Γενικά

Αλέξανδρος Αλαμάνος: «Όνειρό μου να ζήσω μία επιτυχία με την Εθνική μας ομάδα πόλο»

Ο σπουδαίος Έλληνας πολίστας αναφέρθηκε στην ομάδα του και τους στόχους που έχουν θέσει την εφετινή σεζόν, αποκάλυψε πώς μπήκε η υδατοσφαίριση στη ζωή του.

Ο σπουδαίος Έλληνας πολίστας αναφέρθηκε στην ομάδα του και τους στόχους που έχουν θέσει την εφετινή σεζόν, αποκάλυψε πώς μπήκε η υδατοσφαίριση στη ζωή του, ενώ μας μίλησε και για το πώς βίωσε την περυσινή τεράστια επιτυχία του Απόλλωνα στην Ευρώπη.

Είναι ο παίκτης που εύχεται να έχει στη «φαρέτρα» του κάθε προπονητής.

Αγωνίζεται σχεδόν σε όλες τις θέσεις και, μολονότι είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της Α1 πόλο ανδρών, μπορεί να σκοράρει με μεγάλη ευχέρεια, ενώ εκμεταλλευόμενος την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του και τα εξαιρετικά αθλητικά του προσόντα, κάνει με μεγάλη επιτυχία ό,τι του ζητηθεί μέσα στην πισίνα.

Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Αλαμάνο, ο οποίος στα 23 του χρόνια διανύει την έκτη του χρονικά στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Μάλιστα είναι πλέον ο παλαιότερος παίκτης της ομάδας και ένας εκ των ακρογωνιαίων λίθων της «αμφίβιας ταξιαρχίας» στην κατάκτηση του Challenger Cup 2023, τον περασμένο Απρίλιο.

Ο σπουδαίος Έλληνας πολίστας αναφέρθηκε στην ομάδα του και τους στόχους που έχουν θέσει την εφετινή σεζόν, αποκάλυψε πώς μπήκε η υδατοσφαίριση στη ζωή του, ενώ μας μίλησε και για το πώς βίωσε την περυσινή τεράστια επιτυχία του Απόλλωνα στην Ευρώπη.

Παράλληλα ο ύψους 1.97 μ. αμυντικός, που το 2018 στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική Εφήβων στο Σομπατέλι, τόνισε ότι στόχος του είναι μία μεγάλη επιτυχία με το σκουφάκι της «γαλανόλευκης», ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε με τι θέλει να ασχοληθεί μετά το τέλος της καριέρας του.

Τέλος, τοποθετήθηκε για την προοπτική μίας μεταγραφής σε ομάδα του εξωτερικού στο μέλλον, ενώ αποκάλυψε ποιοι είναι οι δικοί του αφανείς ήρωες, που βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό, επισημαίνοντας ότι σε αυτούς αφιερώνει κάθε επιτυχία του.

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση σου με την υδατοσφαίριση;

Η ενασχόληση μου με το πόλο ξεκίνησε όταν ήμουν 9 ετών στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, όπου με έγραψαν οι γονείς μου. Σε αυτή την ηλικία συνειδητοποίησα πως αυτό το άθλημα μου ταιριάζει και μου αρέσει πολύ το υγρό στοιχείο.

Το όνομα σου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Απόλλωνα Σμύρνης δεδομένου ότι διανύεις την έκτη σου χρόνια στην ομάδα. Τι ξεχωριστό έχει ο Απόλλων και έχεις βρει το… λιμάνι σου στην «αμφίβια ταξιαρχία»;

Eίναι η έκτη χρόνια που βρίσκομαι στον Απόλλωνα και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Κάτι που ξεχωρίζει τον σύλλογο είναι πως περιτριγυρίζεται από ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα και την στηρίζουν πολύ.

