Στίβος

Ντούμπλαρε τις επιτυχίες η Στεφανίδη!

Η Κατερίνα Στεφανίδη ντούμπλαρε τις επιτυχίες της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Πράγας, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο με 4,75μ. στον τελικό του άλματος επί κοντώ!

Ήρθε και το δεύτερο!

Λίγη ώρα αφότου ο Αντώνης Μάστορας «καπάρωσε» το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του ύψους, ήρθε μια ακόμα επιτυχία για την ελληνική αποστολή από την Κατερίνα Στεφανίδη!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδωσε μάχη με τη Σιντόροβα κατακτώντας τη 2η θέση με επίδοση 4,75μ., πολύ κοντά στο ατομικό της ρεκόρ (4,77μ.) με την Ρωσίδα να παίρνει το χρυσό με άλμα στα 4,80μ.

Αμφότερες προσπάθησαν στα 4,85μ. έχοντας τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στην Σουηδέζα, Μπένγκτσον που ξεπέρασε τα 4,70μ.

Δεν κατάφερε να πλασαριστεί στα μετάλλια η Νικόλ Κυριακοπούλου που ταξίδεψε στην Πράγα με την καλύτερη επίδοση (4,80μ.) φέτος στην Ευρώπη. Πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4,50μ. όμως δεν ξεπέρασε τα 4,60μ. μένοντας 5η στον τελικό.

Η Στεφανίδη προσέφερε το 26ο μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ σε προσωπικό επίπεδο είναι μια ακόμα μεγάλη επιτυχία μετά από εκείνη στο Ευρωπαϊκό Ανοιχτού Στίβου το 2014 όπου είχε αναδειχθεί 2η.

«Στον προκριματικό είχα κάποια προβλήματα, δεν αισθανόμουν καλά. Ίσως έφταιγε και το γεγονός ότι έφτασα μόλις την Τετάρτη από τις ΗΠΑ και δεν είχα τον χρόνο να προσαρμοστώ στους ευρωπαϊκούς χρόνους. Στον τελικό όμως είχα την απαιτούμενη σιγουριά και αισιοδοξία, ήμουν έτοιμη για μεγάλα άλματα. Η Σιντόροβα ήταν σκληρή αντίπαλος σήμερα. Όταν ξεπέρασε τα 4,80 μ., η τακτική που επέλεξα για να διεκδικήσω το χρυσό, ήταν να ανέβω στα 4,85 μ.», δήλωσε μετά τον τελικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x