Γενικά

Ο Βόλος κάλυψε και φέτος τις προσδοκίες στα αναπτυξιακά τουρνουά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Στο 2ο όπεν της φετινής σειράς της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. πήραν μέρος 151 αθλητές και αθλήτριες, ξεδίπλωσαν τα καλά τους στοιχεία κυνηγώντας τις διακρίσεις και πήραν το θερμό χειροκρότημα.

Πέρασε στην ιστορία σήμερα 22/10 το απόγευμα, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις, ένα ακόμα αναπτυξιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης στον Βόλο και την περιοχή της Θεσσαλίας γενικότερα.

Κι αν ήταν κι ένα στοίχημα για τους οικοδεσπότες το να πετύχουν οι αγώνες στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Νέας Ιωνίας μολονότι ήρθαν πολύ λίγο διάστημα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και τα παρεπόμενά τους, τότε σίγουρα κερδήθηκε.

Στο 2ο όπεν της φετινής σειράς της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. πήραν μέρος 151 αθλητές και αθλήτριες με τρεις απουσίες της τελευταίας στιγμής (2 παμπαίδες και 1 μίνι παγκορασίδα), ξεδίπλωσαν τα καλά τους στοιχεία κυνηγώντας τις διακρίσεις και πήραν το θερμό χειροκρότημα. Το τουρνουά διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της ομοσπονδίας σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο «ΑΣΕΑ Βόλου Κένταυρος», την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων) και τον δήμο Βόλου. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Γιάννης Μαλαμούδης στους εφήβους, η Στέλλα Τζαρίδου στις νεάνιδες ο Γιάννης Κιοσελόγλου στους παίδες, η Γεωργία Σπανού στις κορασίδες, ο Γιώργος Σασσάνης στους παμπαίδες, η πρωτοεμφανιζόμενη Chen Yudie στις παγκορασίδες, ο Νίκος Αλεξίδης στους μίνι παμπαίδες και η Παναγιώτα Τσέκαρη στις μίνι παγκορασίδες.

Από τις 11 το πρωί του Σαββάτου καταγράφηκε χορταστική δράση σε 14 τραπέζια και καταγράφηκαν ουκ ολίγα απρόσμενα αποτελέσματα. Το πρόγραμμα έκλεισε σήμερα στις 5μμ με τα καθοριστικά παιχνίδια για τις πρωτιές και σίγουρα όλα τα παιδιά συνέβαλαν στο να δοθούν ευχάριστες νότες μέσα στη βαριά ατμόσφαιρα από τη σκληρή δοκιμασία της πόλης.

Στους εφήβους έδωσαν γερή «μάχη» για την πρωτιά ο Γιάννης Μαλαμούδης και ο Γιώργος-Νίκος Γεράκιος. Από τη θέση 4 στα seeding ο 18χρονος Μαλαμούδης επικράτησε σε ματς διακυμάνσεων με 3-2 σετ και χάρηκε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο φέτος (11-8, 9-11, 7-11, 11-8, 11-9). Επιτυχία και για τον Ελληνοάγγλο νεαρό η παρουσία στον τελικό, στη δεύτερη διοργάνωση της ΕΦΟΕπΑ, στην οποία εμφανίζεται. Τα δυο πρώτα φαβορί έμειναν εκτός μεταλλίων. Το νούμερο 1, ο Γιάννη Κούτρα, αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Γεράκιο με 3-2 σετ σε συναρπαστικό αγώνα. Ο Γιάννης Αναστασιάδης κάμφθηκε με 3-0 σετ στον ίδιο γύρο από τον Γιώργο Κοσμά.

Στις νεάνιδες δημιουργήθηκε πρωτόγνωρη συνθήκη στο σύστημα διεξαγωγής επειδή ήταν μόνο 7 οι συμμετοχές. Σχηματίστηκε ένας όμιλος και οι νικήτριες βγήκαν μετά από πουλ των έξι αγωνιστικών. Όπως αναφέρει η προκήρυξη των αναπτυξιακών τουρνουά «εάν σε κάποια κατηγορία οι συμμετοχές είναι 6 ή 7, το αγωνιστικό σύστημα της κατηγορίας μετατρέπεται σε όμιλο ένας προς όλους σε έναν γύρο». Η σειρά των αγώνων έφερε στο φινάλε, σαν τελικό, το ματς για το χρυσό μετάλλιο. Το διεκδίκησαν τα πρώτα φαβορί, η Στέλλα Τζαρίδου και η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη αντίστοιχα, που μέχρι εκείνη την ώρα είχαν μόνο νίκες με 3-0 σετ (5 στο σύνολο). Όπως όλοι ανέμεναν ήταν ισορροπημένη η μεταξύ τους αναμέτρηση ώσπου επικράτησε η Τζαρίδου με 3-2 σετ (7-11, 11-9, 8-11, 11-5, 11-6). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε, όπως στην Πεύκη, η κινεζικής καταγωγής Qi Xinyu, που είναι στο 15ο έτος της ηλικίας της και κατ' επιλογή αγωνίζεται στις νεάνιδες. Είχε 4 νίκες και 2 ήττες.

