Χρήστος Ρομπόλης

Τώρα πειστήκατε;

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr από το Κόπερ για τη νίκη της Εθνικής που έπεισε και τον τελευταίο που αμφέβαλε ότι μπορεί να έχει μεγάλες βλέψεις στο Ευρωμπάσκετ.

Οι νίκες με Σουηδία και Ρωσία ήταν υποχρέωση. Τις πήραμε χωρίς να κερδίσουμε κάτι, αλλά κυρίως χωρίς να χάσουμε τίποτα. Όμως η άνετη επικράτηση επί της Τουρκίας και οι συνθήκες υπό τις οποίες επετεύχθη έπεισε και τον πλέον δύσπιστο πως αυτή η Εθνική έχει μέταλλο, που μπορεί να την οδηγήσει σε… μετάλλιο.

Η απώλεια του Σπανούλη δεν κλόνισε την Εθνική. Ο Αντρέα Τρινκιέρι δεν χρειάστηκε ούτε να επιστρατεύσει έναν λαβωμένο στρατιώτη, ούτε να χρησιμοποιήσει «φθηνές» τακτικές, όπως έστω να τον έχει στον πάγκο για να φοβίζει σε ρόλο… Ελ Σιντ τους αντιπάλους. Εμπιστεύτηκε τους έντεκα διαθέσιμους κι αυτοί τον δικαίωσαν απόλυτα, απέναντι σε μία ομάδα (ή καλύτερα ένα σύνολο καλών μονάδων γιατί η λέξη ομάδα δεν αρμόζει στο συνονθύλευμα των γειτόνων) που μαχόταν για την επιβίωσή της στο τουρνουά. Γιατί η Εθνική κέρδισε απόψε επειδή παρέταξε μία ΟΜΑΔΑ απέναντι σε ένα… τουρλού.

Η Εθνική δεν χρειάστηκε τις εμπνεύσεις του Σπανούλη. Ο κουμπάρος και κολλητός του, Νίκος Ζήσης, έπαιξε ΚΑΙ για εκείνον. Έντεκα ασίστ έγραψε το κοντέρ σε λιγότερα από 29 λεπτά στο παρκέ. Ο Σλούκας, ξεψαρωμένος για τα καλά πλέον, απέδειξε πως δεν είναι ο τρίτος τροχός της αμάξης στη γραμμή των γκαρντ, αλλά παίκτης που αξίζει να λογίζεται ως ίσος με τις δύο παλιοσειρές. Οι φόργουορντ της Εθνικής, Περπέρογλου, Καϊμακόγλου, Παπανικολάου και Μπράμος, έκαναν άριστη δουλειά αν κι όχι πάντα «θορυβώδη» σε άμυνα κι επίθεση. Από το κατέβασμα της μπάλας, μέχρι το σκοράρισμα κι ασφαλώς σε άμυνα και ριμπάουντ. Όσο για τους ψηλούς; Ο Γιάννης Μπουρούσης είχε… πυρετό το Σαββατόβραδο και τους χόρεψε στο ταψί, με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να προσφέρει τον οβολό του, με αποτέλεσμα τα μούσκουλα του Καββαδά να μείνουν αχρείαστα και να γλιτώσουν οι σέντερ της Τουρκίας το ξύλο.

Το πιο δύσκολο τεστ είναι το αυριανό. Απέναντι στην Εθνική υπάρχει όχι ένας ψυχολογικά πεθαμένος αντίπαλος, όπως η Τουρκία, αλλά μία ομάδα που αποπνέει υγεία, έχει ενθουσιασμό, μομέντουμ και παίζει στην έδρα της. Η Ιταλία είναι το επόμενο υψηλό εμπόδιο για την Εθνική, αλλά μετά τις επιδόσεις της το Σάββατο δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε πως μπορεί να τα καταφέρει και πάλι.

Δεν τελειώσαμε. Μόλις αρχίζουμε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x