Θαλάσσια Σπορ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024: Πέμπτη θέση για την Καραγεώργου στην πρεμιέρα

Οι 324 ιστιοπλόοι από 48 χώρες απόλαυσαν τις τελευταίες στιγμές χαλάρωσης μια μέρα πριν ανοίξουν πανιά διάκρισης στη διοργάνωση.

Ιδανικό ξεκίνημα για τα ελληνικά χρώματα στις γυναίκες στην πρεμιέρα του «ILCA Senior European Championships & Open European Trophy 2024» που φιλοξενείται στο Φαληρικό Όρμο και δίνει 4 συνολικά (2 άνδρες-2 γυναίκες) ευρωπαϊκά εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Η Ευαγγελία Καραγεώργου εντυπωσίασε στην μοναδική ιστιοδρομία που διεξήχθη στα ILCA 6 (γυναικών), καθώς βρίσκεται στην 5η θέση της γενικής κατάταξης με 3 βαθμούς ποινής. Πολύ καλό πλασάρισμα και για την Βαρβάρα Πορτόλου (17η θέση), την Μαρία Λίλη Ζαμίτ (18η) αλλά και την Τατιάνα Μπουγατιώτη (22η).

Οι υπόλοιπες ελληνικές παρουσίες, στην πρώτη ιστιοδρομία στην οποία έτρεξαν συνολικά 110 αθλήτριες χωρισμένες σε δύο γκρουπ, έχουν ως εξής: Γκίκα 26η, Παπαδάκη 30η, Κουράβελου 33η, Μένη 35η, Αναστασίου 38η, Βλάχου 42η, Κατσούλη 47η, Κασκαντάμη 50η, Ηλιοπούλου 53η, Καλακόνα 55η.

Όλα τα αποτελέσματα:

https://eurilca.eu/documents/303/results/ilca6w.html

Στους άνδρες, στην κατηγορία ILCA 7, από την οποία θα προκύψουν τα ευρωπαϊκά Ολυμπιακά εισιτήρια για τη Μασσαλία, η άπνοια που επικράτησε γενικότερα σήμερα στο Φαληρικό Όρμο, ακύρωσε και τις δύο προγραμματισμένες ιστιοδρομίες.

Στην κατηγορία ILCA 6, στα αγόρια οι πρώτες 12 θέσεις έχουν έντονο γαλανόλευκο χρώμα με εφτά Έλληνες να πλασάρονται ψηλά στην μοναδική ιστιοδρομία που έγινε.

Όλα τα αποτελέσματα:

https://eurilca.eu/documents/303/results/ilca6m.html

Tην Δευτέρα οι ιστιοδρομίες είναι καθορισμένες να ξεκινήσουν στις 11 το πρωί.

Η διαδικασία πρόκρισης στο Παρίσι

Στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι, από το «ILCA Senior European Championships & Open European Trophy 2024» θα προκριθούν οι 4 ευρωπαϊκές χώρες (2 άνδρες και 2 γυναίκες) με την καλύτερη κατάταξη.

Στη Μασσαλία έχουν ήδη δοθεί 18 εισιτήρια ανδρών και 17 γυναικών.

Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες διεκδικούν μέσα από τη διοργάνωση οι παρακάτω 14 ευρωπαϊκές χώρες:

Γυναίκες ILCA 6 (σε παρένθεση η συμμετοχή αθλητριών): είναι: Βουλγαρία (1), Κροατία (6), Κύπρος (2), Τσεχία (3), Εσθονία (3), Ελλάδα (14), Ισραήλ (4), Λετονία (1), Λιθουανία (1), Μάλτα (1), Ρουμανία (1), Σερβία (1), Σλοβενία (2) και Ουκρανία (3).

