Euroleague

Σφαιρόπουλος: «Έτσι φαίνονται οι μεγάλες ομάδες»

Την ανάλυση της Λαμποράλ Κούτσα έκανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που αναφέρθηκε στη «νοοτροπία» του Ολυμπιακού. «Δεν έχουμε βγει στις αγορές», είπε κατηγορηματικά για τις μεταγραφές. Νοκ-άουτ ο Λαφαγιέτ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη συνέντευξη Τύπου:

Για το παιχνίδι με την Λαμποράλ: «Παίζουμε αύριο ένα πολύ σημαντικό και κρίσιμο παιχνίδι και ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Είναι μια ομάδα η Λαμποράλ που έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει σε υψηλούς ρυθμούς, είναι ομάδα ρυθμού και σίγουρα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να ελέγξουμε τον ρυθμό στο παιχνίδι. Αυτό είναι το πρωταρχικώς μας μέλημα. Η Λαμποράλ μπορεί και μέσα σε 2-3 λεπτά να βρει ρυθμό και να σκοράρει 20 πόντους. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά, συγκεντρωμένοι στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση να έχουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή, με υπομονή.

Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, έχουμε ξεκινήσει καλά, αλλά όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά και περιμένουμε τον κόσμο δίπλα μας, τον θέλουμε δίπλα μας να μας στηρίξει, να αποτελέσει τον έκτο παίκτη μας. Έχουν αλλάξει σε σχέση με το ματς στη Βιτόρια, είναι πιο αθλητική ομάδα πλέον, τόσο ο Τζέιμς όσο και ο Άνταμς, έχουμε μεγάλα κορμιά μέσα στη ρακέτα, έχουν Μπέγκιτς, Σενγκέλια, Τίλι και χρειάζεται να είμαστε έξυπνοι στην επίθεση και στην άμυνα να κοιτάξουμε να τους κρατήσουμε μακριά από το καλάθι μας".
Για το αν θα υπάρξει ενίσχυση: «Άκυρη η ερώτηση, μιλάμε τώρα για τη Λαμποράλ, περιμένουμε να δούμε πως πηγαίνει ο Πέτγουεϊ, δεν έχουμε βγει στην αγορά, κοιτάμε πότε θα επανέλθουν ο Αγραβάνης και ο Παπαπέτρου, ο Πέτγουεϊ να είναι υγιής και αν κάτι δεν πάει καλά ή στραβώνει, τότε μόνο θα βγούμε στην αγορά. Τώρα δεν υπάρχει τίποτα».


Για τους τραυματίες και το αν θα προλάβουν το ματς με τους Βάσκους: «Δεν θα παίξει ο Λαφαγιέτ, ο Πέτγουεϊ κάνει αγώνα δρόμου, είναι καλύτερα, θα κάνει κάποιο μέρος προπόνησης. Σίγουρα χρειάζεται ξεκούραση, αλλά έτσι όπως είναι το πρόγραμμα και οι αγώνες, εμείς τον χρησιμοποιούμε. Θα έχουμε ένα πλάνο, ώστε να ξεκουραστεί μεν, αλλά και να είναι και διαθέσιμος. Έχουμε ένα πλάνο εκπονήσει και με αυτό τον τρόπο θα του δώσουμε κάποιες ανάσες ώστε να είναι και μέσα και έξω ώστε σε λίγες ημέρες να το ξεπεράσει».

Σε ερώτηση για το ποια αντίδραση περιμένει από την ομάδα του, ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε πως: «Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται μετά από μια μεγάλη νίκη ή μεγάλη ήττα. Εκεί φαίνεται πόσο μεγάλη ομάδα είσαι, μεγάλη σε ό,τι αφορά την εικόνα σου και την αγωνιστική σου νοοτροπία, είναι θέμα νοοτροπίας αυτό, εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε και την νοοτροπία μας και το πώς πρέπει να αντιδράμε μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα, θετικό ή αρνητικό. Κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει, είναι πολύ νωρίς ακόμη. Το ότι κάναμε μια μεγάλη νίκη πρέπει να ξεχαστεί, από εμένα έχει ήδη ξεχαστεί. Καμιά μεγάλη νίκη δεν είναι μεγάλη εάν το επόμενο ματς δεν έχει θετικό αποτέλεσμα».

Για τον Μίρζα Μπέγκιτς: «Είναι φορμαρισμένος, πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι επάνω του από την αρχή, αλλά και στους άλλους. Τα ψηλά κορμιά είναι ένα θέμα, πρέπει να παίξουμε έξυπνα».

Για την κατάσταση του Παπαπέτρου: «Αργεί να μπει, έχει ξεκινήσει χαλαρά, αυτό που έχουμε συζητήσει όλοι μαζί, είναι πως πρέπει να μπει σταδιακά και ομαλά στην αγωνιστική δράση. Το πότε θα είναι αυτό δεν το ξέρουμε. Εξαρτάται το πώς θα ανταποκριθεί το πόδι του. Σε τέτοιους μεγάλους τραυματισμούς δεν μπορείς να είσαι βέβαιος πότε θα επανέλθει. Σταδιακά θα ανέβει, είναι ένας παίκτης που τον περιμένουμε, η θέση του είναι στο 3, αλλά στο μοντέρνο μπάσκετ χρειάζεται να παίζεις δύο θέσεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x