Ο Απόλλων Σμύρνης έγινε τον Απρίλιο η τρίτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο με τον άθλο του στο Challenger Cup 2023. Εσύ ήσουν ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας. Πως βίωσες αυτή τη μεγάλη επιτυχία;

Σίγουρα αυτό το ευρωπαϊκό τρόπαιο που κατακτήσαμε ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Είναι κάτι που θέλει να βιώσει κάθε αθλητής νομίζω, όταν οι κόποι σου ανταμείβονται το συναίσθημα είναι απερίγραπτο.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας σου αλλά και οι δικοί σου την εφετινή σεζόν;

Ο σύλλογος μεγαλώνει με τον χρόνο και οι στόχοι της ομάδας παραμένουν υψηλοί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θα πάμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Ο προσωπικός μου στόχος είναι να μπορέσω να συμβάλλω στο μέγιστο για την ομάδα.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πόλο;

Αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα στον χώρο της υδατοσφαίρισης είναι η αλήθεια. Ένα από τα μεγαλύτερα είναι πως δεν υπάρχουν διαθέσιμες εγκαταστάσεις. Τα περισσότερα κολυμβητήρια κλείνουν τον χειμώνα λόγω θερμοκρασίας στις επαρχιακές πόλεις κι έτσι τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα καθώς υπάρχουν ομάδες οι οποίες πορεύονται με ελάχιστο χώρο με αποτέλεσμα απλά να μην μπορούν να κάνουν σωστά την προπόνηση τους. Εύχομαι κάποια πράγματα να αλλάξουν στο άμεσο μέλλον ώστε να προβληθεί με σωστό τρόπο το άθλημα της υδατοσφαίρισης.

Έχεις στο μυαλό σου στο μέλλον να δοκιμάσεις την τύχη σου και εκτός Ελλάδας με μια μεταγραφή στο εξωτερικό;

Πιστεύω πως εάν μου δινόταν η ευκαιρία για κάτι καλύτερο στο εξωτερικό θα το δοκίμαζα γιατί όχι. Είναι μια μεγάλη απόφαση  να αφήνεις το σπίτι σου και τους ανθρώπους σου και να πηγαίνεις σε άλλη χώρα εάν όμως πρόκειται για ένα βήμα παραπάνω αξίζει τον κόπο.

Έχεις κατακτήσει το παγκόσμιο με την εθνική εφήβων. Είναι στόχος σου ή καθιέρωση σου στην εθνική ομάδα των ανδρών;

Το παγκόσμιο εφήβων είναι μια πολύ όμορφη ανάμνηση που μου έχει μείνει στο μυαλό. Ένα μετάλλιο με την εθνική ομάδα είναι διαφορετικό και δεν ξεχνιέται, σίγουρα είναι στόχος μου να μπορέσω να πλαισιώσω την εθνική ομάδα ανδρών και να ονειρευτώ μαζί της μια επιτυχία.

Μετα την καριέρα σου ως επαγγελματίας πολίστας με τι θα ήθελες να ασχοληθείς;

Σπουδάζω ναυτιλιακά στο πανεπιστήμιο Πειραιώς. Είναι ένας κλάδος που μου αρέσει πολύ και θα ήθελα να ακολουθήσω μετά το πόλο. Είναι ένα ερέθισμα το οποίο μου έχει περάσει ο αδερφός μου καθώς βρίσκεται σε αυτόν τον χώρο και στο μέλλον θα ήθελα να το εξελίξω μαζί του.

Κάθε φορά που κατακτάς ένα μετάλλιο ή κάποια διάκριση  σε ποιον την αφιερώνεις; Ποιος σε στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια; Γιατί ξέρουμε ότι πίσω από κάθε αθλητή υπάρχουν και οι δικοί του αφανείς ήρωες.

Είναι αλήθεια αυτό πάντα υπάρχουν οι αφανείς ήρωες πίσω από έναν αθλητή που κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους. Σίγουρα για εμένα αυτοί είναι οι γονείς μου που με βοηθούν από την πρώτη μέρα που ασχολήθηκα με τον αθλητισμό. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον αδερφό μου και στην κοπέλα μου που με στηρίζουν όλο αυτόν τον καιρό στα εύκολα και στα δύσκολα και είναι και πάντα στο πλευρό μου όταν τους χρειαστώ. Αυτοί είναι οι δικοί μου ήρωες και φυσικά τους αφιερώνω κάθε μου επιτυχία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x