Στίβος

«Τώρα αρχίζω να το συνειδητοποιώ»

Στην Ελλάδα έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος στον κλειστό στίβο, Δημήτρης Χονδροκούκης. Τον «χρυσό» άλτη δεν υποδέχθηκε κανείς εκπρόσωπος της Πολιτείας, αυτό ωστόσο κάθε άλλο παρά μετρίασε τη χαρά του καθώς τώρα αρχίζει να συνειδητοποιεί το επίτευγμά του, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Όσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου; «Αν έρθει και το παραπάνω, ευπρόσδεκτο», είπε ο 24χρονος αθλητής.

Στην Ελλάδα έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος στον κλειστό στίβο, Δημήτρης Χονδροκούκης. Τον «χρυσό» άλτη δεν υποδέχθηκε κανείς εκπρόσωπος της Πολιτείας, αυτό ωστόσο κάθε άλλο παρά μετρίασε τη χαρά του καθώς τώρα αρχίζει να αντιλαμβάνεται το επίτευγμά του, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

«Τώρα αρχίζω να το συνειδητοποιώ. Ηταν απίστευτη εμπειρία. Η κερκίδα στην Κωνσταντινούπολη ήταν φοβερή, μου έδωσε απίστευτη δύναμη. Κοίταξα να μπω στον αγώνα χωρίς άγχος», ήταν τα πρώτα λόγια του Χονδροκούκη που στη συνέχεια κλήθηκε να δώσει… εξηγήσεις για την κραυγή που ακολούθησε το επιτυχές πέρασμά του από τα 2,33μ.:

«Μου βγήκε όλη η χαρά και εκτονώθηκα. Είχα καταλάβει ότι θα μπορούσα να μπω στα μετάλλια. Υπάρχουν ακόμη κάποιοι άνθρωποι που κάνουν περήφανους τους Έλληνες και προσπαθούν καθημερινά για αυτό».

Όσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και τις βλέψεις του εκεί; «Πρωτίστως έχω στο μυαλό μου να εκπροσωπήσω τη χώρα όσο καλύτερα μπορώ. Αν έρθει και το παραπάνω, ευπρόσδεκτο».

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης μίλησε και για τις δύσκολες συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες αθλητές σε μία Ολυμπιακή χρονιά: «Είναι απαράδεκτη η στάση της Πολιτείας. Οι συνθήκες είναι πολύ κακές. Δεν έχουμε θέρμανση, ζεστό νερό. Το περασμένο καλοκαίρι πηγαίναμε να κάνουμε προπόνηση και το στάδιο ήταν κλειστό. Όλα αυτά δυσκολεύουν την κατάσταση.
Η ομοσπονδία προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί. Εγώ έχω σταθεί τυχερός γιατί έχω τη βοήθεια του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου».


Στην Ελλάδα επέστρεψε και ο Κώστας Μπανιώτης που μπορεί στο τσακ να μην ανέβηκε στο βάθρο (τέταρτη θέση στο ύψος), όμως απέδειξε το μεγαλείο τους ως αθλητής με τη στάση του απέναντι στον Δημήτρη Χονδροκούκη: «Ηταν στιγμές γεμάτες συναίσθημα. Χάρηκα πάρα πολύ για αυτόν. Είναι ένα πολύ καλό παιδί και καλός αθλητής ο οποίος ταλαιπωρήθηκε αρκετά τα προηγούμενα χρόνια. Θα ήταν μεγάλη χαρά να υπάρχουν δύο Έλληνες στο βάθρο. Ωστόσο πήραμε ένα χρυσό μετάλλιο. Το είχε ανάγκη ο ελληνικός αθλητισμός και ο ελληνικός λαός και εκτός από αυτό υπήρχε πολύ καλή εκπροσώπηση από όλα τα παιδιά. Είμαι ευχαριστημένος από τη δική μου προσπάθεια. Κάθε αθλητής θέλει το καλύτερο δυνατό. Εγώ θα δω τα λάθη μου από αυτό τον αγώνα και θα τα διορθώσω για τη συνέχεια».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, τόνισε: «Τον τελευταίο καιρό σπάνια συμβαίνουν γεγονότα που δίνουν χαμόγελο και ελπίδα. Και επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν Έλληνες που εμπνέουν και δίνουν το στίγμα ότι στην Ελλάδα δεν καταρρέουν όλα.

Να δει η Πολιτεία τα προβλήματα που υπάρχουν. Πέρα από τις περικοπές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν προβλήματα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για προπόνηση υψηλού επιπέδου.
Προβλήματα σε ΟΑΚΑ και Αγ. Κοσμά τα οποία θα μπορούσαν να λύσουν οι υπεύθυνοι και μπορούν να το κάνουν γιατί μπροστά μας έχουμε αρκετό δρόμο ως τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.
Δεν υπάρχει βούληση προφανώς γιατί εδώ και ένα μήνα δεν δουλεύει ο κλιματισμός στον Αγ. Κοσμά και δεν έχει παρέμβει κανείς. Οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες. Ελπίζω οι υπεύθυνοι να το δουν και να το διευθετήσουν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x