Γενικά

Δύο νίκες και πρώτη 16άδα ο Σγουρόπουλος στο WTT Feeder του Λιβάνου

Πρώτος στόχος επετεύχθη για τον Γιάννη Σγουρόπουλο στο World Table Tennis Feeder του Λιβάνου που άρχισε την Τρίτη στη Βηρυτό.

Εκμεταλλευόμενος και τη βατή κλήρωση, ο Γιάννης Σγουρόπουλος προχώρησε με δύο νίκες στο ταμπλό των «64» και μπήκε στην πρώτη 16άδα του World Table Tennis Feeder του Λιβάνου. Αντιμετώπισε αξιόλογους αντιπάλους, αλλά υπήρχε διαφορά ποιότητας και, σε συνδυασμό με τη σταθερά καλή απόδοση, ήρθε δυναμικά η είσοδος στην πρώτη 16άδα.

Το μεσημέρι στον πρώτο γύρο ο Σγουρόπουλος κατέβαλε τον Νιγηριανό Ολατζίντε Ομοτάγιο με 3-1 σετ, το βράδυ στον δεύτερο τον Ιορδανό Ζαΐντ Άμπο Γιαμάν από την Ιορδανία με 3-0 σετ και την Τετάρτη «κυνηγά» την πρόκριση στα προημιτελικά με αντίπαλο τον Αιγύπτιο Μαχμούντ Χέλμι.

Ήδη, με την παρουσία στον τρίτο γύρο έχει εξασφαλίσει 15 πόντους για τον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης και διεκδικεί αρκετούς παραπάνω, κάτι που, επίσης, τον ενδιαφέρει στην προολυμπιακή διαδικασία.

Το WTT Feeder Ι του Λιβάνου άρχισε το πρωί της Τρίτης με τα διπλά, όπου δεν υπάρχει ελληνική συμμετοχή. Νωρίς το μεσημέρι ο Σγουρόπουλος, νούμερο 348 στο World Rank #εβδομάδα 12, που ανακοινώθηκε την Τρίτη, τέθηκε αντιμέτωπος με σημαντικό εκπρόσωπο της Αφρικής. Έχασε το πρώτο σετ από τον Νιγηριανό Ομοτάγιο (νούμερο 96 της παγκόσμιας κατάταξης), αλλά βρήκε άμεσα ρυθμό και πήρε τον έλεγχο του ματς.

Στο τέταρτο σετ είχε, επίσης, δυσκολίες, μάλιστα χρειάστηκε να σώσει και σετ μπολ. Πέρασε και τότε τα χτυπήματά του κι έφτασε στο τελικό 3-1 σετ (10-12, 11-6, 11-4, 12-10).

Στον δεύτερο γύρο του απλού συνάντησε τον Άμπο Γιαμάν, ο οποίος δεν είναι αξιολογημένος. Με σοβαρό πρόσωπο και απόλυτη προσοχή ο Ελευσίνιος άσος έκανε εύκολο το έργο του και επιβλήθηκε του αθλητή από την Ιορδανία με 3-0 σετ (11-5, 11-7, 11-4).

Στη δεύτερη μέρα του τουρνουά, ο Σγουρόπουλος αγωνίζεται στον γύρο των «16» απέναντι στον Μαχμούντ Χέλμι. Ο Αιγύπτιος την Τρίτη πέτυχε αξιοσημείωτη νίκη κόντρα στον Πορτορικανό Μπράιαν Αφανάντορ με 3-2 σετ. Το ματς γίνεται στις 13:20. Ο Χέλμι είναι σήμερα νούμερο 212 στον κόσμο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x