Γενικά

Europe Youth Λουτρακίου: Με δύο νίκες η Ελλάδα 1 στην U15 κι η Δανία στην U13

Με τις δύο πρώτες αγωνιστικές στα γκρουπ του ομαδικού έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη στο Λουτράκι το διεθνές τουρνουά μικρών ηλικιών πινγκ πονγκ που εντάσσεται στα Europe Youth Series της ETTU.

Το ομαδικό στο διεθνές τουρνουά μικρών ηλικιών πινγκ πονγκ του Λουτρακίου διεξάγεται με μικτές ομάδες και στα ενιαία γκρουπ των κατηγοριών Under 13 και Under 15 προηγούνται με 2 νίκες η Δανία κι η Ελλάδα με 1 αντίστοιχα.

Τέσσερις είναι οι συμμετοχές στις κατηγορίες και οι δύο πρώτες ομάδες των γκρουπ θα παίξουν για το χρυσό μετάλλιο την Πέμπτη στις 16:30.

Το Greek Open διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία με την υποστήριξη της ETTU στο αθλητικό κέντρο «Sport Camp» και θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο. Είναι το τέταρτο στην πρώτη χρονιά του θεσμού κι η έναρξή του σηματοδοτεί μία ιδιαίτερη στιγμή για την ΕΦΟΕΠΑ, η οποία φιλοξενεί για πρώτη φορά, μετά το μακρινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων του 1987, ευρωπαϊκό τουρνουά μικρών ηλικιών. Η συμμετοχή στους αγώνες είναι μικρή, αλλά η σημασία της προσπάθειας ξεχωριστή.

Πέντε συνολικά τα τραπέζια στο Sport Hall και την Τετάρτη χρησιμοποιήθηκαν τα τέσσερα από αυτά. Το σύστημα διεξαγωγής για τον κάθε ομαδικό αγώνα στα γκρουπ περιλαμβάνει εννέα επί μέρους ματς. Μετά το αρχικό διπλό μικτό, ο ομαδικός αγώνας συνεχίζεται σε δύο τραπέζια και το κάθε ένα από τα τέσσερα παιδιά των ομάδων (δύο αγόρια και δύο κορίτσια) δίνει από δύο ατομικά παιχνίδια.

Οι βαθμοί της κάθε ομάδας αντιστοιχούν στις επί μέρους νίκες που κάνει. Για παράδειγμα, σε σκορ 7-2 παίρνει 7 βαθμούς η νικήτρια ομάδα και 2 η ηττημένη. Με το ίδιο πλάνο θα γίνουν οι τελικοί, ωστόσο εκεί θ’ αναδειχτεί νικήτρια η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις πέντε νίκες, συνεπώς πολύ πιθανό να μη χρειαστούν τα επόμενα ματς.

Το πιο ουσιαστικό είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν την ευκαιρία για καλό αριθμό αγώνων κι ήδη άρχισαν με πολύ καλή διάθεση την προσπάθειά τους.

Στην κατηγορία των παίδων παρουσιάζεται πολύ δυνατή η Ελλάδα 1 κι έχει εξασφαλίσει την πρωτιά. Η ομάδα με τους Γιάννη Κούτρα, Γιάννη Κιοσελόγλου, Βασιλική Μπουλά, Αλεξάνδρα Μπιτχαβά σημείωσε δύο νίκες με 7-2 κι έφτασε ήδη τους 14 βαθμούς. Κλείνει την Πέμπτη τους αγώνες της εναντίον της Γεωργίας κι ετοιμάζεται για τον τελικό.

Η Ελλάδα 2, όπου αγωνίζονται οι Κώστας Φάκαρος, Θεοφάνης-Γιώργος Μήτκας, Στέλλα Μαυροματάκη κι Άντζελα Νούρε έχασε το μεσημέρι στην ελληνική «κόντρα» κι αργά το απόγευμα κάμφθηκε σε ισορροπημένη αναμέτρηση 5-4 σετ από τη Γεωργία. Δεν έχει χάσει τις ελπίδες της για πρόκριση, αλλά σίγουρα πρέπει την Πέμπτη να νικήσει και με καλό σκορ τη Δανία.

Στη βαθμολογία, η Ελλάδα 1 βρίσκεται στην κορυφή με 14 βαθμούς, η Γεωργία έπεται με 9, η Δανία με 7 κι η Ελλάδα 2 με 6 βαθμούς.

Τα αποτελέσματα της Τετάρτης στο Under 13:
Ελλάδα 1 - Ελλάδα 2 7-2
Γεωργία - Δανία 4-5
Ελλάδα 1 – Δανία 7-2
Γεωργία - Ελλάδα 2 5-4

Στο ομαδικό των παμπαίδων (Under 13), ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα με νίκες η Δανία με δύο ελληνικές ομάδες να αντιμετωπίζουν τη σκανδιναβική χώρα. Το πρωί της Τετάρτης, η Δανία κατέβαλε την Ελλάδα 2 με 7-2 σετ και το απόγευμα την Ελλάδα 1 με 5-4 σε αμφίρροπη αναμέτρηση.

Προηγείται με 12 βαθμούς, ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την κορυφή, πάντως σίγουρα θα βρεθεί στον τελικό.

Η δεύτερη θέση του ενιαίου ομίλου κρίνεται την Πέμπτη με τον …εμφύλιο μεταξύ της Ελλάδας 1 (Κωνσταντίνος Αλεξούδης, Σπύρος Φουσέκης, Άννα-Φανουρία Μήτκα, Σοφία Φίλη) και της Ελλάδας 2 (Δημήτρης Γεωργαλλίδης, Νίκος Αγγελίδης, Δέσποινα Δημητρίου, Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη), οι οποίες ισοβαθμούν στους 10 βαθμούς.

Η Ελλάδα 3 με τους Αναστάσιο Φουσέκη, Κωνσταντίνο Ισαακίδη, Αθανασία Γκόγκα, Ελπίδα Τασιού περιορίζεται στην τέταρτη θέση με 4 βαθμούς και σίγουρα τελειώνει την προσπάθειά της στην τρίτη αγωνιστική.

Τα αποτελέσματα της Τετάρτης στην Under 13:
Δανία – Ελλάδα 2 7-2
Ελλάδα 1 – Ελλάδα 3 6-3
Δανία – Ελλάδα 1 5-4
Ελλάδα 2 - Ελλάδα 3: 8-1

Για την τεχνική καθοδήγηση να σημειώσουμε συνολικά ότι βοηθούν τις ελληνικές ομάδες οι προπονητές Χρήστος Τσαρσιταλίδης, Ρούλα Λαμπρινίδη, Μανώλης Αλαρούπι, Παύλος Τελόπουλος, Ανίτα Χατσατριάν, Μιχάλης Αγγελίδης και Κώστας Δημητρακόπουλος.

Το απλό και το διπλό αρχίζουν την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x