Γενικά

Γκιώνης κι Αγγελάκης τέθηκαν αντιμέτωποι στην πολωνική Λίγκα πινγκ πονγκ

Το νέο αγωνιστικό πεδίο στο εξωτερικό, όπου αναμετρήθηκαν Έλληνες πρωταθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, έγινε η πολωνική Λίγκα.

Στο ντέρμπι της Μπογκόρια με την Ολύμπια Γκρούντιαζ στο Γκρότζισκ για την έκτη αγωνιστική της πολωνικής Λίγκας πινγκ πονγκ τέθηκαν αντίπαλοι ο Παναγιώτης Γκιώνης της πρώτης κι ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης της δεύτερης. Οι δύο άσοι δεν είναι συμπαίκτες μόνο στην Εθνική ομάδα, αλλά και στον Παναθηναϊκό, ενώ έχουν παρόμοιο στυλ παιχνιδιού.

Στα επί μέρους ματς δεν συναντήθηκαν στο απλό, ωστόσο αυτό έγινε στο καθοριστικό διπλό και συνέβαλαν σε συναρπαστικό και θεαματικό παιχνίδι. Η φιλοξενούμενη Ολύμπια επικράτησε με 3-2 σετ κιι ο Αγγελάκης με τον συμπαίκτη του Φορμέλα νίκησαν στον «ξαφνικό θάνατο» (6-5) στο διπλό τους Γκιώνη-Μπαντόφσκι.

Στην πρώτη εθνική κατηγορία της Πολωνίας, η Μπογκόρια έδωσε δύο ματς το σαββατοκύριακο, καθώς, λόγω των υποχρεώσεών της και στο Τσάμπιονς Λιγκ, υποχρεώνεται να ακολουθεί διαφορετικό πρόγραμμα. Στο νικηφόρο παιχνίδι με τη Γιάροσλαβ, μάλιστα, ο Γκιώνης είχε επικρατήσει με 3-0 σετ του Αντρέι Γκάσινα, του πολύ γνωστού και στους Έλληνες φιλάθλους Κροάτη άσου από τη διαδοχική παρουσία του αυτά τα χρόνια στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό.

Στην αναμέτρηση με την Ολύμπια Ούνια (ομάδα και του Γιάννη Σγουρόπουλου, ο οποίος ήταν απών), Γκιώνης κι Αγγελάκης έκαναν πλάκα νωρίτερα πειράζοντας ο ένας τον άλλον, πάντως το στήσιμο των τριάδων δεν έβγαλε δική τους αναμέτρηση. Ο Γκιώνης νίκησε στο ατομικό του παιχνίδι τον Πολωνό Ραφάλ Φορμέλα με 3-0 σετ κι ο Αγγελάκης έχασε με 3-1 σετ από τον εξαιρετικό Ιάπωνα Τζιν Τακούγια.

Ο ομαδικός αγώνας έφτασε στο διπλό κι η Ολύμπια επικράτησε με 3-2. Έγινε σπουδαία αναμέτρηση, με τους Έλληνες να παίρνουν το θερμό χειροκρότημα και για δικές τους πολύ καλές ενέργειες, ώσπου τη νίκη πανηγύρισαν κόντρα στους Γκιώνη/Μπαντόφσκι οι φιλοξενούμενοι Αγγελάκης/Φορμέλα στον «ξαφνικό θάνατο» του πέμπτου σετ (11-9, 3-11, 11-9, 8-11, 6-5).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x