Γενικά

Ξεκίνησε η νέα αγωνιστική περίοδος για την ελληνική ξιφασκία

Την 1η Σεπτεμβρίου 2023 ξεκίνησε επίσημα η αγωνιστική περίοδος 2023-2024 για την ελληνική ξιφασκία.

Ήδη οι περισσότεροι ξιφομάχοι έχουν επιστρέψει από τις καλοκαιρινές τους διακοπές και βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας εν όψει της έναρξης των αγώνων. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας εύχεται σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες καλή αρχή στη νέα σεζόν.

Όπως και την περίοδο 2022-2023 από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθούν τρία βαθμολογούμενα πανελλήνια κύπελλα στο ατομικό κάθε όπλου για κάθε μία από τις πέντε ηλικιακές κατηγορίες: Παμπαίδες/Παγκορασίδες (U13), Έφηβοι/Νεάνιδες (U17), Νέοι Άνδρες/Νέες Γυναίκες (U20), Άνδρες/Γυναίκες, Βετεράνοι.

Μετά την ολοκλήρωση των τριών κυπέλλων, θα διεξαχθούν μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου τα αντίστοιχα πανελλήνια πρωταθλήματα με ατομικούς αλλά και ομαδικούς αγώνες σε κάθε όπλο.

Πέρα από τα εθνικά, ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα που αποτελούν αγώνες-στόχους, η νέα σεζόν θα ολοκληρωθεί με την κορυφαία διοργάνωση όλων, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τους αγώνες ξιφασκίας να λαμβάνουν χώρα στο Grand Palais μεταξύ 27 Ιουλίου και 4 Αυγούστου.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της τα βασικά έγγραφα που ορίζουν το πρόγραμμα και τους κανόνες που θα διέπουν τη νέα αγωνιστική περίοδο, τα οποία μπορείτε να βρείτε παρακάτω:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x