Χρήστος Ρομπόλης

Το μπλε ή το κόκκινο χάπι;

www.sport-fm.gr

Γράφει από την Άγκυρα, ο Χρήστος Ρομπόλης

Η Εθνική «λύγισε» στο καμίνι της Άγκυρας και πλέον ο δρόμος προς τη δόξα, δηλαδή τα προημιτελικά ή τα ημιτελικά, γίνεται στενωπός γεμάτος εμπόδια υψηλά έως απροσπέλαστα.

Η «επίσημη αγαπημένη» κρατήθηκε στο παιχνίδι απέναντι στην Τουρκία για ένα ημίχρονο, αλλά δεν αντέδρασε σαν μεγάλη ομάδα όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει θεούς και δαίμονες. Οι διεθνείς επέτρεψαν τον εκνευρισμό από την-αναμενόμενα φιλοτουρκική-διαιτησία να τους «πειράξει» το μυαλό και το πλάνο πήγε περίπατο. Η άμυνα «έμπαζε» για τρίτο συνεχές παιχνίδι νερά, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει τόσο τα περιφερειακά σουτ, όσο και τα πικ εν ρολ των αντιπάλων. Στην επίθεση, τα τρίποντα έδιναν βραχύβιες λύσεις, αφού το ανορθόδοξο σχήμα ζώνης ή man to man ενός κοντού (Τουντσερί ή Αρσλάν) με τέσσερις ψηλούς (Τούρκογλου, Ιλιάσοβα, Γκονλούμ ή Σαβάς και Ασίκ ή Ερντέν) από τον Τάνιεβιτς έσφιξε σαν θηλιά το λαιμό της Εθνικής.

Η αντίδραση με πίεση στην περιφέρεια-όπου παρουσία ενός κοντού δεν ήταν εύκολο να κατέβει και να κυκλοφορήσει η μπάλα από τους Τούρκους-ήρθε καθυστερημένα και παρότι η διαφορά έπεσε στους 8 και παραλίγο στους 5, το λάδι στο γαλανόλευκο καντήλι στέρεψε. Η ήττα είναι δύσπεπτη, για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά περισσότερο για τους αμιγώς αγωνιστικούς, αφού πλέον ο δρόμος προς τους «4», που ήταν εξ αρχής ο μεγάλος στόχος-δεν είναι λεωφόρος, αλλά κακοτράχαλο σοκάκι, που πιθανώς οδηγεί σε αδιέξοδο.

Ο αγώνας της Τετάρτης με την Ακτή Ελεφαντοστού προσφέρεται για επούλωση των πληγών και ανώδυνη ανασυγκρότηση πριν το μεγάλο δίλημμα της Πέμπτης. Η επιλογή της Εθνικής θυμίζει το «Matrix» με το κόκκινο και το μπλε χάπι.

Κόκκινο χάπι: Αν η Εθνική επιλέξει το δρόμο της αρετής και κερδίσει τη Ρωσία, μπορεί να νιώθει περήφανη για τη γενναία απόφασή της, αλλά αυτή οδηγεί σε μετωπική με την Ισπανία στους «16» και τις ΗΠΑ στα προημιτελικά. Κοινώς... σε τοίχο.

Μπλε χάπι: Αν η Εθνική επιλέξει τον λιγότερο περήφανο δρόμο, καταβάλει προσπάθεια να χάσει από τη Ρωσία (γιατί αλλιώς δεν γίνεται να ηττηθεί) και αντιμετωπίσει στους «16» Γαλλία ή Λιθουανία και στα προημιτελικά πιθανότατα την Αργεντινή, θα κρυφογελά, όπως πέρυσι στην Πολωνία που έστειλε τους Γάλλους πάνω στην Ισπανία, αλλά θα νιώθει... τύψεις.

Θαρραλέος και βλαξ λοιπόν ή πονηρός και «ανήθικος»; Ιδού η απορία...

Απορίες, σχόλια και παρατηρήσεις στο chrobolis@yahoo.com.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x