Στον τελικό των παίδων συναντήθηκαν ο Γιάννης Κιοσελόγλου (Νο 2) και ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης (Νο 3) λίγους μήνες μετά από την αντίστοιχη αναμέτρησή τους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ13 σε άλλο μέρος της Θεσσαλίας, στα Τρίκαλα. Τότε είχε επικρατήσει ο Αλεξούδης, τώρα πήρε τη νίκη ο αθλητής από το Λουτράκι και μάλιστα με σπουδαία ανατροπή από 0-2 σετ. Έδωσε έτσι ιδανική συνέχεια στην ανάλογη επιτυχία του στο αναπτυξιακό της Πεύκης πριν από τρεις εβδομάδες (9-11, 8-11, 11-4, 11-7, 11-7). Ο Αλεξούδης είχε νικήσει στην 4άδα με 3-2 σετ, το 1ο φαβορί, τον Κώστα Φάκαρο, ενώ στα προημιτελικά ο Αναστάσιος Φουσέκης είχε αποκλείσει με 3-0 σετ τον αμυντικό Θεοφάνη-Γιώργο Μήτκα (Νο 4).

Στις κορασίδες πρώτευσε η Γεωργία Σπανού προχωρώντας εξαιρετικά ως νούμερο 3. Στον τελικό αντιμετώπισε την Ειρήνη Χρυσοστομίδου, επίσης αθλήτρια από τη Φλώρινα και ξεπέρασε την αντίστασή της με 3-0 σετ (12-10, 11-7, 11-6). Να προστεθεί ότι η αδερφή της Ειρήνης, η Νεστορία, είχε πετύχει στην 8άδα σπουδαία νίκη με 3-0 σετ απέναντι στο 1ο φαβορί και πρωταθλήτρια Ελλάδας παγκορασίδων πέρσι, Χριστίνα Τζενίδη.

Στους παμπαίδες το ζευγάρι του τελικού ήταν το ίδιο με το όπεν της Πεύκης. Ο Γιώργος Σασσάνης νίκησε τον Σπύρο Φουσέκη πολύ πιο δύσκολα απ' ό,τι μπορεί να πιστέψει κάποιος βλέποντας το τελικό 3-0 σετ και πανηγύρισε το δεύτερο τρόπαιο φέτος (12-10, 11-8, 15-13).

Στις παγκορασίδες το βασικό να ειπωθεί από τον Βόλο είναι ότι οι φίλοι του αθλήματος είδαν ένα ακόμα ταλαντούχο κορίτσι με καταγωγή από την Κίνα. Πρόκειται για τη Chen Yudie, η οποία ζει μόνιμα και πηγαίνει σχολείο στην Αθήνα και προπονείται στον Έσπερο Καλλιθέας. Έδωσε τα πρώτα της επίσημα ματς και αναδείχτηκε νικήτρια. Στον συναρπαστικό τελικό έκαμψε το νούμερο 2 των αγώνων, την Ελπίδα Τασιού με 3-2 σετ (11-8, 8-11, 11-2, 6-11, 11-8). Η αθλήτρια από τη Θεσσαλονίκη είχε δώσει εξίσου αμφίρροπο ματς στον ημιτελικό γύρο κόντρα στο 1ο φαβορί, την Αφροδίτη Σαρικάκη και είχε περάσει με 3-2 σετ.

Στους μίνι παμπαίδες έκανε βήματα παραπάνω ο Νίκος Αλεξίδης μετά την 3η θέση στην Πεύκη. Στον τελικό νίκησε με 3-0 σετ τον συμπαίκτη του στον ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης Δημήτρη Καρακατσάνη με 3-0 σετ (11-5, 11-8, 11-3). Με το ίδιο σκορ επικράτησε σε όλα τα παιχνίδια του.

Στις μίνι παγκορασίδες κυριάρχησε το 1ο φαβορί, η Παναγιώτα Τσέκαρη, χάνοντας μόλις ένα σετ στο σύνολο. Η αθλήτρια από τις Σάρισες Φλώρινας επιβλήθηκε στον τελικό με 3-0 σετ της Φανής Μητροπούλου (12-10, 11-7, 11-6).

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:



ΕΦΗΒΟΙ

1. Γιάννης Μαλαμούδης (Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά)

2. Γιώργος-Νίκος Γεράκιος (ΑΕΚ)

3. Γιώργος Κοσμάς (ΑΟ ΔΑΟ Ταύρου)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ

1. Στέλλα Τζαρίδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

2. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (ΓΑΟ Πειραιά)

3. Qi Xinyu (ΑΟ Ταταύλα)

ΠΑΙΔΕΣ

1. Γιάννης Κιοσελόγλου (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

2. Κωνσταντίνος Αλεξούδης (ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας)

3. Κώστας Φάκαρος (ΑΟ Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Γεωργία Σπανού (Σάρισες Φλώρινας)

2. Ειρήνη Χρυσοστομίδου (Σάρισες Φλώρινας)

