Χάντμπολ

«Να είναι γιορτή ο πρώτος τελικός του Σούπερ Καπ»

Πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης η συνέντευξη Τύπου του πρώτου ιστορικού τελικού του Σούπερ Καπ χάντμπολ γυναικών ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Νέα Ιωνία.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου του πρώτου τελικού του Σούπερ Καπ χάντμπολ γυναικών ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Νέα Ιωνία που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στη Λευκόβρυση Κοζάνης ήταν εκπρόσωποι της ΟΧΕ, της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και οι προπονητές κι οι αρχηγοί των δύο φιναλίστ.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Κώστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ): «Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά από δύο χρόνια επιστρέφουμε στην Κοζάνη, που είναι αθλητικά το δεύτερο σπίτι μας. Έχουμε φίλους που μας αγαπούν και πάντα μας φιλοξενούν με χαρά σε αυτό το γήπεδο και μακάρι να είχαμε ένα τέτοιο για το άθλημα στην Αττική.

Βρισκόμαστε ακόμα στη σκιά της καταστροφικής πλημμύρας στη Θεσσαλία. Οι άνθρωποι εκεί βιώνουν καταστάσεις που είναι ανείπωτες και ακόμα είναι δύσκολα. Η Ομοσπονδία θα προσπαθήσει να κάνει κάτι για να βοηθήσει και, δοθείσης ευκαιρίας, αλλά και λόγω της παρουσίας του Δημάρχου, θα ήθελα να προτείνω με αφορμή τον αγώνα της Εθνικής γυναικών με τη Ρουμανία εδώ στις 14 Οκτώβρη να καλέσουμε από κοινού τον κόσμο, ώστε να συλλέξουμε είδη πρώτης ανάγκης.

Είναι η πρώτη διοργάνωση της χρονιάς για τα κορίτσια μας, δύο ομάδες, κατά τεκμήριο οι κορυφαίες της χώρας, ιστορικές, δύο σούπερ ομάδες για το γυναικείο χάντμπολ στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που το περιμένουμε με χαρά και ενδιαφέρον. Θέλουμε πάντα να προβάλουμε τομ ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία, γιατί θεωρούμε ότι είναι ο πιο σημαντικός.

Ευχαριστούμε, για άλλη μια φορά, τον Δήμο Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως, επίσης, και τα κορίτσια που συμμετείχαν στο όμορφο βίντεο μαζί με τη βοήθεια από το γραφείο Τύπου του ΠΑΟΚ».

Λάζαρος Μαλούτας (Δήμαρχος Κοζάνης): «Καλωσορίζουμε τις δύο ομάδες που φιλοξενούμε στην Κοζάνη και τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας. Με ευχαρίστηση να αναλάβουμε αυτή την από κοινού πρωτοβουλία για τους ανθρώπους στη Θεσσαλία. Εμείς ως Δήμος ήδη έχουμε στείλει φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως και χωματουργικά μηχανήματα στα Τρίκαλα. Φιλοξενούμε έναν ακόμα αγώνα του χάντμπολ, σε μία περιοχή που το άθλημα έχει μακρά παράδοση.

Παλιότερα έχει ζήσει μεγάλες δόξες, υπήρξαν μεγάλες επιτυχίες από ομάδες και αθλήτριες που διακρίθηκαν. Είναι χαρά και τιμή που φιλοξενούμε τέτοιες διοργανώσεις. Μέχρι τέλος του χρόνου θα ξεκινήσει κι η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού και έτσι θα μπορούν να διοργανώνονται αγώνες δώδεκα μήνες τον χρόνο, όπως, επίσης, σύντομα θα ασφαλτωθούν όλοι οι δρόμοι γύρω από τον περιβάλλοντα χώρο».

