Θαλάσσια Σπορ

Με δύο ελληνικά σκάφη το Παγκόσμιο 470 Mixed στη Μαγιόρκα

Δύο σκάφη εκπροσωπούν την ελληνική ιστιοπλοΐα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας 470 mixed που ξεκίνησε στη Μαγιόρκα.

Δύο σκάφη εκπροσωπούν την ελληνική ιστιοπλοΐα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας 470 mixed που ξεκίνησε στη Μαγιόρκα.

Σε αυτόν τον μεγάλο διεθνή αγώνα θα προκριθεί μία ακόμη ευρωπαϊκή χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας, οπότε οι ιστιοπλόοι μας έχουν τεράστιο κίνητρο να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Τα μηνύματα είναι θετικά. Μετά τις τρεις πρώτες κούρσες οι Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη- Οδυσσέας Εμμανουήλ Σπανάκης βρίσκονται στην 18η θέση της γενικής κατάταξης των 61 σκαφών από 25 χώρες. Ξεκίνησαν 5οι, συνέχισαν με 22η θέση που την αφαίρεσαν ως τη χειρότερή τους και στην τρίτη ιστιοδρομία τερμάτισαν 9οι. Δείχνουν να είναι σε καλή κατάσταση και υπάρχει αισιοδοξία.

Το ελληνικό σκάφος κυνηγά το βρετανικό που είναι 10ο και το ιταλικό το οποίο βρίσκεται στην 16η θέση. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα μία από αυτές τις τρεις χώρες θα πάρει την πρόκριση για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη κι ασφαλώς όλα είναι ανοιχτά.

Το δεύτερο σκάφος μας, που αποτελείται από τους Μελίνα Παππά- Νίκο Γιωτόπουλο, είναι 34ο με 27 βαθμούς. Στις πρώτες κούρσες τερμάτισε 11, 18 (την αφαίρεσε) και 16 αντίστοιχα.

Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου.

ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στην Ελλάδα η καρδιά της ιστιοπλοΐας χτυπά στην πανέμορφη Χίο. Ο τοπικός ναυτικός όμιλος διοργανώνει το Περιφερειακό πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου με πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Στα Οπτιμιστ θα τρέξουν 128 αγόρια και κορίτσια και στα ILCA 4 τα σκάφη θα είναι 51. Συνολικά θα εκπροσωπηθούν 16 όμιλοι από τα νησιά μας.

Ο αγώνας ξεκινά αύριο Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x