3. Νεστορία Χρυσοστομίδου (Σάρισες Φλώρινας)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιώργος Σασσάνης (ΑΟ Τελαμών Σαλαμίνας)

2. Σπύρος Φουσέκης (ΑΕΣ Ίκαρος Καστριτσίου)

3. Μιχάλης Μπιτχαβάς (ΑΕΣ Ίκαρος Καστριτσίου)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Chen Yudie (Έσπερος Καλλιθέας)

2. Ελπίδα Τασιού (ΑΟ Θέρμης Θερμαίος)

3. Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη (ΓΑΣ Ελευσίς)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Νίκος Αλεξίδης (ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης)

2. Δημήτρης Καρακατσάνης (ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης)

3. Γιάννης Στογιάννης (ΟΕΑ Θεσσαλονίκης)

ΜΙΝΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Παναγιώτα Τσέκαρη (Σάρισες Φλώρινας)

2. Φανή Μητροπούλου (Σάρισες Φλώρινας)

3. Θεοδώρα Στρωματά (ΦΑΣ Τρικάλων)

ΟΙ «ΜΙΚΡΟΙ» ΤΕΛΙΚΟΙ

Πολύ ενδιαφέροντα ήταν και τα παιχνίδια για την 3η θέση. Στις νεάνιδες δεν έγινε «μικρός» τελικός επειδή όλα κρίθηκαν σε μία φάση, στο πουλ του ενιαίου ομίλου. Στα πέντε σετ έφτασε μόνο ένα ματς: Ήταν εκείνο των παμπαίδων, όπου ο Μιχάλης Μπιτχαβάς έκαμψε τον Δημήτρη Αλεξανδρίδη του Τελαμώνα Σαλαμίνας με 3-2. Στις κορασίδες η Νεστορία Χρυσοστομίδου κατέβαλλε με 3-1 σετ την Άννα-Φανουρία Μήτκα (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης).

Στους εφήβους ο Γιώργος Κοσμάς νίκησε με 3-0 σετ τον συμπαίκτη του στον ΔΑΟ Ταύρου Ηρακλή Κερασίδη και στους παίδες ο Κώστας Φάκαρος με το ίδιο σκορ τον Αναστάσιο Φουσέκη του Ποσειδώνα Λουτρακίου.

Στους μίνι παμπαίδες ο Γιάννης Στογιάννης ξεπέρασε με 3-1 σετ τον Χρήστο Τσακαλίδη από τον ΑΣΕΑ Καβάλας. Στις παγκορασίδες η Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη επιβλήθηκε με 3-0 σετ της Ναταλίας Καπαγιαννίδου (ΓΑΣ Ελευσίς) και στις μίνι παγκορασίδες η Θεοδώρα Στρωματά, επίσης με 3-0 της Μαριάνας Καλαντζοπούλου (ΑΣΕΑ Καβάλας).

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Το πρωί του Σαββάτου, πριν από την έναρξη των αγώνων, έκανε χαιρετισμό ο Γιώργος Βλιώρας, πρόεδρος του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου (του οργανισμού για τον πολιτισμό, την παιδεία, τον αθλητισμό) και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Βόλου. «Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες, όπως και όλους όσοι βρίσκονται εδώ με τις αποστολές. Είμαστε ευτυχείς, που άλλη μια χρονιά φιλοξενούμε αναπτυξιακό τουρνουά στην επιτραπέζια αντισφαίριση και είμαστε σίγουροι ότι πραγματοποιούμε μια καλή διοργάνωση παρότι δεν μας βρίσκετε, ως περιοχή, στην καλύτερή μας στιγμή», τόνισε μεταξύ άλλων.

Οι ντόπιοι διοργανωτές εξασφάλισαν παροχές από τους χορηγούς. Σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν σακουλίτσες με 3 μικρά νερά, 2 μπανάνες, 1 χυμό, 1 σάντουιτς κι 1 κρουασάν. Στους προπονητές δόθηκαν 2 νερά, 1 σάντουιτς, 1 κρουασάν και 1 μπανάνα.

Η ΕΦΟΕΠΑ-Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας και ο τοπικός Κένταυρος βράβευσαν με πλακέτες τη Δωροθέα Κολυνδρίνη, αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Γιώργο Βλιώρα και τον δημοτικό σύμβουλο του δήμου Βόλου Γιώργο Πράττο, για την πολύτιμη προσφορά τους στο άθλημα. Επίσης, όπως πέρσι στην Αγριά Βόλου, έτσι και φέτος στη Νέα Ιωνία, υποστήριξε το τουρνουά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας κι έδωσε, όπου χρειάστηκε, τις πολύτιμες υπηρεσίες της.

Πανταχού παρούσα για να βοηθήσει σε οποιοδήποτε θέμα η πρόεδρος του Κένταυρου Βόλου Νεφέλη Τσιτσάνη. Από το διοικητικό συμβούλιο της βρέθηκαν κοντά στους αθλητές ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστας Παπαγεωργίου, η γενική γραμματέας Ξένια Στάθη και το μέλος και πρόεδρος της Τ.Ε. Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Τασιός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x