Γενικά

WTT Feeder Βουλγαρίας: Πέρασε στο κυρίως ταμπλό η Τσεκούρα, όλες οι κληρώσεις

Έκανε καλή αρχή η ελληνική γυναικεία αποστολή στο World Table Tennis Feeder της Βουλγαρίας και είναι έτοιμη για το …κυρίως μενού από την Τετάρτη.

Την πρώτη μέρα του WTT Feeder πινγκ πονγκ της Βουλγαρίας στο Παναγκιούριστε, αγωνίστηκε μόνο η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα και με σταθερή απόδοση πήρε την πρόκριση για το κεντρικό ταμπλό του απλού γυναικών. Ένας ήταν ο προκριματικός γύρος και νίκησε στα τρία σετ αθλήτρια από την «οικοδέσποινα».

Στο διπλό γυναικών, περνούν από ανάλογη διαδικασία οι Ελισάβετ Τέρπου/Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Είχαν bye αρχικά και το πρωί της Τετάρτης δίνουν το καθοριστικό ματς για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό, βρίσκοντας μπροστά τους εμπόδιο από την Ασία. Η Παπαδημητρίου αγωνίζεται και στο διπλό μικτό με ξένο συμπαίκτη, τον Ισπανό Χουάν Πέρεθ κι, επίσης, διεκδικούν την Τετάρτη πρόκριση στην πρώτη 16άδα.

Το βασικό κομμάτι του απλού αρχίζει, σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Πέμπτη. Εκεί βρίσκεται απευθείας η Κατερίνα Τόλιου, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου κι η Ελισάβετ η Τέρπου και προστέθηκε η Τσεκούρα κι οι σχετικές κληρώσεις έφεραν απέναντί τους και γνώριμες αθλήτριες από την ελληνική Α1.

Στον «νοκ άουτ» προκριματικό του απλού γυναικών, η Τσεκούρα αντιμετώπισε το απόγευμα της Τετάρτης την Ντάλμα Χασάνοβα. Είχε και η Βουλγάρα κομπίνα-λάστιχο («δοντάκι»), όμως η πρωταθλήτριά μας ήταν ανώτερη και το έδειξε με 3-0 σετ (11-3, 11-5, 11-6).

Ακολούθησε η κλήρωση του ταμπλό κι εκεί θεωρητικά ατύχησε η Τόλιου. Η πρώτη Ελληνίδα της παγκόσμιας κατάταξης «έπεσε» πάνω στο νούμερο 2 του τουρνουά, την Κινέζα Βου Γιανγκτσέν.

Η Παπαδημητρίου θ’ αντιμετωπίσει τη Βουλγάρα Μαρία Γιόβκοβα, που αγωνίζεται και στην Ελλάδα με τη φανέλα της ΑΕΚ. Η Τέρπου θ’ αναμετρηθεί με τη Σλοβένα συμπαίκτριά της στον Παναθηναϊκό, Άνα Τοφάντ. Η Τσεκούρα θα συναντήσει τη Γαλλίδα Σαρλότ Λουτζ.

Στο διπλό γυναικών, οι Τέρπου/Παπαδημητρίου πέρασαν χωρίς αγώνα τον πρώτο προκριματικό γύρο και την Τετάρτη κοντράρονται για την είσοδο στο ταμπλό με τις Χουάνγκ Γιου-Τσιάο/Χουάνγκ Χσιν από την κινεζική Ταϊπέι στις 10:00.

Στο διπλό μικτό είχαν, επίσης, bye στον πρώτο προκριματικό γύρο η Παπαδημητρίου και ο Χουάν Πέρεθ. Στις 11:45 την Τετάρτη, αναμετρώνται στον καθοριστικό δεύτερο γύρο με τους Βου Χεονγκού/Ντέσι Γκοντερίνγκερ από τη Νότιο Κορέα και το Λουξεμβούργο αντίστοιχα και με νίκη προκρίνονται στο ταμπλό των «16».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x