Γενικά

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ επιστρέφει το 2026 στο Λονδίνο για τα 100 χρόνια του

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών θα επιστρέψει το 2026 στην πόλη της γέννησής του, το Λονδίνο, για να γιορταστεί η εκατονταετηρίδα του θεσμού.

Το Λονδίνο θα φιλοξενήσει τo Παγκόσμιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ ακριβώς 100 χρόνια αφότου διοργάνωσε το πρώτο το 1926. Στην τριήμερη Σύνοδο Κορυφής της ITTF 2023, που έκλεισε την Πέμπτη στην Μπανγκόκ, οι αντιπρόσωποι στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ITTF ψήφισαν υπέρ του Λονδίνου για να φιλοξενήσει την ετήσια διοργάνωση που σε τρία χρόνια από τώρα θα αφορά στο αγώνισμα του ομαδικού.

Για τη χρονιά, που έχει και ξεχωριστό συμβολισμό λόγω της συμπλήρωσης των 100 ετών, επέλεξαν, όπως ήταν φυσικό, την επιστροφή του πρωταθλήματος στην πόλη όπου ξεκίνησαν όλα το 1926. Πρόκριναν το Λονδίνο από την Μπανγκόκ, που υπέβαλε, επίσης, υποψηφιότητα. Αυτή ήταν η βασική είδηση από τη Σύνοδο Κορυφής της Διεθνούς Ομοσπονδίας, η οποία περιλάμβανε μια σειρά από διαφωτιστικές συζητήσεις, διάφορες ενότητες και αποφάσεις. Στην εκδήλωση συμμετείχαν με θέρμη παγκόσμιοι φορείς της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αθλητές και φίλοι του αθλήματος.

Η ITTF σημειώνει στο ρεπορτάζ της ότι «η επιλογή της αγγλικής πρωτεύουσας μοιάζει με μια στιγμή που κλείνει τον κύκλο, καθώς η διοργάνωση επιστρέφει στο ίδιο μέρος όπου φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά, ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι ανάπτυξης του αθλήματος που διήρκεσε έναν αιώνα. Με το Λονδίνο στο τιμόνι, το ITTF World Team Table Tennis Championships Finals 2026 υπόσχεται να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία, γιορτάζοντας την 100χρονη πορεία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Θα είναι η πρώτη φορά που η Αγγλία θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο από το 1997 κι η πρώτη φορά από το 1954 που το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο Λονδίνο. Η ITTF και η πλατφόρμα διοργανώσεών της, η World Table Tennis, έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν με την Table Tennis England για να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δυναμική για να φέρουν ακόμα περισσότερες διοργανώσεις στους Άγγλους φιλάθλους.

Ο Άντριαν Κρίστι, διευθύνων σύμβουλος της αγγλικής ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης, δήλωσε: «Αυτά είναι τα πιο φανταστικά νέα που θα μπορούσαμε να ευχηθούμε. Η παγκόσμια οικογένεια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης εμπιστεύτηκε την Αγγλία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης για να προσφέρει ένα αξέχαστο πρωτάθλημα στο Λονδίνο και μπορώ να υποσχεθώ ότι αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Το να φέρουμε το εκατονταετές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πίσω στην πόλη όπου ξεκίνησαν όλα είναι τεράστια τιμή και τεράστια ώθηση για το άθλημα σε αυτή τη χώρα».

Στη Σύνοδο πάρθηκε κι άλλη απόφαση σε σχέση με την ανάθεση μεγάλων διεθνών αγώνων. Το Μπαχρέιν και η Ρουμανία διεκδικούσαν να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων της ITTF το 2025. Το Συμβούλιο της ITTF εντυπωσιάστηκε από την ποιότητα των υποψηφιοτήτων που παρουσιάστηκαν από αυτά τα δύο κράτη κι οδηγήθηκε σε μια αξιοσημείωτη απόφαση με διπλή ανάθεση. Το ITTF World Youth Championships του 2025 θα γίνει στη Ρουμανία και η αντίστοιχη διοργάνωση του 2026 στο Μπαχρέιν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x