Κολύμβηση

Φοβερός Κυνηγάκης, έκτος στα 5 χλμ. στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου

Ο Άλκης Κυνηγάκης τερμάτισε έκτος στα 5 χλμ. ανοιχτής θάλασσας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου.

Μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση από τον Άλκη Κυνηγάκη που, όπως και στα 10χλμ., τερμάτισε στην έκτη θέση στα 5χλμ. ανοιχτής θάλασσας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φουκουόκα. Ο Αστέριος Δαλδόγιανης ήταν στην 30η θέση (τερμάτισαν 63) με χρόνο 57:46.60.

Ο Κυνηγάκης, πέμπτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, τερμάτισε μαζί με τον Ούγγρο Νταβίντ Μπέτλεμ στα 54:58.60, με το photo finish να δίνει τη πέμπτη θέση στον τελευταίο. Οι δυο τους όπως και ο τρίτος στα 10 χλμ Γερμανός Όλιβερ Κλέμετ προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο γκρουπ των προπορευόμενων, όμως από ένα σημείο και μετά δεν τα κατάφεραν. Στα τελευταία δυο χλμ. ο Γερμανός, Φλόριαν Βέλμπροκ και οι Ιταλοί Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι και Ντομένικο Ατσερέντζα άνοιξαν τη διαφορά, δίνοντας τη δική τους μάχη για τα μετάλλια.

Ο Κυνηγάκης πραγματοποίησε για δεύτερη φορά μέσα σε δυο μέρες μια εξαιρετική προσπάθεια και πλέον στο Παγκόσμιο του 2024 στη Ντόχα θα διεκδικήσει θέση που θα του δώσει (στα 10 χλμ που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα) το ολυμπιακό εισιτήριο.

Ο Βέλμπροκ έκανε το νταμπλ καθώς μετά τα 10χλμ έγινε πρωταθλητής κόσμου και στα 5χλμ. Οι Ιταλοί που έμειναν εκτός βάθρου και ολυμπιακής πρόκρισης στα 10χλμ., κατέκτησαν δυο μετάλλια με τον Παλτρινιέρι το ασημένιο και τον Ατσερέντζα το χάλκινο.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x