Business and sports

Μεγάλες ζημιές για την Λι Νινγκ

Η εταιρεία που μπήκε στο χρηματιστήριο το 2004 και πέρυσι είχε κέρδη 62,1 εκατ. δολαρίων, φέτος παρουσίασε ζημιές που έφθασαν τα 318 εκατ. δολάρια.

Λίγοι προφανώς γνωρίζουν ότι η μεγαλύτερη κινέζικη εταιρεία κατασκευής και εμπορίας αθλητικών ειδών ονομάζεται Λι Νινγκ.

Το όνομα του πρώτου μεγάλου κινέζου γυμναστή, που κέρδισε 6 μετάλλια το 1984 στους Ολυμπιακούς του Λος Αντζελες, τους πρώτους στους οποίους πήρε μέρος η Κίνα.

Ο Νινγκ, γεννημένος το 1963 ίδρυσε την εταιρεία το 1990 και της έδωσε το όνομά του. Από τότε μεγάλωσε πολύ. Δικά του εργοστάσια και καταστήματα λιανικής στις ΗΠΑ, περισσότερα από 4000 καταστήματα λιανικής στην Κίνα και ένα συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με τον Ντουάιτ Γουειντ του ΝΒΑ.

Η εταιρεία που μπήκε στο χρηματιστήριο το 2004 και πέρυσι είχε κέρδη 62,1 εκατ. δολαρίων, φέτος παρουσίασε ζημιές που έφθασαν τα 318 εκατ. δολάρια, γεγονός που αποδίδεται στο πλάνο αναπροσαρμογής της επιχείρησης, η οποία θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην κινέζικη αγορά.

Η Λι Νινγκ δραστηριοποιείται στα σπορ του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του μπάντμιντον, των αγωνισμάτων δρόμου και την γυμναστική και θα στοχεύσει στις χορηγίες των εθνικών ομάδων, εχοντας ήδη κερδίσει την εθνική του μπάσκετ.

Χρίστος Χαραλαμπόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x