Γενικά

WTT 4Health Festival: Σε άριστο κλίμα η τελική επιθεώρηση της ITTF στην Κρήτη

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν μελέτες από σημαντικά πρόσωπα διαφόρων ειδικοτήτων απ' όλο τον κόσμο.

Κάτι περισσότερο από ένας μήνας απέμεινε για μία μεγάλη και ξεχωριστής σημασίας αθλητική εκδήλωση, που έχει τη χαρά να οργανώνει στην Κρήτη η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Από τη 1 έως τις 5 Νοεμβρίου 2023 θα διεξαχθεί στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου το World Table Tennis for Health Festival, μία παγκόσμια διοργάνωση, που για πρώτη φορά δεν περιλαμβάνει μόνο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για άτομα με Πάρκινσον, αλλά και αγώνες για άτομα με άλλες νευρολογικές νόσους, όπως και διεθνές συνέδριο για τις ευεργετικές επιδράσεις του ολυμπιακού αθλήματος σε πάσης φύσεως νευρολογικές ασθένειες!

Κλιμάκιο του Ιδρύματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF Foundation) πραγματοποίησε το διήμερο 22 και 23/09 την τελική επιθεώρηση στις εγκαταστάσεις του Ηρακλείου, που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες και τις αποστολές κι έμεινε απόλυτα ευχαριστημένο. Είχε συνεργασία σε άριστο κλίμα με τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστα Παπαγεωργίου κι έγιναν οι τελευταίες συζητήσεις για τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης.

Με την ευκαιρία σημειώνουμε ότι οι δηλώσεις συμμετοχής στο WTT 4Health Festival συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν αρχές Οκτωβρίου. Την αντιπροσωπεία της παγκόσμιας ομοσπονδίας αποτέλεσαν ο Ramon Ortega-Montes (ITTF Foundation – Programmes Coordinator) και ο Saurabh Mishra (Programmes Manager), ενώ δίπλα στον επικεφαλής της ελληνικής ομοσπονδίας ήταν καθ' όλη την διάρκεια της αυτοψίας ο συνεργάτης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μάνος Μπόρσης. Όλα πήγαν πάρα πολύ καλά κι έγινε με όλους εποικοδομητική και παραγωγική συζήτηση για κάθε λεπτομέρεια διεξαγωγής του ιστορικού - και για την παγκόσμια ομοσπονδία - πρώτου στα χρονικά του αθλήματος WTT 4Health Festival. Της διοργάνωσης δηλαδή, που αγωνιστικά δεν περιορίζεται στα άτομα με πάρκινσον και εξωαγωνιστικά θα στείλει δυνατό μήνυμα σε όλη την οικουμένη για τη βοήθεια, που προσφέρει το πινγκ πονγκ σε άτομα με βαριές νευρολογικές ασθένειες.

Στην υπέροχη πόλη της Κρήτης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον ιδιοκτήτη των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων Παντελή Σαπουνάκη, τον διευθυντή του Lyttos Beach Resort Νίκο Κριτσωτάκη, τη διευθύντρια πωλήσεων του Arina Beach Resort Αριάδνη Χνάρα και τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας ομοσπονδίας Αλτσχάιμερ Παύλο Ποτουρίδη.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης από τους αξιωματούχους της ITTF, έγινε επίσκεψη τόσο στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, όσο και στην αθλητική εγκατάσταση «2 Αοράκια», όπου θα διεξαχθεί το αγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης. Το παγκόσμιο συνέδριο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 03 και το Σάββατο 04/11 στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Arina Beach Resort και θα είναι αφιερωμένο στις ευεργετικές επιδράσεις της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στις νευρολογικές ασθένειες. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν μελέτες από σημαντικά πρόσωπα διαφόρων ειδικοτήτων απ' όλο τον κόσμο.

Το «παρών» στην Κρήτη αναμένεται να δώσουν, μεταξύ άλλων, η πριγκίπισσα της Ιορδανίας Zeina Rashid, η οποία είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ITTF Foundation, η Σουηδέζα πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας Petra Sorling και φυσικά ο διευθυντής του ιδρύματος Leandro Olvech.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x