Ζήσης Μάρας (Πρόεδρος ΟΑΠΝ): «Καλοδεχόμαστε τις δύο κορυφαίες ομάδες του γυναικείου χάντμπολ στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. Είναι χαρά μας να φιλοξενούμε τέτοιους αγώνες. Καλούμε όλους τους συνδημότες να έρθουν αύριο και παρακολουθήσουν ένα δυνατό παιχνίδι. Είμαστε πάντα αρωγοί στις προσπάθειες της Ομοσπονδίας, την ερχόμενη εβδομάδα φιλοξενούμε και την Εθνική γυναικών».

Γιάννης Ανταλής (τεχνικός ΟΦΝ Ιωνίας): «Πρώτο Σούπερ Καπ γυναικών, ένας νέος θεσμός. Οι ομάδες δεν έχουν ολοκληρώσει την αγωνιστική τους φιλοσοφία. Από μόνο του είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Όσες φορές έχουν συναντηθεί Νέα Ιωνία και ΠΑΟΚ έχουν προσφέρει πολύ όμορφο θέαμα κι ανταγωνιστικά παιχνίδια. Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ, σεβόμαστε και τη δική μας μεγάλη ιστορία και τους υψηλούς στόχους που έχουμε θέσει.

Η ποιότητα των αθλητριών των δύο ομάδων εξασφαλίζει ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδος. Ευχαριστούμε πολύ την Κοζάνη, γιατί όποτε χρειάστηκε με χαρά φιλοξένησε το άθλημά μας και ιδιαίτερα τις Εθνικές μας ομάδες.

Για εμάς στη Νέα Ιωνία, η Κοζάνη φέρνει ωραίες αναμνήσεις από το Final Four του Κυπέλλου το 2018 -την τελευταία φορά που βρεθήκαμε εδώ- κι ελπίζουμε να είμαστε το ίδιο χαρούμενοι και αύριο μετά το τέλος του αγώνα».

Μάγδα Κεπεσίδου (αρχηγός ΟΦΝ Ιωνίας):«Προστέθηκε ακόμα ένας τίτλος στην Ελλάδα, στους ήδη υπάρχοντες το πρωτάθλημα και το Κύπελλο κι αυτό μας χαροποιεί γιατί η Νέα Ιωνία πάντα στόχευε στους τίτλους και βρισκόταν στους τελικούς. Πέρυσι μοιράστηκαν οι τίτλοι. Είναι το πρώτο ματς της χρονιάς στην Ελλάδα, θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι, θεωρώ ωστόσο ότι κι οι δύο ομάδες θα παρουσιαστούν καλύτερες στη συνέχεια».

Δημήτρης Πελεκίδης (τεχνικός ΠΑΟΚ Mateco):«Είναι το πρώτο Σούπερ Καπ που διοργανώνεται στο γυναικείο χάντμπολ. Είναι ένας τίτλος με μεγάλη σημασία και για τις δύο ομάδες. Σίγουρα, οι ομάδες δεν βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά μιλάμε για τις δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας στο γυναικείο χάντμπολ, οπότε θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι και θέλουμε να είναι γιορτή για το άθλημα.

Για εμάς, η αυριανή ημέρα είναι σημαντική, γιατί είναι μια μέρα μνήμης για τον σύλλογο, το 1999 χάθηκαν έξι παιδιά στο δυστύχημα στα Τέμπη. Θέλουμε το τρόπαιο για την ομάδα, αλλά και για να τιμήσουμε τη μνήμη των παιδιών. Εύχομαι μια καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς για όλες τις ομάδες».

Μαρία Χατζηπαρασίδου (αρχηγός ΠΑΟΚ Mateco):«Θέλω να ευχαριστήσω, εκ μέρους της ομάδας, όλους τους αρμόδιους φορείς για τη διεξαγωγή του αγώνα. Είμαστε ενθουσιασμένες και έτοιμες, δουλεύοντας δύο μήνες τώρα για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Αύριο θα γίνει σκληρή μάχη ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες της χώρας. Το θέλουμε πολύ, όχι μόνο για τον σύλλογο μας, αλλά και τα αδικοχαμένα παιδιά των Τεμπών».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x