σε σχέση με πέρυσι, δεν δείχνει διάθεση να επιτρέψει ξανά σε οποιονδήποτε αντίπαλο να της κλείσει την πόρτα για το Final 4.

ΥΓ1: Κάποιοι έλεγαν το καλοκαίρι μετά την ήττα της Εθνικής από τα Σκόπια πως ο Καϊμακόγλου έπρεπε να κάνει διακοπές κι όχι μα βρίσκεται στη Λιθουανία. Τι έχουν να πουν μετά από μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση του διεθνούς φόργουορντ. Μπορεί να μην είναι ο πιο προικισμένος σε ταλέντο παίκτης του κόσμου, μπορεί μόνος του να μην κάνει τη διαφορά σε υψηλό επίπεδο, μπορεί να μοιάζει «άκαμπτος» και να μην... κόβει εισιτήρια, αλλά ο Καϊμακόγλου είναι υπερπολύτιμος και απαραίτητος για μία ομάδα με αρχές, όπως ο Παναθηναϊκός. Εργατικός, πανέξυπνος, συνεπής σε άμυνα κι επίθεση, ουσιαστικός και συχνότερα αθόρυβος, παρότι στην Πόλη η στατιστική του έκανε «θόρυβο».

ΥΓ2: Αν ο Ολυμπιακός πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά, έχει μεγάλη τύχη απέναντι είτε σε Σιένα είτε Ρεάλ, έστω και με μειονέκτημα έδρας. Καλές ομάδες, αλλά όχι ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή Μπαρτσελόνα...

ΥΓ3: Οι Τούρκοι έχουν επενδύσει εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση σπουδαίων παικτών. Μέχρι να κάνουν το ίδιο και για προπονητές, θα βλέπουν την πλάτη των ομάδων του Ομπράντοβιτς, του Ίβκοβιτς και των λοιπών «δασκάλων», αλλά και τα Final 4 από... την τηλεόραση. Ακόμη κι αυτά που φιλοξενούνται στα λημέρια τους, όπως το φετινό.

Απορίες, σχόλια και παρατηρήσεις στο chrobolis@yahoo.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x