Γενικά

Η Κίνα παγκόσμια πρωταθλήτρια και στο ομαδικό πινγκ πονγκ ανδρών

Με την Κίνα να επιβεβαιώνει απόλυτα τα προγνωστικά και να φτάνει σε έναν ακόμα τίτλο στους άνδρες, ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Μπουσάν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ ομαδικού στους άνδρες.

Η Κίνα νίκησε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πινγκ πονγκ ομαδικού ανδρών τη Γαλλία με 3-0 σετ κι έφτασε στην 11η σερί πρωτιά της στο ομαδικό ανδρών και τις 23 συνολικά. Κατακτά τον θεσμό σταθερά από το 2001 (τελευταία ήττα της από τη Σουηδία το 2000 στη Μαλαισία) και τώρα έδειξε την υπεροχή της κι ενόψει του Ολυμπιακού τουρνουά του Παρισιού.

Από την άλλη πλευρά, η Γαλλία ήταν εκείνη που κράτησε πολύ ψηλά το ευρωπαϊκό πρεστίζ. Ήταν εξαιρετική σε όλο το τουρνουά, πίεσε και στον τελικό και σαφώς μπορεί να φύγει με τα πιο ευχάριστα συναισθήματα από την Κορέα διότι λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες έδειξε τη μεγάλη αξία της, κατακτώντας δύο μετάλλια.

Χιλιάδες φίλοι του αθλήματος παρακολούθησαν από κοντά τον τελικό κι ειδικά οι ενθουσιώδεις Κινέζοι δημιούργησαν υπέροχη ατμόσφαιρα. Η Γαλλία αγωνίστηκε ξανά στον τελικό μετά από 27 χρόνια. Πάλι την Κίνα είχε αντιμετωπίσει το 1997 στο Μάντσεστερ, εκεί παρεμπιπτόντως όπου είχε γράψει ιστορία κι η Εθνική μας ομάδα των ανδρών με την έκτη θέση στον κόσμο.

Την Κυριακή, η Γαλλία φάνηκε ακόμα πιο απειλητική και με τους εξαιρετικούς αδερφούς Λεμπρούν, μάλιστα, θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση σε 1-1 και να κάνει δύσκολη τη ζωή των Ασιατών.

Ο 20χρονος Αλέξις με το ευρωπαϊκό πιάσιμο στη ρακέτα (ασιατικό έχει ο 17χρονος Φέλιξ) προηγήθηκε 2-1 σετ και 8-5 στους πόντους απέναντι στο νούμερο 1 του κόσμου, τον Φαν Ζεντόνγκ κι αργότερα είχε ματς μπολ με 10-9. Έχασε, όμως, την ευκαιρία και μετά ο Φαν είχε και το ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Στον επόμενο αγώνα, ο τεράστιος Μα Λονγκ έχασε το πρώτο σετ από τον Γκοζί, αλλά μετά ήταν ασταμάτητος για να γράψει το τελικό 3-0 μετά από δύο ώρες αγώνα.


Αναλυτικά, η εξέλιξη του τελικού Γαλλία-Κίνα 0-3:
Φέλιξ Λεμπρούν-Βανγκ Τσουκίν 0-3 (4-11, 8-11, 3-11)
Αλέξις Λεμπρούν-Φαν Ζεντόνγκ 2-3 (11-9, 4-11, 11-8, 10-12, 7-11)
Σιμόν Γκοζί-Μα Λονγκ 1-3 (11-7, 2-11, 4-11, 6-11)


Η Κινεζική Ταϊπέι κι η «οικοδέσποινα» Νότια Κορέα, που είχαν ηττηθεί στους ημιτελικούς του Σαββάτου, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x