Επικαιρότητα

Σαμαράς: «Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην παράταση του Μνημονίου»

«Όποιος αγαπάει την πατρίδα του θέλει να πετύχει η κυβέρνηση, αλλά επειδή αγαπάμε την Ελλάδα δεν θα κινδυνέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό μέλλον» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Όποιος αγαπάει την πατρίδα του θέλει να πετύχει η κυβέρνηση αλά επειδή αγαπάμε την Ελλάδα δεν θα κινδυνέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό μέλλον, ξεκίνησε την ομιλία του το βράδυ της Τρίτης ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

«Δεν θα μηδενίζουμε, αλλά θα αναγνωρίζουμε τα όποια θετικά πετύχετε, μακάρι να μας δώσετε την ευκαιρία να υπερψηφίσουμε αλλά δεν θα σας αφήσουμε να πάτε την χώρα στα βράχια τώρα που αποκαλύπτεται ότι δεν είχατε πρόταση και πήρατε τις εκλογές με τα ψέματα» συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτηρίσε, δε, αρετή της Νέας Δημοκρατίας ότι θα σας στηρίξουμε αρκεί να μην βλάψετε τη χώρα.

Εσείς στέκεστε επειδή εμείς σας δώσαμε τα εχέγγυα και σας εύχομαι να είστε το ίδιο όρθιοι όπως κι εμείς όταν θα βγαίνετε από το Eurogroup είπε ο κ. Σαμαράς απαντώντας στα όσα είπε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ότι εμείς δεν επιστρέψουμε σκυφτοί από το Eurogroup.

Επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι σε τηλεοπτικές του παρουσίες είχε πει ότι δεν θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ αλλά ποτέ δεν κάλεσε τους πολίτες να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και αναρωτήθηκε «άλλη ήταν η πατρίδα μας τότε κύριε Τσίπρα;», αναφερόμενος στην έκκληση του πρωθυπουργού στους πολίτες να πληρώσουν τις δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

«Και βγάλαμε τη χώρα σε ανάπτυξη και πληρώσαμε 6,5 δισ. ληξιπρόθεσμες οφειλές και κάναμε μεταρρυθμίσεις, είναι αυτό αποτυχία πολιτικής;» αναρωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός.

Αποκαταστάθηκε πλήρως η αξιοπιστία της Ελλάδας τα τελευταία δύο χρόνια, εσείς αντίθετα όλα αυτά τα ειρωνευτήκατε και τώρα θέλετε να χτίσετε πάνω σε αυτές τις επιτυχίες αλλά από ό,τι βλέπω θέλετε να γκρεμίσετε και σε αυτό θα είμαστε απέναντι. Σε 15 ημέρες της δικής σας διακυβέρνησης όλοι οι οίκοι είτε προχώρησαν είτε ετοιμάζονται να υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, συμπλήρωσε ο αρχηγός της ΝΔ.

Χώρα παραλάβατε αλλά φροντίστε να την παραδώσετε καλύτερα από ό,τι την παραλάβατε, τόνισε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Μιλώντας για το e-mail Χαρδούβελη υποστήριξε ότι περιείχε μέτρα τα οποία η τότε κυβέρνηση αρνήθηκε ενώ παρέθεσε ένα έγγραφο του 2013 με το οποίο ζητούνταν πρόσθετα μέτρα 1 δισ. ευρώ για το 2014 τα οποία δεν προχώρησαν. «Γι αυτό μην μας μιλάτε για διαπραγμάτευση» τόνισε.

«Εμείς έχουμε δεχθεί λιγότερα, το 63%, από το Μνημόνιο από όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης. Και τώρα κάνετε την κωλοτούμπα και δεν ζητάτε ούτε μια συγγνώμη για όσα λέγατε τότε» συνέχισε την κριτική του ο Αντώνης Σαμαράς.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x