Άνδρες ILCA 7 (σε παρένθεση η συμμετοχή αθλητών): 

Αυστρία (4), Βουλγαρία (1), Τσεχία (1), Εσθονία (2), Ελλάδα (19), Ισραήλ (4), Λιθουανία (3), Μάλτα (1), Μονακό (1), Πολωνία (3), Σερβία (1), Σλοβενία (3), Ελβετία (4) και Ουκρανία (3).

Η τελετή έναρξης

Η αυλαία του «ILCA Senior European Championships & Open European Trophy 2024» άνοιξε το Σάββατο (17/02) το απόγευμα με την τελετή έναρξης που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου. Οι 324 ιστιοπλόοι από 48 χώρες απόλαυσαν τις τελευταίες στιγμές χαλάρωσης μια μέρα πριν ανοίξουν πανιά διάκρισης στη διοργάνωση.

Τους ιστιοπλόους καλωσόρισε ο πρόεδρος του διοργανωτή Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου και αντιπρόεδρος της οργανωτικής Επιτροπής, Γιώργος Χριστόπουλος.

«Δουλέψαμε σκληρά τους προηγούμενους μήνες στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου για να έχετε τις καλύτερες συνθήκες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον διευθυντή της διοργάνωσης κ. Κεφαλλωνίτη, τον κ. Οικονόμου, τον κ. Κουκούλη και την κ. Γαλάνη, και όλους όσοι δούλεψαν εθελοντικά ώστε να μπορέσουμε  να διοργανώσουμε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Επίσης να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τον πρόεδρο της EurILCA Jean-Luc Michon, την πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας Νίκη Αναστασίου και όλους τους υποστηρικτές και χορηγούς της διοργάνωσης για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου» τόνισε στο χαιρετισμό του ο κ. Χριστόπουλος.

«Έχω συνεργαστεί άψογα και στο παρελθόν με τους ανθρώπους του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου. Φέτος, όταν ήρθα στις εγκαταστάσεις, νόμιζα ότι έκανα λάθος. Έχουν αναβαθμιστεί και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την ελληνική φιλοξενία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που δίνει και πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Καλό αγώνα σε όλους» είπε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της EurILCA, Jean-Luc Michon, ενώ από την πλευρά της η πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Νίκη Αναστασίου τόνισε:

«Για την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία είναι ιδιαίτερη ευχαρίστηση που η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ILCA το οποίο δίνει τέσσερα ευρωπαϊκά ολυμπιακά εισιτήρια. Εύχομαι καλή τύχη σε όλους τους συμμετέχοντες. Καλή τύχη Ελλάδα».

Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο  Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης: «Η χαρά μας είναι πολύ μεγάλη χαρά που η πόλη μας φιλοξενεί ένα τόσο σπουδαίο γεγονός. Χαιρόμαστε που η Περιφέρεια, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, οι χορηγοί συνδράμουν για την φιλοξενία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Γιορτάζουμε απόψε την έναρξη των αγώνων και θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους αθλητές υγεία και καλή επιτυχία».

Παρόντες στην τελετή έναρξης ήταν από την Περιφέρεια Αττικής ο Χρήστος Γώγος, Εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος ελέγχου - λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων, η Βασιλική Μιλλούση, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και ο Νίκος Σαργκάνης, Εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος.

Το «παρών» έδωσαν επίσης η Χαρίκλεια Μπίμπα εκπρόσωπος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο Γιάννης Αντωνάκης, Αντιδήμαρχος Αλίμου, ο Αλέξανδρος Πανταζής, Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, ο Νίκος Αλεξόπουλος, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Αλίμου  και πλήθος επωνύμων.

Η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Ελληνικού ύμνου παρουσία στην σκηνή της 16χρονης ιστιοπλόου του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου, Ερμιόνης Γκίκα, δευτεραθλήτριας κόσμου στην κατηγορία ILCA6.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Αλίμου και σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά με πολυκάμερη κάλυψη και drones μέσα από τη θάλασσα, από την ομάδα ζωντανών μεταδόσεων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας μέσω του καναλιού της στο YouTube.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x